Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Багети Искам ощеБагети Искам още
12 Дек.
Багетите Искам още са много апетитни....
Как да познаем кога дюлите са узрелиКак да познаем кога дюлите са узрели
01 Окт.
Ще познаете, че дюлята е узряла на-вече по нейния цвят. Ако въпросът е кога можем да съберем реколтата от дюли от дървото, то отговорът е по-различен....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да познаем пневмониятаКак да познаем пневмонията
12 Април
За да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Как да познаем лъжецаКак да познаем лъжеца
20 Ноем.
1
Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори. Трябва да помните...
Желирано пиле и още нещоЖелирано пиле и още нещо
31 Януари
Измиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Атеросклерозата е позната още от дълбока древностАтеросклерозата е позната още от дълбока древност
03 Април
Изследователи, извършващи компютърна томография на 137 мумии от четири континента установиха, че при една трета от тях се наблюдават данни за атеросклероза или втвърдени артерии. От това следва, че досегашната представа...
Баница с ябълки и още нещоБаница с ябълки и още нещо
09 Дек.
Баницата с ябълки и още нещо е чудно вкусна....
Торта с хляб и още нещоТорта с хляб и още нещо
18 Март
Забележка: Вместо домашна лютеница може да се използва и домашен или купен кетчуп....
Купчинки с кайма и още нещоКупчинки с кайма и още нещо
20 Март
3
Каймата оформяме на големи плоски кюфтета. Запържваме гъбите. Картофите настъргваме и запържваме, сварените яйцата настъргваме, ашкавала също. Върху каймата слагаме от запържените гъби, върху гъбите - от запържените...
Кавърма със свинско и още нещоКавърма със свинско и още нещо
04 Февр.
Налейте 150 мл вода и добавете подправките, оставете да покъкри още 5 минути на огъня. Разпределете сместа в гювечета, поръсете с натрошеното сирене, печете за 30 минути....
Как да познаем истинските биохраниКак да познаем истинските биохрани
10 Ноем.
Да живеем природосъобразно и да сме здрави не включва само храната. Трябва да създадем режим различен от този, който сме имали до момента особено ако сме били привърженици на т.нар заседнал начин на живот. Трябва да бъдем...
Как да познаем лъжливия апетитКак да познаем лъжливия апетит
12 Март
2
Когато сме гладни, сме готови да изядем каквото и да е, само да заситим глада си. Но апетитът е друга работа – той се разпалва при вида на нещо вкусно. Той може да се появи, докато гледате как някой хапва тортичка или...
Как да познаем хубавото сирене?Как да познаем хубавото сирене?
27 Август
Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене на нея. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което само по себе си е чудесно постижение. Лошото е, че същевременно сме консуматори...
Да познаем болестта по езикаДа познаем болестта по езика
24 Април
1
Според лекарите езикът е огледалото на стомаха. Придобитите изменения на езика често са ранен сигнал на редица вътрешни заболявания. Сухият език се наблюдава при повишена температура, остри инфекции и загуба на течности...
Как да познаем оригиналния парфюмКак да познаем оригиналния парфюм
07 Май
1
От времето на първия парфюм чак до деветнадесети век благовонията са били привилегия на елита и на аристокрацията, признак за богатство и разкош. В древността ароматите са стрували често по-скъпо от златото и скъпоценните...
Как да познаем истинския диамантКак да познаем истинския диамант
30 Ноем.
1
За да разпознаете дали един диамант е истински, най-добрият начин за това е тест в лаборатория със специализираното оборудване и специалист хемолог - оценител на скъпоценни камъни. Ако обаче случаят изисква бърза реакция...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....