Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем прясната кайма?Друго, по което може да познаете, че не сте взели кайма от истинско месо, е че тя буквално се стапя при готвене....
18 Ноем.
Как да приготвим прясна риба за сушиАко рибата е дори малко остаряла, с нея не се прави суши.
Прясната риба, която сте избрали, трябва да се нареже на тънки ивици. Поставя се хоризонтално върху ориза....
28 Септ.
Как да съхраняваме прясна риба и мидиЛесно можете да се уверите в качеството на рибата. Тя е прясна, ако нейните очи и са бистри и има лъскава кожа....
20 Август
Как да познаем кога дюлите са узрелиЩе познаете, че дюлята е узряла на-вече по нейния цвят.
Ако въпросът е кога можем да съберем реколтата от дюли от дървото, то отговорът е по-различен....
01 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Прясна наденицаТака приготвените наденици може да съхранявате на студено няколко дни. Най-добре е да се консумират бързо, изпечени на скара, фурна или изпържени....
14 Дек.
Как да изберем прясна скумрия?Продължителното преседяване на рибата я кара да се отпусне;
- блясъкът - когато люспите на рибата все още са с металически блесък, тя е уловена скоро и е годна за консумация;
- Състоянието на очите - бистрите очи на...
03 Януари
Как да познаем пневмониятаЗа да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
12 Април
Как да познаем лъжецаКогато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори.
Трябва да помните...
20 Ноем.
1
Защо и кога замразената риба е за предпочитане пред прясната?Рибата е последната храна, която все още не е "опитомена". Тя е последната дива храна. Уловената прясна риба не съдържа никакви добавки, консерванти и антибиотици....
31 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Пълнозърнеста прясна питкаОформяме го като питка и за да изглежда по-интересна, правим отгоре леки разрези според въображението си.
Слагаме в намаслена и набрашнена тавичка....
20 Ноем.
Прясна содена питкаНапръскват се с вода и питка се оставя да се пече около 40 минути в загрята на 180 фурна....
12 Ноем.
Прясна паста КарбонараНе забравяйте да изцедите прясната паста добре, за да няма вода.
Приятен апетит с тази прясна паста Карбонара!...
24 Април
Домашна прясна пастаСосът може да се приготви успоредно с варенето на пастата, за да е готово всичко заедно.
Сипваме в дълбоки чинии желаното количество домашна прясна паста, а отгоре сипваме от соса....
26 Дек.
Прясна домашна пастаБрашното се захваща с ръка и заточва да се забърква тесто, което е твърдо и трудно се меси. Ако е необходимо се пръска с малко топла вода, за да може да се получи хубава и гладка топка тесто....
08 Май
Прясна домашна наденицаСмиламе месото в машинката два или три пъти, за да стане ситно и меко.
Прибавяме подправки и разбъркваме добре, за да се овкуси.
Пълним сместа в добре измитите черва и съхраняваме за кратко време....
19 Април
Прясна содена питаПресяваме брашното два пъти. Добавяме содата, солта и захарта. Наливаме леко затоплената вода на тънка струя. Всичко се разбърква и се замесва тесто.
Тестото се оформя на кръгла питка. Питката се намокря и се поставя...
26 Окт.
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонАко пържите прясна риба тон имайте предвид, че само леко да порозовее от двете страни и рибата е готова. Преди да пържите риба тон я оваляйте в брашно и грис....
21 Април