Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Непознатите италиански сиренаНепознатите италиански сирена
30 Март
Друго известно италианско сирене е Монтазио. То не се различава много от другите твърди сирена. Монтазио е с дупки и златисто кафява коричка....
Картофена запеканка с шунка и микс от италиански сиренаКартофена запеканка с шунка и микс от италиански сирена
28 Дек.
Картофената запеканка с шунка и микс от италиански сирена сервираме с бяло вино....
Италиански салати със сирене КачокавалоИталиански салати със сирене Качокавало
04 Януари
Сиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоИталиански вкусотии със сирене Качокавало
11 Дек.
Качокавало е италианско сирене, което се приготвя от краве мляко. Сиренето се предлага във форма, наподобяваща кратунка. Тя е дълга около 30 сантиметра и тежи около 2 килограма и половина....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
13 Окт.
Полутвърдите са сирената, които узряват до три месеца, а меките сирена узряват бързо и се консумират пресни. Ето и осем от най-популярните италиански сирена, които задължително трябва да опитате....
Вечеря в затвора за екстремистиВечеря в затвора за екстремисти
20 Ноем.
Китайски ресторантьори са измислили нов начин за забавление на своите клиенти – врати отвори необичайно заведение, в което посетителите ще се хранят в килии. Ако винаги сте се чудили как се чувстват затворниците, вече можете...
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата - италианско сирене, което се топи в устата
20 Април
Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. За първи път е направено в началото на 1920 година в областта на Андрия във фермата на семейството Бианкини....
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
Сирената биват меки и твърди, освен бяло сирене има сини и зелени сирена и всички се правят по специални рецепти и най-често се изискват специални условия за втасването им, които са характерни за определен регион....
Италиански великденски традицииИталиански великденски традиции
10 Април
Италианците в южната част на страната правят много видове сложни пикантни хлябове, в които често включват месо, сирена и цели яйца. Казатиело от Неапол е един такъв хляб, изпечен в пръстен от яйца....
Ледени италиански десертиЛедени италиански десерти
28 Юли
Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
Вкусни италиански сладкишиВкусни италиански сладкиши
26 Юни
1
Един от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
Любимите италиански десертиЛюбимите италиански десерти
31 Март
Лацио и Сардиния - Кростата ди висцоле (черешов сладкиш) - Гелато ди рикота (сладолед от сирене рикота и ром) - Пардулас (тортички от сирене) 6....
Харизанова учи италианскиХаризанова учи италиански
07 Април
В момента хубавицата се е заела с издирването на учител по италиански език....
Традиционни италиански хлябовеТрадиционни италиански хлябове
03 Февр.
1
Класическият италиански хляб се нарича Чабата. Той има характерна структура - вътрешността му е пълна с големи кухини, образували се от многократното встасване на тестото....
Италиански питкиИталиански питки
26 Ноем.
1
Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета. Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
Италиански БрускетиИталиански Брускети
26 Януари
2
Върху всяка филийка сложете от доматената смес и поднесете италианските брускети....
Италиански кюфтенцаИталиански кюфтенца
27 Ноем.
4
Смесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата, маслините и ригана, магданоза. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Оформете малки кюфтенца, които се изпържват горещото олио....
Италиански щруделИталиански щрудел
17 Ноем.
Сложете италианския коледен щрудел да се пече в загряна фурна за около 20 минути. Консумирайте щрудела топъл или студен, поръсен с пудра захар или гарниран със сладолед...
Италиански хлябИталиански хляб
09 Дек.
Насладете се на домашно приготвения италиански хляб!...
Италиански кростониИталиански кростони
24 Септ.
Сервирайте вкусните и ароматни италиански кростони със зеленчуци....
Италиански гевречетаИталиански гевречета
17 Ноем.
Италианските гевречета се казват още тарали. Макар да се правят из цяла Южна Италия, са признати за специалитет на област Пулия!...
Италиански кроасаниИталиански кроасани
29 Май
При френските кроасани, след като са изпечени, са ефирни, леки и почти кухи отвътре, или на големи шупли, и силно се забелязват отделните пластове на бутертестото, докато при тези италиански кроасани тестото е много по-плътно...
Италиански питкиИталиански питки
26 Ноем.
1
Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета. Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
Италиански гризиниИталиански гризини
13 Септ.
В пластмасова купа слагаме сухата мая, меда и топлата вода, оставяме за около 10 минути да се активизира маята. След това прибавяме зехтина, малко сол и започваме да добавяме брашното малко по малко. Омесваме средно твърдо...
Сирена питаСирена пита
30 Март
8
От продуктите за плънката отделете 1 жълтък, а останалото от яйцата разбъркайте с натрошеното сирене. Разпределете плънката върху листа, навийте на руло и нарежете на еднакви парчета....