Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Змиорка в желеЗмиорка в желе
10 Окт.
Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
Змиорка в желеЗмиорка в желе
10 Окт.
Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
Змиорка на фурнаЗмиорка на фурна
18 Март
Пека 35-40 минути на 180°C Вкусът на змиорката на фурна е невероятен и много фин и деликатен....
Змиорка по БаскиЗмиорка по Баски
24 Март
Загрейте зехтина на слаб до умерен огън и в него запържете за много кратко филирани скилидките чесън и чушлетата - цели. Щом чесънчето замирише приятно веднага сипете змиорките, щипка сол и бъркайте така 2-3 минути....
Змиорка по фламандскиЗмиорка по фламандски
09 Февр.
Измиваме и изчистваме змиорката. Нарязваме я на парчета с дължина около 10 см. Овалваме ги в предварително смесени брашно, сол и черен пипер и ги изпържваме в сгорещено олио....
Пържена змиорка с доматен сосПържена змиорка с доматен сос
31 Март
Нарежете змиорката на парчета. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в олиото. Залейте изпържената риба с доматения сос, поръсете с магданоз и сервирайте....
Змиорка с вино и магданозЗмиорка с вино и магданоз
13 Март
Мазнина тук не е нужна, защото змиорката ще пусне собствена....
Задушена змиорка с ароматни тревиЗадушена змиорка с ароматни треви
13 Юни
Загрейте маслото, нарежете ароматните подправки и сложете змиорката с тях да се задушава за около 20 минути. Залейте с виното - трябва да покрива порциите, змиорка и задушете още 10 минути....
Змиорки с гъбиЗмиорки с гъби
12 Август
Почистваме змиорките, отстраняваме главите и ги нарязваме на дълги ивици. Посоляваме ги и ги оставяме да поемат от солта поне 30 минути. Изплакваме ги и ги изпържваме в олио. Към готовите риби прибавяме сол, черен пипер...
Змиорка с доматено пюре и чесънЗмиорка с доматено пюре и чесън
30 Август
Нарежете рибата на парчета и я овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте в брашното и изпържете в зехтина. В останалата от пърженето мазнина запържете брашното. Добавете ситно нарязаните домати, чесъна, дафиновия лист....
Задушена змиоркаЗадушена змиорка
30 Септ.
Запържва се в загрятото масло и изпържената змиорка се поръсва с брашно. Добавят се подправките, нарязаният на ситно лук и гъбите. Всичко се задушава на тих огън около половин час....
Маринована змиоркаМаринована змиорка
13 Март
Махнете кожата на предварително почистената змиорка, подсушете я. След това внимателно я огънете и завържете опашката с главата. Така оформената змиорка се слага в подходящ съд и се посолява....
Пържена змиоркаПържена змиорка
13 Март
Махнете кожата на змиорката, изплакнете я и я нарежете на парчета. Посолете ги, овкусете с пипер и оставете да престои така 1-2 часа....
Задушена змиоркаЗадушена змиорка
02 Септ.
Одерете кожата на почистената змиорка. Нарежете я на дълги ивици, посолете я и я оставете за час. Измийте я, подсушете я и я сложете да се изпържи в обилно количество масло....
Змиорка надживяла динозавритеЗмиорка надживяла динозаврите
21 Август
5
"По някои характеристики тя е по-примитивна от съвременните змиорки, а по други е по-примитивна дори от най-старите познати фосили от змиорки....
Шишчета от змиоркаШишчета от змиорка
13 Март
Последователно на шишчета набодете парчета змиорка и краставица, овкусете със сол и пипер. Оваляйте ги в брашно и изпържете в силно сгорещено олио до златисто....
Супа от змиоркаСупа от змиорка
28 Януари
След 10 минути добавяте филета от змиорка и варите рибената супа още 10 минути....
Змиорка плакия по гръцкиЗмиорка плакия по гръцки
07 Януари
Готовата змиорка се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася....
Чилийска супа от морска змиоркаЧилийска супа от морска змиорка
05 Юни
В рибената супа се слага и змиорката, подправя се със сол и черен пипер и се вари 30 минути на слаб огън....
Газирана напитка с вкус на змиорка е новият хит в ЯпонияГазирана напитка с вкус на змиорка е новият хит в Япония
13 Юли
Това място е популярно със своите „унаги“ или още змиорки. Вкусът на безалкохолното напомнял на печена змиорка, обясняват запознати....
Опасно ли е за консумация сушитоОпасно ли е за консумация сушито
02 Окт.
Змиорката например минава за кратко време върху силно сгорещен тиган, за да могат микробите по нея да бъдат убити. Най-честата практика обаче е суровата риба да бъде шоково замразявана....
Синя риба - характеристики и ползиСиня риба - характеристики и ползи
20 Окт.
Сини риби са сьомгата, рибата тон, скумрията, пъстървата, сардината и змиорката. От тези най-известни и консумирани представители на сините риби получаваме само полезни хранителни вещества....
Изненади от холандската кухняИзненади от холандската кухня
09 Април
Най-използвани са херинга, скумрия, змиорката, а също и морски дарове....
Подходящи мезета за водкаПодходящи мезета за водка
25 Април
лед) или на парче препечен бял хляб, може да е смесен със заквасена сметана или нещо по ваш вкус; - Пушени риби от всякакъв вид – пушена херинга (сельодка), пушена сьомга, пушена скумрия и особено пушена змиорка...
Естония - непозната, но вкусна дестинацияЕстония - непозната, но вкусна дестинация
03 Януари
В нея може да намерите маринована змиорка, кървавица и задушено кисело зеле със свинско....