Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да не стават мазни бухтите?Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
01 Окт.
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаЗагрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто.
Извадете и сервирайте пържения патладжан веднага.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Лосион за мазна и възпалена кожаИзползвайте като лосион за почистване на мазна и възпалена кожа на лицето. Живовлякът премахва възпалението и заздравява кожата....
07 Май
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио.
Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
26 Ноем.
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаЗатоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
27 Януари
Бухтите на БабаАко желаете сладки бухти, можете да добавите и повече захар.
Може да сервирате и сладко по избор към Бухтите на Баба....
09 Дек.
Бухтите на мамаТестото се покрива с кърпа и се оставя да си почине 10 минути.
Разделя се на две части, оформят се на топки и всяка се разточва.
С остър нож се нарязват бухтички.
Пържат се от двете страни в горещо олио....
04 Август
Бухтите на бабаИзберете дълбок съд за пържене, защото е добре да пържите в повече олио.
Степента на котлона трябва да е една степен под максималната, за да не останат бухтите сурови в средата....
28 Юли
Как мекиците да не станат мазни?Но понякога стават доста мазни.
За да не стават мекиците мазни, има няколко хитринки, част от които ще ви споделим сега....
08 Юни
Мазни баничкиКогато всичките банички са сгънати, се намазват обилно със сместа от масло и олио.
Мазните банички се пекат предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути....
10 Юли
Бухтите на баба със спанакВеднага пускайте да се пържат в силно сгорещена мазнина от двете страни. Отцеждайте готовите бухти със спанак върху кухненска хартия....
23 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Животинските мазнини не са толкова вредниВероятно и вие считате, че растителните мазнини са полезни, а животинските мазнини - обратното, вредни....
14 Април
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август