Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се бланшират картофиКак се бланшират картофи
09 Март
Като сме на тема бланширане на картофи, вижте как да направите перфектните картофи соте....
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?
16 Март
1
Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
17 Януари
С бланширан ориз можете да си приготвите вкусно свинско с ориз, ориз със зеленчуци, тиквички с ориз и дори оризови кюфтенца....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да бланшираме грах?Как да бланшираме грах?
29 Март
С бланширан грах можете да си приготвите грах яхния, постен грах или телешко с грах....
Как да бланшираме броколи?Как да бланшираме броколи?
28 Окт.
Ако искате да си приготвите броколи, задължително трябва да ги бланширате предварително. Изберете хубави зелени броколи, които са качествени и с крехки стъбла....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да съхраняваме картофи?Как да съхраняваме картофи?
09 Септ.
Светлината вреди на картофите – те позеленяват, изработва се вредния за човешкия организъм соланин, който може да се окаже фатален при консумация на позеленели картофи....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Картофите съдържат нишесте. Минералите, съдържащи се в картофите, оцеляват и при термична обработка. При термичната обработка на картофите се губи само голяма част от витамин С, който се съдържа в тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
КартофиКартофи
03 Февр.
Картофите се добавят в много видове гювеч, от тях се приготвят картофени палачинки и картофени кюфтета, крокети, традиционен пататник, картофени супи, печива и различни ястия с меса като пиле с картофи, свинско с картофи,...
Картофи с ВегетаКартофи с Вегета
18 Януари
3
Обелвам картофите, нарязвам ги на кубчета и ги оставям да постоят 30-минути в гореща вода. След това ги изцеждам и ги изсипвам в тава. Прибавям подправката, бирата и маслото и ги слагам във фурната....
Картофи с пикантинаКартофи с пикантина
06 Февр.
Първо сваряваме картофите. Изцеждаме ги и ги оставяме да изстинат. Нарязва ме ги на кубчета. В тиган се слага олио, колкото да покрие дъното, и масло да се разтопи....