Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
За глазиране месото се вади от тенджерата, в което се е сварило, и се слага в тава....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Зеленчуци с къриЗеленчуци с къри
08 Септ.
Оставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня. Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
Зеленчуци в палачинкиЗеленчуци в палачинки
13 Дек.
За рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания. Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Зеленчуци в маслоЗеленчуци в масло
07 Март
1
Може да използвате зеленчуци по избор....
Зеленчуци с юфкаЗеленчуци с юфка
19 Юли
Оставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло. Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Зеленчуци с шункаЗеленчуци с шунка
12 Окт.
Подреждаме зеленчуците в чинии и украсяваме с парченца шунка и магданоз....
Зеленчуци с дипЗеленчуци с дип
02 Юли
Поднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Зеленчуци по селскиЗеленчуци по селски
08 Юни
1
Зеленчуците се измиват старателно, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, тиквичките без да се белят се нарязват на едри парчета....
Зеленчуци на параЗеленчуци на пара
22 Юли
Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
Зеленчуци на ПлочаЗеленчуци на Плоча
13 Юни
Разбъркваме и сосът е готов за заливане на горещите зеленчуци....
Зеленчуци по азиатскиЗеленчуци по азиатски
25 Окт.
Всички зеленчуци се почистват, режат се едро и в уок се загрява малко мазнина. Всеки зеленчук се запържва за кратко на силен котлон, колкото да хване кафяви краища без да омеква напълно....
Зеленчуци по италианскиЗеленчуци по италиански
16 Август
Зеленчуците се нареждат в тава, заливат се с мазнината, поръсват се с нарязания на ситно чесън, добавя се солта и черният пипер и се пекат 40 минути на 220 градуса фурна....
Зеленчуци по китайскиЗеленчуци по китайски
28 Окт.
Нарязват се зеленчуците на тънки дълги ивички. В дълбок тиган се слага малко олио, запържва се първо морковите за 1 мин , после праза, след това чушките прибавят се още соевия сос и още малко олио....
Зеленчуци на тиганЗеленчуци на тиган
25 Май
1
Задушаваме зеленчуците в микровълнова фурна или на пара. Запържваме ги в маслото за около 5-6 минути, добавяме кубчето бульон, сметаната и топеното сирене. Оставяме още 5-6 минути и сервираме топло....
Зеленчуци по тракийскиЗеленчуци по тракийски
10 Април
Оставете зеленчуците по тракийски да се доварят с плътно затворен капак. Ястието се поднася със запържена в масло галета....