Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем истинския диамантПървото нещо при разпознаването на предполагаемо-истинският диамант, е да го поднесете с короната към светлината. Ако е истински, трябва да се вижда светла точка....
30 Ноем.
1
Истинският оцет ще е на отделен рафт от имитациитеОт 2017 година търговците ще са задължени да поставят истинския оцет на отделен рафт в магазина, а не да го разполагат между неговите имитации, каквото е практиката сега....
18 Септ.
Как да познаем истинските биохраниЗа да си купуваме истински „био” и "еко” неща, трябва да знаем какво да търсим като надпис на етикета:
1. Ако искате да си купите биопродукти, на етикета на стоката трябва изрично да е упоменато, че стоката е „био”....
10 Ноем.
Шафранка - евтина алтернатива на ШафранаЦветовете на растението се използват като евтин заместител на Шафрана....
19 Март
Как да познаем истинските перли?Освен това истинските са по-меки и върху тях ще остане отпечатък от зъбите ви, който може да бъде заличен, като ги потъркате с пръст. Докато имитациите ще останат непокътнати....
24 Март
Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитациятаМедът е сред храните, познати на човечеството от хилядолетия....
19 Окт.
ШафранВкусът на шафрана се дължи на горчивия глюкозид пикрокроцин, който съставлява до 4% от сухия шафран....
04 Февр.
2
Как да познаем дали кашкавалът е истински?Въпреки всичко изброено дотук пак може да се заблудите, че един кашкавал е истински. Имитациите вече са много трудно различими....
12 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Ризото с шафранПродължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути.
Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана....
24 Май
Кифлички с шафранОставя се да шупне.
Брашното се пресява и се прибавят солта и шафранът. Прави се в центъра кладенче, в което се чуква яйцето и се добавят маслото и млякото с маята....
03 Януари
Козунак с шафранДобавя се маята и се оставя на топло, за да втаса.
Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът. Добавя се маята, останалото брашно и солта и се меси тесто....
18 Април
Скариди с шафранСмесвате брашното и солта, добавяте бирата и шафрана до получаване на гладка смес.
Загрявате олио в голям тиган. Подсушете предварително скаридите, след което ги потопете в сместа....
10 Март
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли