Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хрянът - подправка и лекарствоХрянът често се използва в качеството на пикантна подправка, която по вкусови качества е равносилна на горчицата и е в състояние да разнообрази различни ястия....
06 Април
Дафиновият лист - подправка и лекарствоВ Европа дафиновият лист от древни времена е смятан за лечебно растение. Това растение има ценни свойства.
Листата му съдържат етерични масла, оцетена и валерианова киселина, дъбилни вещества и фитонциди....
21 Септ.
Кориандърът - подправка и природно лекарствоИзползван в кухнята за овкусяване на храна, кориандърът е едновременно подправка и натурално лекарство. Родом от Азия, растението има леко семена, богати на летливи масла, но със силен аромат. ...
14 Април
Старинно лекарство за зъбоболПоставете сместа в марля и след това я прикрепете плътно към дясното ухо, ако ви болят зъбите от лявата страна, или до ушната мида на лявото ухо, ако ви болят зъбите в дясно....
16 Януари
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
20 Февр.
2
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Индийско къри - подправкаВсички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
10 Август
Дафиновият лист - не само подправка, но и лекарствоПо времето на древните гърци и римляни дафиновият лист се е считал за ценно лекарство. Днес ние го използваме предимно в готвенето, за да овкусим това или онова ястие....
22 Април
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Моята универсална зеленчукова подправкаСъотношението на продукти е според вашето предпочитание, може да добавите или махнете някои от продуктите.
Моята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Сушени моркови (за подправка)Целите изсушени моркови комбинирам с корените на магданоза и изсушения пащърнак за зеленчукови или местни бульони.
Средните по големина моркови режа на тънки кръгчета....
07 Август
Бразилска подправка за месоНарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
18 Окт.
Рогчесто киселиче - досаден плевел или полезно растение?Произхожда от Централна и Южна Америка и вероятно е пренесено чрез внос на семена и посадъчен материал от декоративни растения, покрай които вирее....
29 Март
Арабска подправка Раз ел ханутСмесваме всички подправки, като ги разбъркваме много добре....
02 Април
Апетитна подправка по русенски (Анджика)Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката....
30 Август
Мехлем от невен - универсално лекарство за кожатаСлед това сместа отново се загрява и се прецежда през плътна кърпа или многослойна и се налива малки бурканчета с добри капачки.
Съхранява се в хладилник....
29 Март
1
Три начина за вегетативно размножаване на декоративни растения през пролеттаС помощта на зелени резници могат да се размножават почти всички растения: иглолистни, декоративни и ягодоплодни храсти, рози, саксийни растения, стайни цветя....
28 Април
Гъби с ориз и универсална подправкаЗапържват се лукът, оризът, гъбите и вегетата.
Разстилат се в тавата, долива се гореща вода и се слага във фурната. Пече се до готовност....
24 Август