Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаСтава чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
20 Февр.
2
Шофьорски кекс, който не съхнеИзважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
В Япония пускат сладолед, който не се топиАвторите на откритието и производителите на сладолед са оптимисти, че сладоледът, който не се разтопява, ще може да излезе на пазара в следващите три до пет години....
03 Септ.
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаСлед това сваляме от котлона и към получената еднородна течност прибавяме жълтъците и разбъркваме с бъркалка, докато и те не се умесят.
Към тези съставки добавяме още и брашното и бъркаме до разтварянето му....
10 Март
Създадоха шоколад, който не се топи в горещиниБелгийският учен Фредерик Дипере създаде шоколад, който има свойството да не се топи при горещини....
29 Юни
Истинският кроасан с масло, който се топи в устатаРазбира се, така е по-евтин, но и вкусът му не би могъл да се сравнява с този на кроасана с масло, който се топи и оставя аромата си дълго....
31 Март
Домашния сладолед, в който всички вкъщи ще се влюбятПричина за това да си кажем: Не си заслужаваше да изям тази калориина бомба, е нискокачественият сладолед, който съдържа голямо количество вода или растителна основа вместо животинско мляко или истинска сметана....
15 Август
Еврика! Шоколад, от който не се пълнееЕкип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее....
11 Април
1
Човекът, който не спиСлед като лекарите решили, че той има някакъв израстък в корема, който му пречи да диша, защото с времето става все по-голям, била назначена операция....
20 Юли
1
Как се топи мас?Свинската мас намира широко приложение в Българската кухня. Благодарение на нея можем да опитаме най-вкусните катмери с мас, да похапнем хрупкави джумерки или да опитаме някои от бабините масленки.
Свинската мас...
24 Януари
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
24 Април
4
Гренландия се топи, Океанът се покачваТопенето на ледовете в Гренландия се ускорява с притеснителни темпове, алармираха учени от Университета в Утрехт, Холандия.
Логично, в следствие на топенето морското ниво се показва осезаемо, сочат резултатите от изследването...
14 Ноем.
1
Напълнява ли се от сладоледПлодовият сладолед, който е направен от замразен плодов сок, не влияе изобщо върху килограмите....
29 Юни
1
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящи се Маслени КроасанчетаСложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
15 Дек.
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
25 Септ.
2
Български учени създадоха хляб, от който не се пълнееПроцесът по приготвяне на хляба също е преминал през иновации. Времето за изпичане е намалено с 50 минути, а трайността е увеличена с 4 дни....
23 Февр.
Сладоледът не пречи на фигуратаЛятото е периодът от годината, през който се консумира най-много сладолед. Леденото изкушение за кратко време ни избавя от непоносимите жеги....
10 Окт.
1
Топящи се в устата бисквиткиЗамесва се тесто от изброените продукти (в реда, в който съм ги изброила).
След това оформяте по желание и печете детските бисквити на предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 мин....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиКотлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.
Пържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4