Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да не ни залепват гофретите?Как да не ни залепват гофретите?
29 Юни
Почти винаги гофретниците са с незалепващо покритие, но въпреки това много често при изваждането си гофретите залепват и им се нарушава цялостта....
Как да не ми залепва рибата на скарата?Как да не ми залепва рибата на скарата?
03 Окт.
1
Другото, което трябва да знаете е, че скара са подходящи само дебели парчета риба, защото тънките залепват и стават твърде сухи....
Защо залепват кюфтетата на скарата?Защо залепват кюфтетата на скарата?
25 Ноем.
1
Има няколко причини кюфтетата ви да залепват на скарата. Първата и най-важна причина е замърсяване по повърхността на скарата....
Как да не залепват гофретите?Как да не залепват гофретите?
03 Юни
Най-сигурното решение да не залепнат гофретите, е да намажете гофретника с краве масло. В този случай намажете цялата повърхност на гофретника с 1 чаена лъжица краве масло....
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
28 Август
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди. Пържат се в сгорещено...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да не ни се разпадат картофените кюфтета?Как да не ни се разпадат картофените кюфтета?
29 Юни
1
Картофените кюфтета са едни от най-харесваните храни, които можем да си направим от сварени картофи. Те са подходящи както за основно, така и за гарнитура и предястие. Подготовката им не изисква специални кулинарни умения...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да залепим пъзел?Как да залепим пъзел?
15 Юни
Обикновено тези разтвори са много течни, това позволява лепилото да проникне между сегментите и да ги залепи заедно. Пъзел лепилото е безцветно и без мирис....
Как да почистя скарата?Как да почистя скарата?
05 Окт.
Преди да почистите скарата ви препоръчваме да си приготвите някои от нашите рецепти на скара като пържоли на скара, дроб на скара, калмари на скара, а защо не и зеленчуци на скара....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Как храната да не ни разболее?Как храната да не ни разболее?
18 Януари
През студените месеци от годината имунната система на всеки човек се нуждае от допълнително подкрепа, за да се предпазим от вирусите, които ни атакуват. Комбинацията от лошото и студено време, липсата на достатъчно витамини...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....