Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Италиански салати със сирене КачокавалоИталиански салати със сирене Качокавало
04 Януари
Сиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Сиренето Качокавало е вкусно италианско сирене, което се приготвя от млякото на крави, които пасат на подбрани пасища. Използва се прясно мляко от крави от породата Модикано....
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоКулинарна употреба на сирене Качокавало
30 Окт.
В превод от италиански наименованието Качокавало означава сирене на кон. Това се дължи на специфичния начин на производство и опаковане на този деликатес....
Непознатите италиански сиренаНепознатите италиански сирена
30 Март
Всяка област в Италия се гордее с видовете сирена, които произвежда. Всяко сирене е със свои вкусови особености и метод на производство....
Солени вкусотии с крема сиренеСолени вкусотии с крема сирене
13 Дек.
Пълнежът трябва да бъде гъст – ако прецените, че крема сиренето е малко, добавете още....
Качокавало е идеалното сирене за червено виноКачокавало е идеалното сирене за червено вино
26 Януари
2
Все още малко познатото у нас сирене Качокавало е едно от най-известните и скъпи италиански сирена. В повечето държави цената му е около 650 щатски долара за около 450 г продукт....
Италиански сирена за екстремистиИталиански сирена за екстремисти
05 Май
Касу Марзу Този сорт е изключително популярен на италианския остров Сардиния. Касу Марзу се произвежда от овче мляко, а в превод името му означава гнило сирене....
КачокавалоКачокавало
30 Май
3
Качокавало /Caciocavallo/ представлява вид италианско сирене, което е типично за остров Сицилия и южния район Базиликата. Качокавало се приготвя от краве мляко или смес от краве, овче и козе мляко....
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
06 Май
Печеното сирене се сервира върху доматения сос. Посипва се босилек. Сиренето в италиански стил е много вкусно. Източник: MasterChef J. Mielle Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие....
Италиански питчици със сиренеИталиански питчици със сирене
10 Януари
4
Маже се със сиренето и се сгъва на две, като отново се затопля в тигана....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
13 Окт.
Качокавало е гордост на остров Сицилия и южния район Базиликата....
Плато с постни вкусотии за Бъдни вечерПлато с постни вкусотии за Бъдни вечер
20 Ноем.
Платото с постни вкусотии за Бъдни вечер е много вкусно. Разгледай още празнични рецепти за Бъдни Вечер....
Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювечПълнено кисело зеле с вкусотии в гювеч
17 Януари
Зелката се обрязва внимателно в средата добре, като кладенче. Сварява се пилешкото и свинското месо. Нарязва се на дребни парченца. Смесва се с каймата и ориза. Слага се вътре в зелето, като се налива малко вода и мазнина...
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата - италианско сирене, което се топи в устата
20 Април
Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. За първи път е направено в началото на 1920 година в областта на Андрия във фермата на семейството Бианкини....
Италиански пай с козе сирене и маслиниИталиански пай с козе сирене и маслини
07 Окт.
Козето сирене се намачква и се смесва с изварата. Маслините се режат на половинки. Тестото се разточва на кръг с диаметър около 30 сантиметра и се слага в тава, постлана с хартия за печене....
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Италиански десерт с два вида сирене и шоколадИталиански десерт с два вида сирене и шоколад
03 Януари
Шоколадът се разтопява с течната сметана и маслото. Сваля се от котлона. Добавя се маскарпонето. Налива се в стъклени чаши и се оставя за 30 минути в хладилника. Рикотата се разбива с пудрата захар и по малко се добавя...
СиренеСирене
11 Август
3
Маскарпоне, което е задължително при приготвянето на Тирамису е е най-мазното италианско сирене. Пармиджано Реджано/пармезан е твърдо, много ароматно сирене, произвеждано от обезмаслено краве мляко....
Вкусотии с патладжаниВкусотии с патладжани
20 Юни
1
Разбъркайте яйцето и прибавете сиренето, опечените и нарязани на кубчета чушки, магданоза, копъра, ригана и нарязания на ситно чесън. Разбъркайте плънката добре....
Италиански великденски традицииИталиански великденски традиции
10 Април
Италианците в южната част на страната правят много видове сложни пикантни хлябове, в които често включват месо, сирена и цели яйца. Казатиело от Неапол е един такъв хляб, изпечен в пръстен от яйца....
Традиционни италиански хлябовеТрадиционни италиански хлябове
03 Февр.
1
Класическият италиански хляб се нарича Чабата. Той има характерна структура - вътрешността му е пълна с големи кухини, образували се от многократното встасване на тестото....
Ледени италиански десертиЛедени италиански десерти
28 Юли
Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
Вкусни италиански сладкишиВкусни италиански сладкиши
26 Юни
1
Един от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
Любимите италиански десертиЛюбимите италиански десерти
31 Март
Лацио и Сардиния - Кростата ди висцоле (черешов сладкиш) - Гелато ди рикота (сладолед от сирене рикота и ром) - Пардулас (тортички от сирене) 6....
Харизанова учи италианскиХаризанова учи италиански
07 Април
В момента хубавицата се е заела с издирването на учител по италиански език....