Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Риба във фритюрникНапълваме фритюрника с 1 кг мазнина и включваме да загрява. През това време изчистваме рибата от карантиите, измиваме я и оставяме да се изцеди....
20 Февр.
Кюфтенца във фритюрникОт нея оформяме кюфтенца, които овалваме в брашното и пържим във фритюрник.
Поднасяме със зеленчукова гарнитура....
03 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Сладки прасковки във фритюрникЕто нашите вкусни и симпатични сладки праскови във фритюрник - прекрасен вкус!
Съвет: можете да напълните прасковките с лешников крем или портокалов или друг по ваш избор....
26 Юли
Паниран кашкавал във фритюрникПускаме фритюрника да загрее.
Изваждаме парчетата кашкавал от фризера и ги потапяме първо във водата, след това овалваме в брашно и изтупваме....
24 Юни
Картофени кюфтета във фритюрникПуснете ги в загрятата вече мазнина във фритюрника и изпържете около 2-3 минутки.
Поднесете картофените кюфтета във фритюрник с гарнитура по избор....
28 Март
Пикантни крилца на фритюрникЗагряваме мазнината във фритюрника и поставяме крилцата. Пържим 10 мин. и изваждаме на скара, за да се отцеди мазнината....
29 Окт.
Пържени чушки във фритюрникПържим в сгорещено олио във фритюрника.
Отцеждаме чушките върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина....
27 Юли
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да почистваме скараЧесто допускана грешка е след впръскване на препарат, той веднага да бъде отстранен с чувството, че не почиства. А това не е така. Избирайки препарат за почистване на мазнини винаги четете инструкциите за употреба....
17 Окт.
Как да почистваме шията?Почиствайте шията си с почистващо мляко или нежно измиващо средство няколко пъти седмично, за да се уверите, че няма натрупване на мъртва кожа или мръсотия....
08 Януари
Пържени пилешки бутчета във фритюрникНаредете готовите бутчета в чиния, която предварително сте затлали със салфетки, за да се отцежда излишната от тях мазнина.
Пържените пилешки бутчета във фритюрник са готови....
03 Май
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.