Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фъстъчено ОлиоФъстъчено олио в кулинарията
Както споменахме, фъстъченото олио е високо ценено в азиатската кухня. Когато започнете да готвите с олиото, трябва да сте запознати дали е рафинирано или не....
03 Февр.
Здравословни ползи от фъстъчено олиоВижте още:
- Шест любопитни приложения на фъстъченото масло;
- Фъстъчено масло за ускоряване на метаболизма....
17 Септ.
Как да готвим с рапично олиоРапичното олио е натурален продукт, получен чрез пресоване на дребните семена на рапицата. Те се добиват от красивите жълто цъфтящи растения от семейството на зелето и карфиола.
През последните години рапичното олио...
27 Септ.
Олио от авокадо - как да готвим с негоАвокадото в последно време е сред най-обсъжданите тропически храни. Присъства неизменно във всяка здравословна диета и се смята за истинска супер храна заради всички полезни вещества, които съдържа.
Един от неговите...
06 Март
Чесново олиоКогато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма....
11 Февр.
Фъстъчено МаслоСъстав на фъстъченото масло
Фъстъченото масло може да източник на много хранителни вещества....
03 Февр.
Фъстъчено БрашноЗащо да използваме фъстъчено брашно
Истинското фъстъчено брашно е изработено от 100% фъстъци....
16 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
ОлиоФъстъчено олио - зехтинът е незаменима част от Средиземноморската кухня, а фъстъченото олио - в кухнята на Източна Азия. Издържа на много висока температура, което го прави подходящо за пържене....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
18 Април
5
Баница без олиоНамазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
07 Март
Патладжани в олиоПоръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
24 Септ.
Баница с олиоСлед като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
16 Март
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
06 Март
Как да си направим фъстъчено маслоИ воала - имате си вкусно домашно приготвено фъстъчено масло....
24 Януари
Как да си направим фъстъчено маслоФъстъченото масло е изключително полезно, но за съжаление, когато си купим фъстъчено масло от магазина, никога не можем да бъдем сигурни какво точно купуваме....
24 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Фъстъчено брауниПроверяваме за готовност, като браунито винаги трябва да остане влажно и сочно отвътре.
Със сигурност ще ви допадне това любимо фъстъчено брауни....
05 Дек.