Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си направим домашен царевичен чипсДа си направим домашен царевичен чипс
29 Януари
2
А представяте ли си колко вкусен ще е той, ако си го направите сами в къщи, при това без никакви вредни подобрители и овкусители?...
Как да си направим домашен чипс без пърженеКак да си направим домашен чипс без пържене
10 Март
Ето защо тук ще ви предложим няколко начина да си приготвите сами чипс, който няма да съдържа трансмазнини и няма да е пържен, което ще го направи доста по-нискокалоричен....
ЧипсЧипс
19 Април
2
Самите машини на рязане определят различните форми, в които могат да се направят хапките чипс. Обикновено от един картоф се получават около 36 тънки чипсови филии....
Цитрусов локумЦитрусов локум
20 Дек.
1
Смесете в купа 250 мл от водата с нишестето, лимонената киселина и портокаловия сок (прецеден, за да няма частички от цитруса в него и да е идеално бистър). Разбийте добре, за да няма бучки....
Цитрусов мусЦитрусов мус
04 Окт.
Оставете да се охлади. В отделен съд разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта. Продължете да разбивате докато се разтвори. Сложете сметаната, а след това настърганите кора и ликьор....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да направя чипс в дехидрататор за хранаКак да направя чипс в дехидрататор за храна
10 Март
Възможно ли е да се направи здравословен чипс без пържене, като се използва дехидратор за храна? Оказва се, че да....
Лесен цитрусов кексЛесен цитрусов кекс
12 Окт.
Сложете лесния кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, до суха клечка. След изпичане извадете от формата и поръсете с пудра захар. Много вкусен и ароматен цитрусов кекс....
Ароматен цитрусов кексАроматен цитрусов кекс
10 Септ.
Ароматният цитрусов кекс е готов....
Разкошен цитрусов кремРазкошен цитрусов крем
01 Февр.
Изчакайте да заври и махнете канелата. Махнете от котлона. На тънка струйка налейте сместа при жълтъците, като бъркате пудинга, без да спирате. Върнете на котлона и варете цитрусовия крем до желаната гъстота....
Горещ цитрусов чайГорещ цитрусов чай
10 Ноем.
Похлупва се и се оставя да престои 5 минути. Прецежда се, подслажда се с мед и се сервира горещ....
Цитрусов оризов пудингЦитрусов оризов пудинг
04 Юли
2
Загрейте фурната на 160. Намазнете плитък съд за готвене с вместимост 1.5 л. Смесете млякото, ванилията и пловодите кори в средна тенджера. Премахнете от котлона като покриете за 5 мин. Междувременно, разбъркайте яйцата...
Цитрусови плодовеЦитрусови плодове
11 Август
Видове цитрусови плодове 1....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Цитрусов козунак с боровинкиЦитрусов козунак с боровинки
21 Април
Сложете маята в част от хладкото мляко с малко захар и брашно и оставете да втаса на топло. В подходяща купа смесете пресятото брашно, яйцата, захарта и втасалата мая....