Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ИндришеИндрише
18 Март
1
Индрише в кулинарията У нас индришето е добре познато, като една от незаменимите и обикнати съставки на конфитюри, мармалади и сладка, особено на тези от дюли или сливи....
Ошав с индришеОшав с индрише
22 Дек.
Накрая се добавя лист индрише към вашия ошав за Бъдни вечер и като се охлади, се сервира овкусен с лъжица лимонов сок....
Сироп от индришеСироп от индрише
01 Дек.
Водата се кипва и в нея се пускат листата индрише. След 1 минута се добавят ореховите ядки и се варят още 1 минута. Сваля се от котлона и се похлупва с капак....
Да прогоним дразнещата кашлица с индришеДа прогоним дразнещата кашлица с индрише
15 Окт.
Можете да опитате да изцерите кашлицата и с комбинацията от индрише и босилек – сложете три листа индрише и 2 с.л. от босилека в подходящ съд....
Как да вложим лавандула в ястиятаКак да вложим лавандула в ястията
14 Април
Билката лавандула е добре позната на кулинарите. Листенцата ѝ се използват при приготвянето на редица ястия и специалитети. Добавя се в основни ястия, винени сосове, дори шоколадови десерти....
Как да вложим каперси в ястиятаКак да вложим каперси в ястията
27 Ноем.
Каперсите представляват вкусни маслено зелени топчета, получени от растението Capparis spinosa - бодлив кипарис. То представлява храст с нежни и нетрайни рошави цветове. Расте сред нагорещените камънаци по Средиземноморието...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Вишнево сладко с индришеВишнево сладко с индрише
28 Февр.
Добавям индришето, периодично разбърквам и отстранявам образувалата се пяна. Сладкото се вари до желаната от вас гъстота, но внимавайте да не го преварите....
Печени дюли с индришеПечени дюли с индрише
06 Юни
1
Изпечените дюли се оставят да се охладят и се сервират, полети със сиропа и украсени с листенца индрише. Печените дюли с индрише са много вкусни....
Бабиният компот с индришеБабиният компот с индрише
03 Август
Извадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така. Съхранявайте ги в тъмно и хладно място. Бабиният компот с индрише е готов....
Черешово сладко с индришеЧерешово сладко с индрише
27 Юни
Черешовото сладко с индрише се съхранява на тъмно и прохладно място....
Лечебни рецепти с индришеЛечебни рецепти с индрише
26 Април
Индришето има кръвоспиращо и запичащо действие. Билката е много ефикасна при високо кръвно налягане, сърцебиене. Използва се често и при маточни кръвотечения, захарна болест....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
Както виждате, има много употреби на индришето в кулинарията, а и не само. Това си е цяло природно богатство, което не бива да подценяваме....
Къде да вложим зелените домати от градинатаКъде да вложим зелените домати от градината
25 Септ.
Ето идеи в какви ястия да вложите зелените домати от градината. Разядка от зелени домати Тази разядка със зелени домати става много вкусна, а и е много лесна за приготвяне....
В какви рецепти да вложим мескитово брашноВ какви рецепти да вложим мескитово брашно
10 Дек.
В кулинарията мескитът се използва доста ограничено и най-често в сладки рецепти. Въпреки това редовното му включване в менюто може да донесе редица предимства....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Компот със сливи и ндришеКомпот със сливи и ндрише
07 Януари
Да ви е сладко! Индришето дава страхотен аромат....
Компот от кайсии с индришеКомпот от кайсии с индрише
11 Юли
1
Отгоре се слага листо индрише. Затварят се с нови капачки. Нареждаме в голям казан, покриваме с вода и варим на умерен огън за 10 минути от завирането. Ако са по-зелени и твърди, може и за 15 минути....
Летен кайсиев компот с индришеЛетен кайсиев компот с индрише
02 Юли
Налива се водата и поставяме на котлона да поври за 10 минути. Накрая прибавяме захарта, индришето и оставяме да се разтопи на изключен котлон, като се разбърква. Охладен се сервира в купичка....