Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да почистваме очитеОбикновено почистването на очите и кожата се случва сутринта преди нанасянето на следващата порция грим. Така лицето постоянно е покрито с някакви продукти и кожата никога не се почиства....
26 Дек.
Как правилно да почистваме алуминиеви съдовеКогато говорим за почистване на алуминиеви съдове, трябва да имаме и нещо друго предвид. В този случай е напълно забранено ползването на добре познатия метод за миене на загорели съдове със сода бикарбонат....
13 Окт.
Как правилно да почистваме кожата на лицетоПочистване на лице се прави вечер преди лягане – за да премахне не само грима, а и всичката мръсотия, която се е лепнала за него през деня....
09 Август
Как да почистваме правилно гъбите за гримКак да почиствате правилно гъбите за грим, за да си спестите кожните проблеми? На първо място е важно да знаете, че съществуват редица специализирани препарати, които можете да намерите в магазините за козметика....
12 Юли
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Ядките и семената могат да бъдат един страхотен елемент от ежедневното ни хранене, стига да се научим кога, как и по колко да ги консумираме.
Както бобовите и зърнени култури, ядките също изискват предварително накисване...
02 Ноем.
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
18 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Съвети за зимно почистване преди празницитеНаправете график за почистване още преди празниците, за да знаете колко време отделяте за всяка задача и в кой ден я планирате....
09 Дек.
Важни правила, за да протече бременността правилноАко е бяла като извара, изисква консултация с лекар;
5. Не забравяйте да се храните здравословно - яжте поне по 1 плод дневно....
25 Май
Туршия за бърза консумацияЗаливат се с маринатата до ръба /след няколко часа тя ще спадне/ и се поставя капачка без да се запечатва. Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолуто за бърза консумация е готово.
Източник: Ралица Николаева...
28 Дек.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Мариновани чушки за бърза консумацияПоставя се на котлона да заври и пущаме срязаните чушки, да се бланшират за 5 минути.
Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния, отгоре с парченца от чесъна.
Поднасяме към Кюфтета с моркови или друго ястие....
01 Септ.
Мариновани патладжани за бърза консумацияИзвадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
06 Май
Мариновани тиквички за дълга консумацияАко е необходимо, може да направите още от маринатата, за да ви стигне за цялото количество тиквички.
Покривате с капаците и съхранявате в хладилник....
27 Юли
Домашна лютеница за директна консумацияВарим до желаната гъстота, като накрая е нужно да разбъркваме по-често.
След като махнем от котлона, добавяме наситнен магданоз и пресен босилек....
28 Август
2
Претъпкано зеле за бърза консумацияНе е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.
Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
18 Окт.
1