Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Змийско млякоЗмийско мляко
12 Май
2
Вреди от змийско мляко Лечението с препарати от змийско мляко трябва да се извършва под лекарско наблюдение....
Премахване на брадавици със змийско млякоПремахване на брадавици със змийско мляко
13 Февр.
Рецептата за премахване на брадавици със змийско мляко е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
При миозит - мехлем със змийско млякоПри миозит - мехлем със змийско мляко
02 Май
Изцедете сок от прясна билка змийско мляко, като накълцате и изстискате през марля. Използвайте гумени ръкавици. Приготвя се мехлем от прясно изцеден сок от змийско мляко - 1 част, смесен с 4 части вазелин....
Змийски лападЗмийски лапад
27 Август
1
Позната е още като зайчи лапад, змийска хурка, количав бурен, змийска пченка, змийско грозде, петнист змиярник, змийски папур, змиявец, смоков хлуб, циганско грозде....
Змийско мляко срещу кондиломиЗмийско мляко срещу кондиломи
27 Юни
1
Още старите билкари са наричали змийското мляко брадавично цвете....
Змийско растение - засаждане и отглежданеЗмийско растение - засаждане и отглеждане
08 Февр.
1
Поливане на змийското растение Змийското растение е сочно и поради това реагира отрицателно на преовлажняване на почвата....
Змийско мляко и оцет лекува брадавициЗмийско мляко и оцет лекува брадавици
28 Август
Заедно с всевъзможните народни средства (изгаряне с оцет, екстракт от чаено дърво, змийско мляко), съществуват и медицински процедури за премахване на брадавиците....
ВиноВино
23 Август
“Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света”. Тази мисъл на Луи Пастьор ни кара да се запитаме дали е възможно човек напълно да разбере и опознае характера на виното или тази божествена напитка...
Вино ХересВино Херес
07 Януари
Десертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
Вино МалагаВино Малага
15 Юни
Вино Малага представлява популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. То се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море, и заобиколен от планини. Районът се характеризира с мек...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка. Силното слънце и географското разположение са чудесна...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества. Виното е навярно най-старата...
Змийско месо - азиатска екзотика, която не е за изпусканеЗмийско месо - азиатска екзотика, която не е за изпускане
23 Юни
Змийското месо се отнася към екзотичната кулинария и смайва всеки, който го е опитал....
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
Нарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша. Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11...
Греяно виноГреяно вино
08 Януари
1
Нарежете портокалите и лимоните на тънки шайби и заедно с всички останали продукти ги смесете в дълбока тенджера. Кипнете сместа и веднага я отстранете от котлона. Оставете съда с напитката на топло за половин час, докато...
Малиново виноМалиново вино
08 Май
2
Почистете малините, но без да ги миете. Намачкайте плодовете и ги сложете в подходящ стъклен съд с вместимост около 10 л. Сипете водата в тенджера и оставете да кипне, добавете захарта и оставете да къкри, докато се получи...
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....
Топло виноТопло вино
27 Февр.
Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил. След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
Шипково виноШипково вино
16 Ноем.
Измивам хубаво шипките и ги подсушавам добре. Слагам ги в плик, който завивам с кърпа. Приготвям си дървен чук и начуквам добре шипките, друг вариант е да ги нарежете с нож, но на мен ми се вижда по-трудно. Важно...
Топло виноТопло вино
05 Януари
Сипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него. Добавете подправките и около 100 г захар. Варете докато плодовете омекнат леко. Сервирайте виното топло в компанията...