Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърнели на фурнаСърнели на фурна
17 Окт.
2
Може да поднесете с картофено пюре или салата по избор....
Сърнели с оризСърнели с ориз
16 Януари
Налейте водата и оставете ястието да къкри на тих огън, като от време на време разбърквате. Поднесете ястието топло, като го поръсите със скълцан магданоз. По желание гарнирайте с кисело мляко. Добър апетит!...
Панирани сърнели с яйцаПанирани сърнели с яйца
10 Април
1
Сърнелите се почистват, посоляват и последователно се потапят в брашно и разбито яйце. Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване....
Панирани сърнели на хапкиПанирани сърнели на хапки
29 Февр.
Пържим в сгорещено олио от двете страни и поставяме върху домакинска хартия да се отцеди. Може да сервираме гъбите така или да ги направим на хапки като студено предястие....
Картофи с гъби сърнела на фурнаКартофи с гъби сърнела на фурна
12 Дек.
Картофите с гъби сърнела са много ароматно предястие или гарнитура за печени меса. Лесно, бързо и вкусно!...
Панирани сърнели с тъмна бираПанирани сърнели с тъмна бира
20 Дек.
Парчетата сърнели се напояват с панировката и се пържат на умерен огън в мазнината най-напред от гладката страна. Мезето върви с изпотена чаша ароматно бяло вино. Панираните сърнели с тъмна бира са готови....
Гъби сърнели в бирена панировкаГъби сърнели в бирена панировка
31 Март
Гъбите сърнели в бирена панировка са готови....
Гъста супа с печурки, сърнели и манатаркиГъста супа с печурки, сърнели и манатарки
13 Окт.
Гъста супа с печурки, сърнели и манатарки се вари, докато придобие нужната гъстота....
СърнелаСърнела
21 Февр.
2
Гъбата се реже на късове и се готви, като най-подходящо е да се панират, да се използват за плънка на баници или да се консервират. Сърнелата не е подходяща за сушене....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Мариновани сърнелиМариновани сърнели
03 Ноем.
Сърнелите се оставят да престоят в маринатата 1-2 часа, след което се отцеждат и се поднасят самостоятелно или се комбинират с други продукти....
Панирани сърнелиПанирани сърнели
20 Януари
1
Гъбите се почистват и се посоляват. Панират се в брашно и яйце и се пържат в сгорещено олио....
Пълнени СърнелиПълнени Сърнели
15 Окт.
Гъбите се измиват и се нареждат в намаслена тава. Киселите краставички, кашкавалът и топеното сирене се режат на малки парченца. Във всяка гъба се поставя от приготвената плънка. Поръсва се с червен и черен пипер...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Панирани горски сърнелиПанирани горски сърнели
10 Дек.
Панираните горски сърнели са готови....
Панирани гъби сърнелиПанирани гъби сърнели
25 Окт.
Панираните гъби сърнели са много вкусни....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....