Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърнели с оризНалейте водата и оставете ястието да къкри на тих огън, като от време на време разбърквате.
Поднесете ястието топло, като го поръсите със скълцан магданоз. По желание гарнирайте с кисело мляко. Добър апетит!...
16 Януари
Панирани сърнели с яйцаСърнелите се почистват, посоляват и последователно се потапят в брашно и разбито яйце.
Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване....
10 Април
1
Панирани сърнели на хапкиПържим в сгорещено олио от двете страни и поставяме върху домакинска хартия да се отцеди.
Може да сервираме гъбите така или да ги направим на хапки като студено предястие....
29 Февр.
Картофи с гъби сърнела на фурнаКартофите с гъби сърнела са много ароматно предястие или гарнитура за печени меса.
Лесно, бързо и вкусно!...
12 Дек.
Панирани сърнели с тъмна бираПарчетата сърнели се напояват с панировката и се пържат на умерен огън в мазнината най-напред от гладката страна.
Мезето върви с изпотена чаша ароматно бяло вино.
Панираните сърнели с тъмна бира са готови....
20 Дек.
Гъста супа с печурки, сърнели и манатаркиГъста супа с печурки, сърнели и манатарки се вари, докато придобие нужната гъстота....
13 Окт.
СърнелаГъбата се реже на късове и се готви, като най-подходящо е да се панират, да се използват за плънка на баници или да се консервират. Сърнелата не е подходяща за сушене....
21 Февр.
2
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Мариновани сърнелиСърнелите се оставят да престоят в маринатата 1-2 часа, след което се отцеждат и се поднасят самостоятелно или се комбинират с други продукти....
03 Ноем.
Панирани сърнелиГъбите се почистват и се посоляват.
Панират се в брашно и яйце и се пържат в сгорещено олио....
20 Януари
1
Пълнени СърнелиГъбите се измиват и се нареждат в намаслена тава. Киселите краставички, кашкавалът и топеното сирене се режат на малки парченца.
Във всяка гъба се поставя от приготвената плънка.
Поръсва се с червен и черен пипер...
15 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1