Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Редовната консумация на паста - всички ползи и вредиНека разгледаме всички ползи и вреди от консумацията на паста.
Пастата е богата на въглехидрати, които обичайно трябва да съставляват 60% от дневния прием на един възрастен....
17 Март
Защо е полезна редовната консумация на сьомга?Витамин B6 е от полза за хора с проблеми с безплодието. Витамин В12 помага за подобряване на състоянието на кръвта, витамин D помага за укрепване на костите и мускулите, а витамин Е е отличен антиоксидант....
07 Окт.
За или против редовната консумация на медЗатова при консумация е добре устата да се изплаква с вода....
16 Януари
Ползи от изварата за вашето дете и рецепта за здравословна извараА ако искате нещо вкусно с извара за вас, то вижте тези предложения за:
- чийзкейк с извара;
- крем с извара;
- разядки с извара....
01 Юни
ИзвараИзварата без подкваса е доста богата на калциеви соли и е много полезна, особено за малки деца.
Ползи от изварата
Множество са ползите от редовната консумация на извара....
29 Юли
2
Ползи от консумация на кейлЗащо трябва да консумираме кейл и какви са ползите от този листен зеленчук?...
20 Юни
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиЩом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
28 Февр.
Доказани ползи от изваратаИзварата е профилактика срещу инфекции
Редовната консумация на извара е добра профилактика на инфекции, в това число срещу млечница и други гъбични болести....
06 Януари
Туршия за бърза консумацияСлед 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолуто за бърза консумация е готово.
Източник: Ралица Николаева...
28 Дек.
Ползи от изварата за кожатаКомбинирайте плодове и извара, смесете ги и нанесете върху почистена кожа.
Извара с яйце
Козметичните ползи от яйцата са известни на всички....
15 Февр.
Ползи от консумацията на калмариПолзи за здравето от консумацията на калмари
За пречистване на тялото
Този морски дар пречиства организма от вредните вещества....
23 Ноем.
Ползи от консумацията на броколиСпоред някои проучвания редовната консумация на такъв вид зеленчуци, предпазва от някои видове рак като рак на гърдата, рак на простата, рак на стомаха, на бъбреците и на пикочният мехур;
5....
14 Дек.
Ползи от консумацията на лещаПолзи от консумацията на леща
Растителните протеини в лещата са много полезни и се усвояват по-лесно от организма, в сравнение с тези в месото или рибата например....
14 Май
9 здравословни ползи от консумация на шамфъстъкЧудесна е за директна консумация или като добавка към някой десерт или сладолед. Освен с вкуса, обаче, тази ядка впечатлява и със своите полезни свойства за организма....
24 Март
Претъпкано зеле за бърза консумацияНе е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.
Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
18 Окт.
1
Мариновани тиквички за дълга консумацияМалките тиквички са за предпочитане в тази рецепта. Нарежете ги по дължина или на колелца.
Леко осолете и отцедете излишната вода.
В голяма купа ги полейте със соевия сос и около 5 с.л. олио. Разбъркайте много добре...
27 Юли
Мариновани патладжани за бърза консумацияИзвадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
06 Май
Домашна лютеница за директна консумацияОвиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре.
Нарязваме на ситно чесъна и...
28 Август
2
Мариновани чушки за бърза консумацияЧушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата.
Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври...
01 Септ.
Кисело зеле за бърза консумацияЗелето се измива и се нарязва наполовина. Слага се във вода да се изкисне за около 1 час.
След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце....
19 Окт.