Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да почистваме очитеКак правилно да почистваме очите
26 Дек.
Обикновено почистването на очите и кожата се случва сутринта преди нанасянето на следващата порция грим. Така лицето постоянно е покрито с някакви продукти и кожата никога не се почиства....
Как правилно да почистваме алуминиеви съдовеКак правилно да почистваме алуминиеви съдове
13 Окт.
Когато говорим за почистване на алуминиеви съдове, трябва да имаме и нещо друго предвид. В този случай е напълно забранено ползването на добре познатия метод за миене на загорели съдове със сода бикарбонат....
Как правилно да почистваме кожата на лицетоКак правилно да почистваме кожата на лицето
09 Август
Почистване на лице се прави вечер преди лягане – за да премахне не само грима, а и всичката мръсотия, която се е лепнала за него през деня....
Как да почистваме правилно гъбите за гримКак да почистваме правилно гъбите за грим
12 Юли
Как да почиствате правилно гъбите за грим, за да си спестите кожните проблеми? На първо място е важно да знаете, че съществуват редица специализирани препарати, които можете да намерите в магазините за козметика....
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Ядките и семената могат да бъдат един страхотен елемент от ежедневното ни хранене, стига да се научим кога, как и по колко да ги консумираме. Както бобовите и зърнени култури, ядките също изискват предварително накисване...
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?
18 Юли
Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Съвети за зимно почистване преди празницитеСъвети за зимно почистване преди празниците
09 Дек.
Направете график за почистване още преди празниците, за да знаете колко време отделяте за всяка задача и в кой ден я планирате....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Ако е бяла като извара, изисква консултация с лекар; 5. Не забравяйте да се храните здравословно - яжте поне по 1 плод дневно....
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
1
Заливат се с маринатата до ръба /след няколко часа тя ще спадне/ и се поставя капачка без да се запечатва. Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолу за бърза консумация
28 Дек.
Кьопоолуто за бърза консумация е готово. Източник: Ралица Николаева...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Мариновани чушки за бърза консумацияМариновани чушки за бърза консумация
01 Септ.
Поставя се на котлона да заври и пущаме срязаните чушки, да се бланшират за 5 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния, отгоре с парченца от чесъна. Поднасяме към Кюфтета с моркови или друго ястие....
Чорбаджийски чушки за бърза консумацияЧорбаджийски чушки за бърза консумация
19 Окт.
Чорбаджийските чушки за бърза консумация са готови....
Мариновани патладжани за бърза консумацияМариновани патладжани за бърза консумация
06 Май
Извадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
Пукани чушлета за бърза консумацияПукани чушлета за бърза консумация
13 Септ.
Пуканите чушлета за бърза консумация са чудни!...
Мариновани тиквички за дълга консумацияМариновани тиквички за дълга консумация
27 Юли
Ако е необходимо, може да направите още от маринатата, за да ви стигне за цялото количество тиквички. Покривате с капаците и съхранявате в хладилник....
Домашна лютеница за директна консумацияДомашна лютеница за директна консумация
28 Август
2
Варим до желаната гъстота, като накрая е нужно да разбъркваме по-често. След като махнем от котлона, добавяме наситнен магданоз и пресен босилек....
Претъпкано зеле за бърза консумацияПретъпкано зеле за бърза консумация
18 Окт.
1
Не е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце. Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....