Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
Замразените миди се варят десетина минути. Много лесно се приготвя рататуй с миди, който е вкусен и ароматен....
Натурална салата от замразени мидиНатурална салата от замразени миди
18 Август
За да приготвим натурална салата от замразени миди, трябва първо да оставим мидите да се размразят по естествен начин. След това ги отцеждаме от водата....
Ориз със замразени миди на фурнаОриз със замразени миди на фурна
09 Август
1
Залейте с доматеното пюре и поръсете с още от подправките, ако прецените Печете ориз със замразени миди на фурна на 200 °C, докато мидите се сготвят....
Замразени миди с масло и чесънЗамразени миди с масло и чесън
18 Август
Замразените пясъчни миди с черупки би трябвало да са предварително обработени и пясъкът, който съдържат, да е изхвърлен от тях, ако производителят е коректен....
Салата от замразени миди със зелен лукСалата от замразени миди със зелен лук
05 Май
Ако искате, може да поднесете в отделни купа дресинг и мидена салата, всеки да си топи колкото си иска, на аз предпочитам да ги смеся. Тази салата от замразени миди със зелен лук е чудесно мезе, бързо и вкусно!...
Бърза работилница: Как да готвим миди?Бърза работилница: Как да готвим миди?
06 Август
Когато готвим миди, замразени без черупка, можете да повишите вкуса им с лимонов сок и бяло вино. Ако тези продукти са смесени със зехтин, чесън и билки, получавате перфектния сос от миди....
Какво да направя със замразени миди?Какво да направя със замразени миди?
02 Окт.
Замразените миди са изключително благодатни за кулинарна обработка....
Как да готвим със замразени зеленчуци?Как да готвим със замразени зеленчуци?
02 Дек.
И така, кога не трябва да купувате замразени зеленчуци?...
МидиМиди
27 Февр.
Замразени без черупки могат да се намерят през цялата година. По размер достигат 10-15 см, а в една мида има около 90 г твърдо бяло месо....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Мидите се готвят бързо, докато се отворят и усетите чудесния им аромат. Ястията от миди не могат да се съхраняват в хладилник и да се притоплят, най-добре е да се изядат веднага....
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Ако самите вие готвите миди с черупки, достатъчно е да ги пуснете в топла вода и черупките ще се отворят сами от топлината. Не подлагайте мидите на дълга термична обработка, защото губят вкуса си....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Замразени ореховкиЗамразени ореховки
28 Януари
Печете около 8 минути при 200°С или докато краищата започнат леко да покафеняват. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка....
Замразени СмокиниЗамразени Смокини
20 Септ.
Препоръчително е да съхранявате замразени смокини във фризера не повече от 4-5 месеца, тъй като после вкусът избледнява, а и освен това се губят полезните им вещества....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как се готвят замразени броколи?Как се готвят замразени броколи?
06 Март
Препоръчваме ви да опитате нашите неустоими замразени броколи с топено сирене....
Как се готвят замразени пелмени?Как се готвят замразени пелмени?
16 Ноем.
Приготвянето на замразени пелмени не изисква никакви усилия. Трябва само да кипнете една тенджера подсолена вода и да пуснете в нея замразените пелмени, без да ги размразявате....
Как се готви замразена бамя?Как се готви замразена бамя?
28 Юли
След като сте я бланширали и замразили в отделни пакети, достатъчни за една яхнийка, идва и денят, в който ви се е приискало да си сготвите вкусна яхния с бамя....
Как се готви със замразени зеленчуци?Как се готви със замразени зеленчуци?
02 Ноем.
И след като сте напълнили количката си с пакети замразени броколи, китайски микс или замразен спанак, сте изправени пред въпроса, как да ги приготвите. Всъщност в приготвянето им няма нищо сложно....