Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с пресен чесън и сиренеХляб с пресен чесън и сирене
05 Май
На ръка омесвате, посолявате и оставяте да отлежи 2 часа. Развийте тестото и го разстелете на кръг, посипете със сирене и пресния чесън нарязан на ситно, навийте и сложете в форма за печене....
Как да запазим хляба мек?Как да запазим хляба мек?
19 Окт.
Там хлябът ще се запази мек и свеж в продължение на 2-3 дни след което повишената влажност и отсъствието на светлина в съчетание с ниско съдържание на кислород ще стана причина за размножаване на плесени....
Оризов хляб с пресен лук, риган и маслиниОризов хляб с пресен лук, риган и маслини
07 Март
3
Печем хляба на 170 градуса с вентилатор за 20-25 минути. Леко охладен се нарязва и хапва по всяко време! Оризовият хляб с пресен лук, риган и маслини е много сполучлив, опитайте....
Не яжте пресен хляб! Ето защоНе яжте пресен хляб! Ето защо
01 Април
Здравето на стомаха ще се запази, ако заложим на вчерашния хляб или сухарите, игнорирайки пресния и привлекателно ухаещ хляб....
Руло от пресен хлябРуло от пресен хляб
09 Август
Печем рулото от пресен хляб в предварително загрята фурна на 250 градуса за 8-10 минути....
Не изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресенНе изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресен
28 Септ.
Ето как да направим хляба отново пресен много лесно. Никога не трябва да изхвърляме хляб - от него може да си приготвим галета, домашни кубети или пък да го претоплим във фурната....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да съхраняваме пресен розмарин?Как да съхраняваме пресен розмарин?
22 Април
Как тогава можете да съхраните пресен розмарин? Приемаме факта, че вече отглеждате розмарин в градината си или в саксийка на балкона или на перваза на прозореца си....
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?
29 Септ.
В супермаркетите и по пазарите се продават и пресни подправки на стръкове. Ако вие също предпочитате да си купувате пресни подправки, има някои основни правила за съхранението на ригана, които трябва да знаете....
Ухание на пресен хляб и лимон правят жените щастливиУхание на пресен хляб и лимон правят жените щастливи
28 Август
1
Ако сте се чудили каква е миризмата на щастието, ново проучване може да ви даде отговор – това е уханието на пресен хляб и лимон....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво да сготвим с пресен лук?Какво да сготвим с пресен лук?
10 Май
- Палачинки със зелен лук - едно от любимите ястия на всички са палачинките, а палачинките с пресен лук стават още по-питателни и вкусни; - Зелен лук като топинг към супата - листата на ситно нарязания пресен лук, поръсен...
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Хапвайте пресен чесън за здраво сърце! Пресният чесън подпомага доброто храносмилане....
Хляб с фибриХляб с фибри
28 Ноем.
Освен това един такъв хляб може да се обогати и с друг вид трици, ядки и семена. За разлика от пълнозърнестия, този с фибри става по-мек и пухкав, както и много по-вкусен....
Хляб с кестениХляб с кестени
22 Окт.
Когато тестото втаса, се слага в подходяща тава и пълнозърнестият хляб се пече на 210°C за 10 минути. След това намаляваме градусите на 180°C и печем хляба с кестени около час....
Хляб с ядкиХляб с ядки
26 Септ.
Оставете да изстине върху решетка и тогава чак разрежете превъзходния хляб на вашата трапеза. Добър апетит!...
Хляб в пликХляб в плик
31 Януари
Тестото за хляб се оставя да втаса. След като си удвои обема, се премесва и му се придава форма. Втасва отново. Правят се разрези на хляба и внимателно се поставя в плик за печене на пиле....
Хляб за диабетициХляб за диабетици
25 Февр.
Оставям да изстине върху решетка преди да нарежа. Хлябът за диабетици е готов....
Хляб на конциХляб на конци
11 Март
Оставаме домашния хляб 20 мин да втаса. Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече. Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка. Пухкавият хляб на конци е готов....