Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да обелим бързо картофи?Как да обелим бързо картофи?
13 Дек.
Белете отгоре надолу, за да обхванете по-широка и по-дълга обелка от картофа. С малко практика ще са ви необходими около 30 секунди на картоф....
Как да обелим бързо чесън?Как да обелим бързо чесън?
24 Ноем.
Невинаги обаче беленето на скилидките се оказва бърза и приятна задача, особено когато ни трябва по-голямо количество от него....
Бързо руло от картофиБързо руло от картофи
21 Май
Бързото руло от картофи е готово....
Как да обелим нарКак да обелим нар
22 Ноем.
Другият начин да се обели нарът, е като много внимателно се опише кръг с ножа в горната част на плода. Капачето се маха и с нож внимателно се правят прорези на кората. Плодът се разтваря леко над купа или чиния....
Бързо, лесно и вкусно сготвено с картофиБързо, лесно и вкусно сготвено с картофи
29 Май
Да ви е сладко! Бързото, лесно и вкусно сготвено с картофи е готово....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Идеи за бърза вечеря с картофиИдеи за бърза вечеря с картофи
24 Март
Ястието се приготвя бързо, стига да имате размразено пилешко месо: Пиле с картофи и праз Необходими продукти: 300 г пилешко филе, 2 стръка праз, 5 картофа, сол, мазнина, розмарин, ½ ч.ч бяло вино Начин на приготвяне...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Бързо ТирамисуБързо Тирамису
16 Ноем.
7
Настържете шоколада отгоре (може да ползвате и шоколадови пръчици). Поставете тирамисуто в хладилника за няколко часа преди сервиране. Да ви е сладко! Бързото Тирамису е готово....
Бързо гювечеБързо гювече
30 Септ.
Чуква се яйцето и гювечето се връща във фурната за кратко, да се изпече яйцето....
Бързо кремчеБързо кремче
29 Май
Бързото кремче е готово....
Бързо кьопоолуБързо кьопоолу
22 Юни
Нарязваме чушките и патладжана на парчета. Посоляваме, слагаме зехтина и оцета, посипваме с черен пипер. Слагаме сместа в дървен съд, добавяме счукан чесън и размачкваме докато патладжанът стане на каша. Поръсваме...
Тиквата! Няколко съвета как да я обелим лесноТиквата! Няколко съвета как да я обелим лесно
30 Окт.
Разрежете на парчета преди да белите За тиквите, чиято кора е по-трудна за белене, готвачи съветват да ги разрежете на големи резени и да изрежете вътрешността от тях вместо да ги обелите....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да бланшираме картофиКак да бланшираме картофи
08 Окт.
1
Ако ги бланширане за замразяване, изчакайте, докато водата заври, преди да ги обелите и нарежете....