Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да не стават мазни бухтите?Как да не стават мазни бухтите?
01 Окт.
Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Загрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто. Извадете и сервирайте пържения патладжан веднага. Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Лосион за мазна и възпалена кожаЛосион за мазна и възпалена кожа
07 Май
Използвайте като лосион за почистване на мазна и възпалена кожа на лицето. Живовлякът премахва възпалението и заздравява кожата....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио. Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Бухтите на БабаБухтите на Баба
09 Дек.
Ако желаете сладки бухти, можете да добавите и повече захар. Може да сервирате и сладко по избор към Бухтите на Баба....
Бухтите на мамаБухтите на мама
04 Август
Тестото се покрива с кърпа и се оставя да си почине 10 минути. Разделя се на две части, оформят се на топки и всяка се разточва. С остър нож се нарязват бухтички. Пържат се от двете страни в горещо олио....
Бухтите на бабаБухтите на баба
28 Юли
Изберете дълбок съд за пържене, защото е добре да пържите в повече олио. Степента на котлона трябва да е една степен под максималната, за да не останат бухтите сурови в средата....
Как мекиците да не станат мазни?Как мекиците да не станат мазни?
08 Юни
Но понякога стават доста мазни. За да не стават мекиците мазни, има няколко хитринки, част от които ще ви споделим сега....
Мазни баничкиМазни банички
10 Юли
Когато всичките банички са сгънати, се намазват обилно със сместа от масло и олио. Мазните банички се пекат предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути....
Бухтите на баба със спанакБухтите на баба със спанак
23 Май
Веднага пускайте да се пържат в силно сгорещена мазнина от двете страни. Отцеждайте готовите бухти със спанак върху кухненска хартия....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Животинските мазнини не са толкова вредниЖивотинските мазнини не са толкова вредни
14 Април
Вероятно и вие считате, че растителните мазнини са полезни, а животинските мазнини - обратното, вредни....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....