Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Да заменим пърженето с печенеПеченето и пърженето са два от най-популярните методи, използвани, за да се готви храна. Пържените храни обикновено са потопени във фритюрник или тиган, който съдържа много горещо масло или мазнина....
19 Септ.
Гювеч Да си оближеш пръститеПечете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз....
16 Ноем.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да използваме тоалетната хартия правилни и икономично?За да се използва икономично тоалетната хартия също е добре да се споменава правилният начин на децата от ранна възраст. Откъсват се 4-6 къса от хартията. Сгъва се на две и се избърсва....
28 Септ.
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
05 Февр.
Защо да използваме канела?Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
04 Окт.
Как да използваме стевияСтевията на прах може да се използва за заместване на захарта при печене. Когато печете със стевия, трябва да използвате 1/2 количеството захар, което обикновено използвате (или дори по-малко)....
26 Май
Как да използваме хуск?- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
12 Дек.
Как да използваме лимонаВътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
05 Април
Чийзкейк без печене с боровинкиОставяме да се охлади за няколко часа след това е готов за похапване чийзкейка без печене с боровинки....
29 Дек.
11
Торта без печене с бананиТортата е хубаво да престои няколко часа, за да омекнат хубаво бисквитите....
31 Дек.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Завива се от тясната му страна на руло с помощта на хартията. Разрязва с нож на парчета с дебелина около 2-2.5 см. в зависимост от големината на формата....
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаНарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар.
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеАко имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
27 Януари
Печен в хартия лавракСложете рибата с хартията в тава да се пече на 200 градуса за 20 минути с вентилация, а след това отвийте, по-скоро изрежете с ножица и отстранете горната част на хартията.
Запечете лаврака за още 20 минути....
08 Февр.
1
Шаран печен с картофиИзпичаме до омекване, като при печенето заливаме шарана със собствения му сос. Вместо картофи можем да поднесем задушен ориз....
06 Дек.