Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се бланшират картофиКато сме на тема бланширане на картофи, вижте как да направите перфектните картофи соте....
09 Март
Как да бланшираме спанак?Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
16 Март
1
Как да бланшираме оризС бланширан ориз можете да си приготвите вкусно свинско с ориз, ориз със зеленчуци, тиквички с ориз и дори оризови кюфтенца....
17 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да бланшираме грах?С бланширан грах можете да си приготвите грах яхния, постен грах или телешко с грах....
29 Март
Как да бланшираме броколи?Ако искате да си приготвите броколи, задължително трябва да ги бланширате предварително. Изберете хубави зелени броколи, които са качествени и с крехки стъбла....
28 Окт.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да съхраняваме картофи?Светлината вреди на картофите – те позеленяват, изработва се вредния за човешкия организъм соланин, който може да се окаже фатален при консумация на позеленели картофи....
09 Септ.
Защо да ядем картофи?Картофите съдържат нишесте.
Минералите, съдържащи се в картофите, оцеляват и при термична обработка.
При термичната обработка на картофите се губи само голяма част от витамин С, който се съдържа в тях....
22 Май
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
КартофиКартофите се добавят в много видове гювеч, от тях се приготвят картофени палачинки и картофени кюфтета, крокети, традиционен пататник, картофени супи, печива и различни ястия с меса като пиле с картофи, свинско с картофи,...
03 Февр.
Картофи с ВегетаОбелвам картофите, нарязвам ги на кубчета и ги оставям да постоят 30-минути в гореща вода.
След това ги изцеждам и ги изсипвам в тава. Прибавям подправката, бирата и маслото и ги слагам във фурната....
18 Януари
3
Картофи с пикантинаПърво сваряваме картофите. Изцеждаме ги и ги оставяме да изстинат. Нарязва ме ги на кубчета.
В тиган се слага олио, колкото да покрие дъното, и масло да се разтопи....
06 Февр.