Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мислите си, че знаете всичко за холестерола? Помислете пак!Холестеролът е модифициран стероид, който се биосинтезира от всички животински клетки и е основен структурен компонент за всички бозайнци....
11 Юли
Мислите, че знаете каква е формата на очите ви? Помислете пакКогато се гримираме, е много важно да знаем точната форма на очите си, за да ги направим още по-привлекателни. Отговорете на въпросите и разберете в каква форма са вашите очи.
1. Имате ли гънка на клепача?...
02 Май
Мислите си, че готвите правилно? Помислете пак!- Бланширането на плодовете и зеленчуците намалява хранителните вещества и витамините им;
- Зеленчуците и плодовете се варят в течност или на пара, пекат се, задушават се и др....
01 Март
Тесто за всичкоНаправете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне.
Загасете содата в оцета и я поставете в киселото мляко, разбъркайте...
10 Септ.
1
Мусака всичко в 1Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
04 Юни
Торта Всичко в едноПуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра.
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете...
27 Август
Гери-Никол пак скандализира всичкиИдолката на родните тийнейджъри сподели в социалните мрежи кадри от своя фитнес тренировка и остави всички безмълвни....
16 Окт.
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Гювечета от всичко по малкоСложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C.
След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце....
19 Февр.
Млечен чеснов сос за всичкоОставяме в хладилника да се охлади, преди да го консумираме млечния чеснов сос за всичко....
24 Май
Лифтинг - всичко, което трябва да знаетеТрайни увреждания настъпват рядко, но трябва всичко да се вземе предвид, когато се планира лифтинг.
Ефект от лифтинга
Това е също резултат на индивидуалните промени на кожата....
15 Януари
Микроби - всичко, което трябва да знаетеЗа такива се смятат всички микроорганизми, чиито размер е по-малък от 100 µm. Това са вируси, бактерии, дрожди, плесени и първаци. Науката, която се занимава с тяхното изучаване, се нарича микробиология....
04 Януари
Таурин: Всичко, което трябва да знаетеТауринът е важна аминокиселина, открита в тялото. Той е особено концентриран в мозъка, очите, сърцето и мускулите. За разлика от повечето други аминокиселини, тя не се използва за изграждане на протеини в тялото....
11 Януари
Зороастризъм – всичко, което трябва да знаетеПо-голямата част от онова, което знаем за Зороастър, идва от Авеста – колекция от зороастрийски религиозни писания. Не е ясно кога е живял пророкът....
31 Окт.
Лесно тесто с мая за всичкоС това лесно тесто с мая за всичко можете да си направите кифлички, пици, питки и мекици....
25 Април
2
Подлютена веган разядка Всичко по 2Всичко се блендира, налива се олио, оцет и сол на вкус. Пуска се на пулсация за кратко и готово.
Сервираме веган раздяката с резени домат, краставичка, маслини и пилешки маншончета на грил тиган....
28 Август
Отвара от ленено семе - цяр за всичкоОтварата от ленено семе - цяр за всичко е много полезна....
18 Април
2
Жълти чайове - всичко, което трябва да знаетеЕто какво е важно да знаете за жълтите чайове:
1. Жълтите чайове са неферменитрали чайове, чиято запарка има жълт до оранжев цвят. Те имат приятен аромат, но доста еднообразен вкус;
2....
10 Май
Всичко, което трябва да знаете за сладоледаНаучете всичко, което трябва да знаете за сладката и охлаждаща храна.
Какво трябва да знаете за сладоледа
Сладоледът е храна, която се използва като десерт или като съставка на всякакви десерти....
10 Юли
Всичко, което трябва да знаете за стевиятаСтевията произхожда от растението Stevia rebaudiana, което е от семейството на хризантемата, подгрупа Asteraceae. Има голяма разлика между стевията, която купувате в магазина за хранителни стоки, и стевията, която може...
04 Април
Всичко, което трябва да знаете за маслотоТова включва всичко - от сос, до печене. Температурата на топене на маслото е същата като температурата в устата ви....
10 Дек.
Фолиева киселина: Всичко, което трябва да знаетеТъй като до 90% от жените нямат адекватни фолиеви нива за максимална защита срещу дефекти на невралната тръба, препоръчва се всички жени в репродуктивна възраст да приемат най-малко 400 mcg фолиева киселина на ден....
08 Февр.