Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да си направим домашен царевичен чипсА представяте ли си колко вкусен ще е той, ако си го направите сами в къщи, при това без никакви вредни подобрители и овкусители?...
29 Януари
2
Как да си направим домашен чипс без пърженеЕто защо тук ще ви предложим няколко начина да си приготвите сами чипс, който няма да съдържа трансмазнини и няма да е пържен, което ще го направи доста по-нискокалоричен....
10 Март
ЧипсСамите машини на рязане определят различните форми, в които могат да се направят хапките чипс. Обикновено от един картоф се получават около 36 тънки чипсови филии....
19 Април
2
Цитрусов локумСмесете в купа 250 мл от водата с нишестето, лимонената киселина и портокаловия сок (прецеден, за да няма частички от цитруса в него и да е идеално бистър). Разбийте добре, за да няма бучки....
20 Дек.
1
Цитрусов мусОставете да се охлади.
В отделен съд разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта. Продължете да разбивате докато се разтвори.
Сложете сметаната, а след това настърганите кора и ликьор....
04 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да направя чипс в дехидрататор за хранаВъзможно ли е да се направи здравословен чипс без пържене, като се използва дехидратор за храна? Оказва се, че да....
10 Март
Лесен цитрусов кексСложете лесния кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, до суха клечка.
След изпичане извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Много вкусен и ароматен цитрусов кекс....
12 Окт.
Разкошен цитрусов кремИзчакайте да заври и махнете канелата. Махнете от котлона.
На тънка струйка налейте сместа при жълтъците, като бъркате пудинга, без да спирате.
Върнете на котлона и варете цитрусовия крем до желаната гъстота....
01 Февр.
Горещ цитрусов чайПохлупва се и се оставя да престои 5 минути.
Прецежда се, подслажда се с мед и се сервира горещ....
10 Ноем.
Цитрусов оризов пудингЗагрейте фурната на 160. Намазнете плитък съд за готвене с вместимост 1.5 л. Смесете млякото, ванилията и пловодите кори в средна тенджера.
Премахнете от котлона като покриете за 5 мин. Междувременно, разбъркайте яйцата...
04 Юли
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Цитрусов козунак с боровинкиСложете маята в част от хладкото мляко с малко захар и брашно и оставете да втаса на топло.
В подходяща купа смесете пресятото брашно, яйцата, захарта и втасалата мая....
21 Април