Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Комбус с картофиОставете лапада да се свари леко, за да започне да омеква. След това го изцедете и накълцайте на ситно.
В дълбок тиган загрейте мазнина и запържете нарязания на ситно лук и чесън....
26 Март
Комбус с яйца и сиренеВ дълбок тиган се изсипва олио хубаво да покрие дъното и се загрява на котлона.
Добавя се лукът, бърка се да не загори, докато леко омекне....
01 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Ползите от гъба КомбучаКомбуча е биохимична лаборатория. Затова терапевтичните ползи от чаената гъба са широки. Комбуча живее в сладък чай и се храни със захарта в него....
05 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
КомбусИзмиваме и нарязваме лапада и лука.
Сваряваме чушките и отделяме "месото" от люспите.
В тиган задушаваме лука, прибавяме нарязания лапад, а след като се запържи - и чушковото "месо".
Посоляваме и бъркаме до готовност...
26 Януари
1
Защо светът лудна по Комбуча?Когато купувате Комбуча, не забравяйте да проверите етикета и вижте дали в съставките има действителен чай (ако няма такъв, това не е истинска Комбуча, а напитка, подобна на Комбуча).
З....
20 Февр.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да приготвим рациСочното сладко месо на раците се харесва както на възрастните, така и на децата. Ордьоврите и ястията от раци са популярни в много национални кухни.
Най-вкусни са речните раци, уловени в ранните дни на есента. Тогава...
21 Август
Да си приготвим ципураПървата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
25 Февр.
Как да приготвим кантучиниКантучините са известен десерт, с който се гордеят жителите на италианския град Прато. Кантучините са известни още с името бишкоти ди Прато.
Те са били популярни още през XVIII век. През 1867 година италианецът Антонио...
06 Окт.
Как да приготвим лаврак?Как да приготвим лаврак?
Можете да приготвите рибата Лаврак цяла, или нарязана на филета, да изберете различни подправки за риба, които да придадат уникален вкус и аромат на ястието....
05 Дек.