Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коледните меденки на мамаКоледните меденки на мама
26 Дек.
Подредете в чиния и оставете шоколада да стегне. Коледните меденки на мама се съхраняват в кутия с капак....
Меденки с водаМеденки с вода
18 Януари
1
Изпечете меденките до готовност, като преди печенето може да ги поръсите със смлени ядки по желание....
Меденки с виноМеденки с вино
19 Дек.
След това махнете сиропа от огъня и го оставете да изстинат за 5 минути. Сервирайте меденките заедно със сиропа....
Меденки с мармаладМеденки с мармалад
20 Дек.
1
Пекат се на 180°C за 10-тина минути, като се наблюдават приготвените меденки да не изгорят. По желание се слепват две по две с меденките с конфитюр и се потопят в шоколад. Вкусни меденки с мармалад!...
Меденки с глазураМеденки с глазура
03 Януари
1
След като изстинат меденките, се декорират с белтъчната глазура....
Меденки с пълнежМеденки с пълнеж
20 Ноем.
1
Получените меденки леко се издълбават във вътрешността. Трохите от тях се смесват с продуктите за пълнежа, като кравето масло трябва да е на стайна температура. Меденките напълнете с пълнежа и ги слепете 2 по 2....
Меденки с какаоМеденки с какао
29 Дек.
3
Изпечените меденки се охлаждат и се слепват по две с течение. По желание могат да се декорират с оцветен шоколад или айсинг. Прибират се в кутия, за да не се овлажняват. Меденките с какао са готови....
Меденки с МасМеденки с Мас
16 Юли
Меденките с Мас са готови....
Меденки с фонданМеденки с фондан
19 Дек.
Може да се намажат бисквитките с айсинг и върху него се поставя фондан, така залепва още по добре. Така се оформят и всички останали коледни сладки. Малко пипкава работа е, но е красиво и забавно. Весели празници !...
Меденки с НутелаМеденки с Нутела
26 Ноем.
Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките. Чудесни сладки за кафето, само не ги препичайте ще станат твърди. Колкото са по-тънки толкова времето за печене се намалява....
Меденки с фъстъкМеденки с фъстък
13 Април
Меденките се пекат около 10-12 минути в загрята на 250 градуса фурна. Може да не се слага фъстък върху меденките - всичко е въпрос на желания....
Меденки с шарланМеденки с шарлан
02 Юли
След това добавяме още брашно, така че да се оформи гъсто тесто. Изсипваме от него с лъжица върху хартия за печене. Те стават малко тънички....
Меденки с бадемиМеденки с бадеми
16 Юли
Меденките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути....
Меденки с желеМеденки с желе
14 Март
Изпечете меденките до хубав златист цвят. В дупчицата на всяка една сложете малко желе и отгоре украсете със златна перла. Меденките с желе са много вкусни....
Меденки с пълнежМеденки с пълнеж
20 Ноем.
1
Получените меденки леко се издълбават във вътрешността. Трохите от тях се смесват с продуктите за пълнежа, като кравето масло трябва да е на стайна температура. Меденките напълнете с пълнежа и ги слепете 2 по 2....
Меденки с джинджифилМеденки с джинджифил
01 Февр.
Така увито тестото може да преседи няколко дена. От тестените топки режем формички, нареждаме ги върху хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-12 минути, докато покафенеят леко....
Портокалови меденки с шоколадПортокалови меденки с шоколад
16 Януари
1
Те се разточват и с помощта на формички се правят меденки с желания от вас вид. Те се редят върху хартия за печене в тава и се пекат в умерено загрята фурна до готовност. След това се украсяват с шоколад....
Руски меденки с канелаРуски меденки с канела
28 Февр.
Кората на лимона се настъргва. Медът се смесва с две цели яйца и с два жълтъка. Добавя се захарта, содата, солта, канелата и настърганата лимонова кора. Получава се смес, която прилича на пяна. Постепенно се добавя брашното...
Сладки меденки с мармаладСладки меденки с мармалад
25 Март
2
Меденките подреждаме в тава върху хартия за печене. Изпичаме в силна фурна - 180-200 градуса за 5-6 минути или до готовност. Внимаваме да не се препекат. Изпечените меденки охлаждаме и слепваме по две с мармалад....
Меденки с орехови ядкиМеденки с орехови ядки
18 Август
Яйцата се разбиват, добавя се захарта, олиото, меда, содата и канелата и пак се разбиват с миксер. Прибавя се брашното и се оформя меко тесто. Оформят се малки топченца от тесто и отгоре се слага половин орех....
Меденки с фонданов принтМеденки с фонданов принт
29 Дек.
1
Точи се дебело, за да са меки меденките, иначе са твърди. Печете меденките в загрята фурна 180°C за 10-12 минути и извадете да се охладят....
Коледни меденки с пожеланияКоледни меденки с пожелания
25 Дек.
Разтопява се черен шоколад с малко масло и се декорират готовите коледни меденки с пожелания. Върху шоколада се поръсват шарени захарни конфети! Честита Коледа! Здраве и късмет на всички!...
Меденки с орехов пълнежМеденки с орехов пълнеж
25 Дек.
Оставете меденките с орехов пълнеж да престоят най-малко едно денонощие, за да омекнат добре....
Меденки с тиквено пюреМеденки с тиквено пюре
30 Окт.
Може меденките да се съхранят в кутия за 2-3 дни на хладно. Поднасяме с кафе или чай!...
Вкусни меденки с пълнежВкусни меденки с пълнеж
29 Март
2
Разбърквате до получаване на хомогенна смес и започвате да пълните дупките на сладките и да ги слепвате. Тази доза се получават около 40 бр. половинки или да се получат 20 бр. меденки....