Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Китайски чай пуншЗаливаме билките в 500 мл вряла вода и прецеждаме отварата.
Смесваме коняка със сока от лимоните и портокаловия сок.
Оставяме ги да престоят на хладно заедно с корите от 1/2 лимон и 1/2 портокал.
Прецеждаме сместа...
30 Април
Фасул - история и видовеЗърната са закръглени, с подчертана бъбрековидна форма, вътрешността му е светлозелена и е много по-трудносмилаем от останалите видове....
05 Септ.
Древен китайски масаж лекува главоболие без медикаментиСамо с масажа на конкретна точка може да облекчите главоболието си, без да пиете медикаменти. Техниката е използвана в Китай и е позната още от Древността.
Смята се, че в пространството между веждите ви има най-много...
18 Януари
Пай с ралични видове сиренеПлънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
28 Февр.
Ползи от различните видове чайОт всички останали видове, белият чай най-добре се бори с раковите клетки.
Чай Улонг
Този чай е още известен като китайски черен чай. Той бавно набира популярност. Но за сметка на това – сигурно....
23 Ноем.
Произход, история и видове суши клечкиИма много различни видове клечки за хранене. Някои от тях подлежат на украса и декорация. В японските магазини за суши може да откриете декорирани и лакирани клечки....
02 Май
Кратка история на древна ГърцияИсторията на антична Гърция е уникално явление, защото това е единствената древна държава, за която има исторически сведения, създадени от учени - историци от древността, а не само откъслечни бележки или индиректни разкази...
25 Май
Историята на Великата китайскa стенаИзградена била стена на юг, за да предпазва китайския народ от номадите и варварите.
Твърди се, че Великата китайска стена е единственият видим от хората обект от космоса или от луната, и то с невъоръжено око....
15 Ноем.
Древни китайски правила за красота и дълголетиеВ галерията ни ще откриете още 8 принципа от Древен Китай, който биха ви помогнали да съхраните младостта и красотата си по-дълго.
page1....
14 Януари
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаНай-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер.
Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
10 Август
Седемте ползи от китайския чай чудо Пу-ерВсички видове чай са полезни за човешкото тяло като цяло. Пу-ер чаят има специално място в традиционната китайска медицина още от древни времена....
12 Юли
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяА ако се чудите и какво прави пастата толкова популярно ястие - това са сосовете и различните видове песто. Именно те придават тази популярност на всички видове паста....
03 Окт.
Историята на древна ЕладаСред историците в древна Гърция се отличава името на Херодот, когото днес наричаме бащата на историята. Неговата творба, която той сам назовава История, дава името и на цялата днешна наука....
11 Септ.
Възродиха древна китайска бира на 5000 годиниЗа да установят дали това е така, учените наскоро откриха древна китайска рецепта за бира и решиха да я възродят....
30 Август
Китайски пелмениПодредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна.
Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
30 Май
Китайски бухтиКъм разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия.
От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност.
Поднесете...
26 Август
2
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Откриха древни фосили, които ще пренапишат човешката историяОстанки от огромния прародител на съвременния слон, открити на строителен обект в Сан Диего, могат напълно да променят човешката история, съобщава британският таблоид Индипендънт....
05 Май