Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Непознатите италиански сиренаДруго известно италианско сирене е Монтазио. То не се различава много от другите твърди сирена.
Монтазио е с дупки и златисто кафява коричка....
30 Март
Картофена запеканка с шунка и микс от италиански сиренаКартофената запеканка с шунка и микс от италиански сирена сервираме с бяло вино....
28 Дек.
Италиански салати със сирене КачокавалоСиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
04 Януари
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоКачокавало е италианско сирене, което се приготвя от краве мляко. Сиренето се предлага във форма, наподобяваща кратунка. Тя е дълга около 30 сантиметра и тежи около 2 килограма и половина....
11 Дек.
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПолутвърдите са сирената, които узряват до три месеца, а меките сирена узряват бързо и се консумират пресни.
Ето и осем от най-популярните италиански сирена, които задължително трябва да опитате....
13 Окт.
Вечеря в затвора за екстремистиКитайски ресторантьори са измислили нов начин за забавление на своите клиенти – врати отвори необичайно заведение, в което посетителите ще се хранят в килии. Ако винаги сте се чудили как се чувстват затворниците, вече можете...
20 Ноем.
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. За първи път е направено в началото на 1920 година в областта на Андрия във фермата на семейството Бианкини....
20 Април
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирената биват меки и твърди, освен бяло сирене има сини и зелени сирена и всички се правят по специални рецепти и най-често се изискват специални условия за втасването им, които са характерни за определен регион....
24 Ноем.
Италиански великденски традицииИталианците в южната част на страната правят много видове сложни пикантни хлябове, в които често включват месо, сирена и цели яйца. Казатиело от Неапол е един такъв хляб, изпечен в пръстен от яйца....
10 Април
Ледени италиански десертиЕдин от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
28 Юли
Вкусни италиански сладкишиЕдин от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
26 Юни
1
Любимите италиански десертиЛацио и Сардиния
- Кростата ди висцоле (черешов сладкиш)
- Гелато ди рикота (сладолед от сирене рикота и ром)
- Пардулас (тортички от сирене)
6....
31 Март
Харизанова учи италианскиВ момента хубавицата се е заела с издирването на учител по италиански език....
07 Април
Традиционни италиански хлябовеКласическият италиански хляб се нарича Чабата. Той има характерна структура - вътрешността му е пълна с големи кухини, образували се от многократното встасване на тестото....
03 Февр.
1
Италиански питкиМаята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.
Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
26 Ноем.
1
Италиански БрускетиВърху всяка филийка сложете от доматената смес и поднесете италианските брускети....
26 Януари
2
Италиански кюфтенцаСмесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата, маслините и ригана, магданоза.
Подправете на вкус със сол и черен пипер. Оформете малки кюфтенца, които се изпържват горещото олио....
27 Ноем.
4
Италиански щруделСложете италианския коледен щрудел да се пече в загряна фурна за около 20 минути.
Консумирайте щрудела топъл или студен, поръсен с пудра захар или гарниран със сладолед...
17 Ноем.
Италиански гевречетаИталианските гевречета се казват още тарали. Макар да се правят из цяла Южна Италия, са признати за специалитет на област Пулия!...
17 Ноем.
Италиански кроасаниПри френските кроасани, след като са изпечени, са ефирни, леки и почти кухи отвътре, или на големи шупли, и силно се забелязват отделните пластове на бутертестото, докато при тези италиански кроасани тестото е много по-плътно...
29 Май
Италиански питкиМаята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.
Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
26 Ноем.
1
Италиански гризиниВ пластмасова купа слагаме сухата мая, меда и топлата вода, оставяме за около 10 минути да се активизира маята.
След това прибавяме зехтина, малко сол и започваме да добавяме брашното малко по малко. Омесваме средно твърдо...
13 Септ.
Сирена питаОт продуктите за плънката отделете 1 жълтък, а останалото от яйцата разбъркайте с натрошеното сирене.
Разпределете плънката върху листа, навийте на руло и нарежете на еднакви парчета....
30 Март
8