Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е мисо и как да готвим с него?Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
04 Окт.
1
МисоМисо е традиционна японска подправка, която е обявена за една от най-полезните в целия свят. Въпреки че я наричаме подправка, мисото по-скоро е гъста и лепкава паста, която има много солен вкус и наситен аромат. Мисо се...
05 Февр.
1
Торта Мисо маскарпонеЗагрейте прясното мляко и сложете стафидите в него, за да набъбнат. Сложете на бавен огън да се вари за няколко минути.
Разбийте маскарпонето с мисото....
28 Окт.
1
Пилешка супа с мисоЗагрейте олиото и запържете пилешкото месо за няколко минути.
Добавете гъбите и моркова, след което и джинджифила, лютите чушки, мисото, шерито и соевия сос.
Сипете водата и кипнете сместа. Варете за 10-тина минути...
28 Май
Японска супа с мисоВодораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът.
След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата...
15 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Супа от мисо и резенеДобавя се водата и се оставя да заври около 15 мин., или докато омекнат зеленчуците.
Прибавя се мисото, а след около 15 мин. се кресонът, лимоновият сок и захарта....
27 Юни
3
Мисо супа с оризово фидеОставя се да заври.
Отделно се слага да заври вода за оризовото фиде - 2 ч.ч. Когато заври, се намаля котлонът, добавя си фидето и се готви 3-4 минути с разбъркване от време на време....
30 Април
Зелена салата с мисо дресингВ малка касерола изсипваме около 180 мл вода, която поставяме на слаб огън да заври. Добавяме мисо пастата и бъркаме внимателно.
Оставяме я да се охлади. Към нея добавяме нарязания морков, за да се маринова....
23 Дек.
Постна мисо супа със спанакСпанакът се почиства и попарва. Отцежда се и се загрява водата, 200-250 мл.
Тофуто се нарязва на 6-8 по-големи кубчета. Когато водата заври, се добавя тофуто. Прибавя се и спанакът.
В купичка се налива малко от течността...
03 Юли
Торта Мисо Маскарпоне тип HappyПриготвяме пудинга и го оставяме да се охлади. Слагаме 400 мл мляко да заври заедно със захарта. Смесваме пудинга с останалите 100 мл мляко и жълтъците и разбъркваме добре....
04 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Да готвим без пърженеПържената храна е доста вкусна, но и изключително нездравословна. Поради това, в последните години съветите за ограничаването на консумация на пържените храни ни дебнат от всякъде. Ако все пак сте решили да прибегнете...
11 Дек.
1
Как да готвим карфиолЗа да се запази красивият бял цвят на карфиола, той трябва да се вари без капак и във водата да се добави малко прясно мляко – 300 милилитра мляко на 2 литра вода. Вместо мляко може да се добави 1 чаена лъжичка лимонов...
28 Ноем.
2