Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем истинския диамантКак да познаем истинския диамант
30 Ноем.
1
Първото нещо при разпознаването на предполагаемо-истинският диамант, е да го поднесете с короната към светлината. Ако е истински, трябва да се вижда светла точка....
Истинският оцет ще е на отделен рафт от имитациитеИстинският оцет ще е на отделен рафт от имитациите
18 Септ.
От 2017 година търговците ще са задължени да поставят истинския оцет на отделен рафт в магазина, а не да го разполагат между неговите имитации, каквото е практиката сега....
Как да познаем истинските биохраниКак да познаем истинските биохрани
10 Ноем.
За да си купуваме истински „био” и "еко” неща, трябва да знаем какво да търсим като надпис на етикета: 1. Ако искате да си купите биопродукти, на етикета на стоката трябва изрично да е упоменато, че стоката е „био”....
Шафранка - евтина алтернатива на ШафранаШафранка - евтина алтернатива на Шафрана
19 Март
Цветовете на растението се използват като евтин заместител на Шафрана....
Как да познаем истинските перли?Как да познаем истинските перли?
24 Март
Освен това истинските са по-меки и върху тях ще остане отпечатък от зъбите ви, който може да бъде заличен, като ги потъркате с пръст. Докато имитациите ще останат непокътнати....
Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитациятаЕто ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитацията
19 Окт.
Медът е сред храните, познати на човечеството от хилядолетия....
ШафранШафран
04 Февр.
2
Вкусът на шафрана се дължи на горчивия глюкозид пикрокроцин, който съставлява до 4% от сухия шафран....
Как да познаем дали кашкавалът е истински?Как да познаем дали кашкавалът е истински?
12 Март
Въпреки всичко изброено дотук пак може да се заблудите, че един кашкавал е истински. Имитациите вече са много трудно различими....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ризото с шафранРизото с шафран
24 Май
Продължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути. Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана....
Кифлички с шафранКифлички с шафран
03 Януари
Оставя се да шупне. Брашното се пресява и се прибавят солта и шафранът. Прави се в центъра кладенче, в което се чуква яйцето и се добавят маслото и млякото с маята....
Козунак с шафранКозунак с шафран
18 Април
Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса. Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът. Добавя се маята, останалото брашно и солта и се меси тесто....
Скариди с шафранСкариди с шафран
10 Март
Смесвате брашното и солта, добавяте бирата и шафрана до получаване на гладка смес. Загрявате олио в голям тиган. Подсушете предварително скаридите, след което ги потопете в сместа....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....