Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем прясната кайма?Как да познаем прясната кайма?
18 Ноем.
Друго, по което може да познаете, че не сте взели кайма от истинско месо, е че тя буквално се стапя при готвене....
Как да приготвим прясна риба за сушиКак да приготвим прясна риба за суши
28 Септ.
Ако рибата е дори малко остаряла, с нея не се прави суши. Прясната риба, която сте избрали, трябва да се нареже на тънки ивици. Поставя се хоризонтално върху ориза....
Как да съхраняваме прясна риба и мидиКак да съхраняваме прясна риба и миди
20 Август
Лесно можете да се уверите в качеството на рибата. Тя е прясна, ако нейните очи и са бистри и има лъскава кожа....
Как да познаем кога дюлите са узрелиКак да познаем кога дюлите са узрели
01 Окт.
Ще познаете, че дюлята е узряла на-вече по нейния цвят. Ако въпросът е кога можем да съберем реколтата от дюли от дървото, то отговорът е по-различен....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Прясна наденицаПрясна наденица
14 Дек.
Така приготвените наденици може да съхранявате на студено няколко дни. Най-добре е да се консумират бързо, изпечени на скара, фурна или изпържени....
Как да изберем прясна скумрия?Как да изберем прясна скумрия?
03 Януари
Продължителното преседяване на рибата я кара да се отпусне; - блясъкът - когато люспите на рибата все още са с металически блесък, тя е уловена скоро и е годна за консумация; - Състоянието на очите - бистрите очи на...
Как да познаем пневмониятаКак да познаем пневмонията
12 Април
За да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Как да познаем лъжецаКак да познаем лъжеца
20 Ноем.
1
Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори. Трябва да помните...
Защо и кога замразената риба е за предпочитане пред прясната?Защо и кога замразената риба е за предпочитане пред прясната?
31 Март
Рибата е последната храна, която все още не е "опитомена". Тя е последната дива храна. Уловената прясна риба не съдържа никакви добавки, консерванти и антибиотици....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пълнозърнеста прясна питкаПълнозърнеста прясна питка
20 Ноем.
Оформяме го като питка и за да изглежда по-интересна, правим отгоре леки разрези според въображението си. Слагаме в намаслена и набрашнена тавичка....
Прясна содена питкаПрясна содена питка
12 Ноем.
Напръскват се с вода и питка се оставя да се пече около 40 минути в загрята на 180 фурна....
Прясна паста КарбонараПрясна паста Карбонара
24 Април
Не забравяйте да изцедите прясната паста добре, за да няма вода. Приятен апетит с тази прясна паста Карбонара!...
Домашна прясна пастаДомашна прясна паста
26 Дек.
Сосът може да се приготви успоредно с варенето на пастата, за да е готово всичко заедно. Сипваме в дълбоки чинии желаното количество домашна прясна паста, а отгоре сипваме от соса....
Прясна домашна пастаПрясна домашна паста
08 Май
Брашното се захваща с ръка и заточва да се забърква тесто, което е твърдо и трудно се меси. Ако е необходимо се пръска с малко топла вода, за да може да се получи хубава и гладка топка тесто....
Прясна домашна наденицаПрясна домашна наденица
19 Април
Смиламе месото в машинката два или три пъти, за да стане ситно и меко. Прибавяме подправки и разбъркваме добре, за да се овкуси. Пълним сместа в добре измитите черва и съхраняваме за кратко време....
Прясна содена питаПрясна содена пита
26 Окт.
Пресяваме брашното два пъти. Добавяме содата, солта и захарта. Наливаме леко затоплената вода на тънка струя. Всичко се разбърква и се замесва тесто. Тестото се оформя на кръгла питка. Питката се намокря и се поставя...
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонСъвети за приготвяне на прясна риба Тон
21 Април
Ако пържите прясна риба тон имайте предвид, че само леко да порозовее от двете страни и рибата е готова. Преди да пържите риба тон я оваляйте в брашно и грис....