Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Змиорка в желеСлагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
10 Окт.
Змиорка в желеСлагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
10 Окт.
Змиорка на фурнаПека 35-40 минути на 180°C
Вкусът на змиорката на фурна е невероятен и много фин и деликатен....
18 Март
Змиорка по БаскиЗагрейте зехтина на слаб до умерен огън и в него запържете за много кратко филирани скилидките чесън и чушлетата - цели.
Щом чесънчето замирише приятно веднага сипете змиорките, щипка сол и бъркайте така 2-3 минути....
24 Март
Змиорка по фламандскиИзмиваме и изчистваме змиорката. Нарязваме я на парчета с дължина около 10 см. Овалваме ги в предварително смесени брашно, сол и черен пипер и ги изпържваме в сгорещено олио....
09 Февр.
Пържена змиорка с доматен сосНарежете змиорката на парчета. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в олиото.
Залейте изпържената риба с доматения сос, поръсете с магданоз и сервирайте....
31 Март
Задушена змиорка с ароматни тревиЗагрейте маслото, нарежете ароматните подправки и сложете змиорката с тях да се задушава за около 20 минути.
Залейте с виното - трябва да покрива порциите, змиорка и задушете още 10 минути....
13 Юни
Змиорки с гъбиПочистваме змиорките, отстраняваме главите и ги нарязваме на дълги ивици. Посоляваме ги и ги оставяме да поемат от солта поне 30 минути.
Изплакваме ги и ги изпържваме в олио. Към готовите риби прибавяме сол, черен пипер...
12 Август
Змиорка с доматено пюре и чесънНарежете рибата на парчета и я овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте в брашното и изпържете в зехтина.
В останалата от пърженето мазнина запържете брашното. Добавете ситно нарязаните домати, чесъна, дафиновия лист....
30 Август
Задушена змиоркаЗапържва се в загрятото масло и изпържената змиорка се поръсва с брашно.
Добавят се подправките, нарязаният на ситно лук и гъбите. Всичко се задушава на тих огън около половин час....
30 Септ.
Маринована змиоркаМахнете кожата на предварително почистената змиорка, подсушете я. След това внимателно я огънете и завържете опашката с главата. Така оформената змиорка се слага в подходящ съд и се посолява....
13 Март
Пържена змиоркаМахнете кожата на змиорката, изплакнете я и я нарежете на парчета.
Посолете ги, овкусете с пипер и оставете да престои така 1-2 часа....
13 Март
Задушена змиоркаОдерете кожата на почистената змиорка. Нарежете я на дълги ивици, посолете я и я оставете за час.
Измийте я, подсушете я и я сложете да се изпържи в обилно количество масло....
02 Септ.
Змиорка надживяла динозаврите"По някои характеристики тя е по-примитивна от съвременните змиорки, а по други е по-примитивна дори от най-старите познати фосили от змиорки....
21 Август
5
Шишчета от змиоркаПоследователно на шишчета набодете парчета змиорка и краставица, овкусете със сол и пипер.
Оваляйте ги в брашно и изпържете в силно сгорещено олио до златисто....
13 Март
Супа от змиоркаСлед 10 минути добавяте филета от змиорка и варите рибената супа още 10 минути....
28 Януари
Змиорка плакия по гръцкиГотовата змиорка се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася....
07 Януари
Чилийска супа от морска змиоркаВ рибената супа се слага и змиорката, подправя се със сол и черен пипер и се вари 30 минути на слаб огън....
05 Юни
Газирана напитка с вкус на змиорка е новият хит в ЯпонияТова място е популярно със своите „унаги“ или още змиорки.
Вкусът на безалкохолното напомнял на печена змиорка, обясняват запознати....
13 Юли
Опасно ли е за консумация сушитоЗмиорката например минава за кратко време върху силно сгорещен тиган, за да могат микробите по нея да бъдат убити.
Най-честата практика обаче е суровата риба да бъде шоково замразявана....
02 Окт.
Синя риба - характеристики и ползиСини риби са сьомгата, рибата тон, скумрията, пъстървата, сардината и змиорката. От тези най-известни и консумирани представители на сините риби получаваме само полезни хранителни вещества....
20 Окт.
Изненади от холандската кухняНай-използвани са херинга, скумрия, змиорката, а също и морски дарове....
09 Април
Подходящи мезета за водкалед) или на парче препечен бял хляб, може да е смесен със заквасена сметана или нещо по ваш вкус;
- Пушени риби от всякакъв вид – пушена херинга (сельодка), пушена сьомга, пушена скумрия и особено пушена змиорка...
25 Април
Естония - непозната, но вкусна дестинацияВ нея може да намерите маринована змиорка, кървавица и задушено кисело зеле със свинско....
03 Януари