Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
18 Март
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Навит лучник с риган и магданозОставете да се охлади.
След като тестото втаса, го разточете на голяма правоъгълна кора с дебелина около 1 см. Отгоре разпределете плънката и навийте на руло....
21 Януари
Как да изсушим копър?Ако стриете между пръстите си изсушен копър, ще получите вкусен и ароматен прах за подправяне на ястията.
Вижте също как се съхранява копър и за какво е полезен чая от копър....
10 Дек.
Гъст боб с магданоз и риган по родопскиГъстият боб с магданоз и риган по родопски е готов....
03 Ноем.
Как да си изсушим риган и мащеркаСмята се, че сте изсушили ригана или мащерката правилно, ако те не са загубили нито цвета си, нито аромата си....
14 Май
Съхранение на копър и магданозЗа да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон....
27 Юни
3
Замразяване на магданоз и копърСлед подсушаването наситняваме магданоза и копър, както го правим, когато ги добавяме към ястията.
Нарязаните копър и магданоз можем да смесим и да съчетаем. Може спокойно да приготвим зелен микс по свой вкус....
23 Февр.
Гризини с риган и босилекВъв водата се слага маята и захарта и се оставя да шупне. Жълтъкът се разбива. Към него се прибавят киселото мляко с оцета. Бърка се до хомогенизиране на сместа.
Слага се зехтинът, босилекът, солта и риганът....
10 Юни
Фокача с риган и картофиТрябва да втасва още 30 мин. Картофите се режат на тънки филийки и се подреждат върху тестото.
Поръсва се със солта и ригана. Поръсва се с 4 с.л. от зехтина....
24 Февр.
1
Тиквички с риган в галетаПържените тиквички поръсете със счукан чесън, свеж магданоз и овкусете със сок от лайм.
Тиквичките с риган в галета са готови....
10 Окт.
Хляб с риган и маслиниДобавете захарта и ригана.
Направете кладенче и изсипете прясното мляко, разбитите яйца и зехтина. Разбъркайте леко и добавете маслините....
26 Февр.
Багети с риган и пармезанПри звуковия сигнал на машината прибавете пармезана и ригана.
Когато програмата приключи, ще имате втасало меко тесто, което разделете на четири равни части. От всяка оформете четири тънки багети....
01 Март
5
Защо трябва да ядем повече магданоз и копърНека поговорим за любимите ни магданоз и копър и нека ги сравним по брой ползи.
Какви са ползите от копър и магданоз и защо е важно да ги хапвате редовно в солидни количества?...
16 Ноем.
Съхранение на копър, коприва и магданозВкусът на копъра, копривата и магданоза е неделима част от българската традиционна кухня. Ето и някои просто правила за съхранението им....
18 Май
2
Вкусен хляб с риган и маслиниЗамесете меко тесто, добавете смесените риган и маслини и продължете месенето да пълното усвояване на ригана и маслините в тестото....
09 Април
Маслинова паста с риган и портокалПоднесете маслинова паста с риган и портокал в компанията на брускети/препечени филийки и добър апетит!...
24 Окт.
Фокача с маслини, риган и розмаринОтгоре си поръсва с предварително изчистените от костилките и нарязани маслини, риган и розмарин.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути....
20 Ноем.
Домати с моцарела, риган и маслинкиНакрая поръсваме с риган, малко олио и сол на вкус. Редим маслинки по дупчиците в чинията! Наздраве!...
31 Март
Мъфини с риган и сушени доматиАко сушените домати са в марината, предварително ги оставете да се отцедят. Разбъркват се заедно брашното, захарта, солта и бакпулвера....
29 Август
При киселини - риган и дафинов листВземете по половин чаена лъжичка сух риган с цвят и натрошени дафинови листа и залейте с чаша вода. Сложете на котлона да заври и след изстиване прецедете....
04 Януари
Песто с босилек, магданоз и копърОставяте пестото в хладилник да се охлади преди консумация.
Пестото с босилек, магданоз и копър е готово....
02 Май