Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски ошавВеликденски ошав
21 Април
Измийте добре сушените плодове. Сложете ги в тенджера под налягане заедно с канелата, анасона и захарта. Изчакайте да заври и затворете. Варете 15 минути. Изключете и изчакайте да излезе парата. Пресипете...
Традиционен ошавТрадиционен ошав
20 Февр.
Свареният ошав се остава да изстине и се подслажда на вкус. Този традиционен ошав е сред задължителните ястия на трапезата за Бъдни вечер....
Ошав с индришеОшав с индрише
22 Дек.
Сушените плодове се измиват. Поставят се в голяма тенджера и заливаме със студена вода около 1 литър и половина или по-малко, вие си преценете колко сироп да има. Варим на умерен огън малко да омекнат. Добавя се захар...
Ошав с дюлиОшав с дюли
25 Окт.
Дюлите се накисват в 2 литра студена вода и трябва да престоят така поне една една нощ. След това сокът, който се е получил, се прецежда и плодовете отново се заливат с него. Сместа се оставя да ври на тих огън до пълното...
Ошав за Бъдни вечерОшав за Бъдни вечер
24 Дек.
Ето и други вкусни класически рецепти за Бъдни вечер....
Идеи за уникално вкусен хумусИдеи за уникално вкусен хумус
31 Март
Вижте в галерията ни какво още да добавите, за да имате вкусен и разнообразен хумус всеки път....
Ошав от сини сливиОшав от сини сливи
15 Август
Накиснете сушените обезкостени сливи и стафидите за 10-15 минути в хладка вода. След това сложете съда на котлона да се вари на тих огън, като добавите и нарязаната лимонова кора. След малко добавете карамфила и пръчката...
Ошав от сушени ябълкиОшав от сушени ябълки
09 Август
Малко преди готовност се прибавя малко мед или захар (количеството е на вкус)....
Летен ошав от джанкиЛетен ошав от джанки
19 Юли
В тенджерка слагаме водата, докато заври. След като заври, слагаме измитите джанки и варим 5 минутки. Добавяме захарта и варим още 3-4 минути, докато се разтопи. Накрая слагаме индришето и отместваме от котлона....
Ошав за Бъдни вечерОшав за Бъдни вечер
18 Дек.
4
Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа. След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата. Щом плодовете омекнат, прибавете...
Ошав от сушени плодовеОшав от сушени плодове
30 Март
3
Най-хубав ошав се приготвя от смесени плодове, но ако нямате от всички, използвайте само каквито имате. Измийте сушените плодове в хладка вода, след което ги залейте с 2 литра. Ако разполагате със смокини, прибавете няколко...
Ошав за Бъдни вечерОшав за Бъдни вечер
18 Дек.
4
Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа. След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата. Щом плодовете омекнат, прибавете...
Ошав от сушени плодовеОшав от сушени плодове
30 Март
3
Най-хубав ошав се приготвя от смесени плодове, но ако нямате от всички, използвайте само каквито имате. Измийте сушените плодове в хладка вода, след което ги залейте с 2 литра. Ако разполагате със смокини, прибавете няколко...
Желиран ошав от сушени плодовеЖелиран ошав от сушени плодове
25 Дек.
Добавете захар на вкус и премахнете канелената пръчка. Докато се вари традиционният ошав накиснете желатина в студена вода. Още горещ, към ошава добавете разтворения желатин в него, разбъркайте....
Традиционен ошав за Бъдни вечерТрадиционен ошав за Бъдни вечер
27 Ноем.
1
Сушените плодове за ошава се измиват добре. След като са измити, се заливат с вода, колкото да ги покрие. Сушените плодове остават така накиснати за 10 - 12 часа. След което плодовете се изваждат от водата, а водата в...
Идеи за вкусни принцесиИдеи за вкусни принцеси
12 Окт.
2
Всичко е по ваш вкус. Когато се поднасят, могат да се украсят с парченца домат или чери домати, както и листа маруля....
Вкусни идеи с карфиолВкусни идеи с карфиол
26 Септ.
3
Карфиолът е вкусен и приготвен по различен начин. Той е кулинарен продукт, който може да отговори на всеки вкус. Ето няколко вкусни идеи с карфиол! Пържен карфиол Сварете една глава карфиол, разкъсана на съцветия....
Вкусни идеи за фокачиВкусни идеи за фокачи
26 Август
1
Вижте четири невероятно вкусни рецепти за приготвянето на неустоимото тестено изкушение....
Вкусни идеи с кренвиршиВкусни идеи с кренвирши
01 Юли
След около 5 до 8 минути в загрята до 200 градуса фурна беконът става хрупкав и златист, а кренвиршите – сочни и вкусни. Много вкусни и интересни стават кренвиршите със спагети....
Идеи за вкусни брускетиИдеи за вкусни брускети
12 Септ.
Вкусни са брускетите с шунка и смокини. Те са типично италиански специалитет....
Шишчета с ошав от сини сливиШишчета с ошав от сини сливи
24 Юни
Сливите се поставят в съд, заливат се с виното и така престояват 1 нощ. На другия ден се изчистват от костилките, като се внимава да не се разкъсат много. Месото се нарязва на хапки и се поръсва с черния и червения пипер...
Ошав с кайсии, стафиди и АмаретоОшав с кайсии, стафиди и Амарето
10 Януари
Сушените кайсии се накисват в 100 мл Амарето и 200 мл вода за 30 мин. 100 мл Амарето и 50 г захар се затоплят леко, за да се разтопи захарта. Стафидите се слагат в чаша и се заливат със сместа от Амарето и захар за...
Летен ошав с микс от плодовеЛетен ошав с микс от плодове
22 Юни
Пробвайте, става много вкусно! Летният ошав с микс от плодове е готов....
Ошав от сушени плодове и тикваОшав от сушени плодове и тиква
04 Февр.
Добавяме 1 литър топла вода, захар на вкус и оставяме плодовете да се варят около 1 час....
Ошав с индрише за Бъдни вечерОшав с индрише за Бъдни вечер
22 Дек.
Измиват се добре сухите плодове, поставят се в тенджера и заливаме с литър и половина вода или колкото си прецените. Варим на умерен котлон и когато заври водата, се добавя захар, кора от лимон, канела и продължаваме...