Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Глазиране на месоЗа глазиране месото се вади от тенджерата, в което се е сварило, и се слага в тава....
11 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Зеленчуци с къриОставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.
Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
08 Септ.
Зеленчуци в палачинкиЗа рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания.
Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
13 Дек.
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Зеленчуци с юфкаОставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло.
Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
19 Юли
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Зеленчуци с дипПоднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
02 Юли
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Зеленчуци по селскиЗеленчуците се измиват старателно, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, тиквичките без да се белят се нарязват на едри парчета....
08 Юни
1
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Зеленчуци по азиатскиВсички зеленчуци се почистват, режат се едро и в уок се загрява малко мазнина. Всеки зеленчук се запържва за кратко на силен котлон, колкото да хване кафяви краища без да омеква напълно....
25 Окт.
Зеленчуци по италианскиЗеленчуците се нареждат в тава, заливат се с мазнината, поръсват се с нарязания на ситно чесън, добавя се солта и черният пипер и се пекат 40 минути на 220 градуса фурна....
16 Август
Зеленчуци по китайскиНарязват се зеленчуците на тънки дълги ивички.
В дълбок тиган се слага малко олио, запържва се първо морковите за 1 мин , после праза, след това чушките прибавят се още соевия сос и още малко олио....
28 Окт.
Зеленчуци на тиганЗадушаваме зеленчуците в микровълнова фурна или на пара.
Запържваме ги в маслото за около 5-6 минути, добавяме кубчето бульон, сметаната и топеното сирене. Оставяме още 5-6 минути и сервираме топло....
25 Май
1
Зеленчуци по тракийскиОставете зеленчуците по тракийски да се доварят с плътно затворен капак. Ястието се поднася със запържена в масло галета....
10 Април