Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Комбус с картофиКомбус с картофи
26 Март
Оставете лапада да се свари леко, за да започне да омеква. След това го изцедете и накълцайте на ситно. В дълбок тиган загрейте мазнина и запържете нарязания на ситно лук и чесън....
Комбус с яйца и сиренеКомбус с яйца и сирене
01 Май
В дълбок тиган се изсипва олио хубаво да покрие дъното и се загрява на котлона. Добавя се лукът, бърка се да не загори, докато леко омекне....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ползите от гъба КомбучаПолзите от гъба Комбуча
05 Май
Комбуча е биохимична лаборатория. Затова терапевтичните ползи от чаената гъба са широки. Комбуча живее в сладък чай и се храни със захарта в него....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
КомбусКомбус
26 Януари
1
Измиваме и нарязваме лапада и лука. Сваряваме чушките и отделяме "месото" от люспите. В тиган задушаваме лука, прибавяме нарязания лапад, а след като се запържи - и чушковото "месо". Посоляваме и бъркаме до готовност...
КомбусКомбус
11 Април
Подправя се с олиото, оцета ястието с лапад Комбус....
Защо светът лудна по Комбуча?Защо светът лудна по Комбуча?
20 Февр.
Когато купувате Комбуча, не забравяйте да проверите етикета и вижте дали в съставките има действителен чай (ако няма такъв, това не е истинска Комбуча, а напитка, подобна на Комбуча).  З....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвим рациКак да приготвим раци
21 Август
Сочното сладко месо на раците се харесва както на възрастните, така и на децата. Ордьоврите и ястията от раци са популярни в много национални кухни. Най-вкусни са речните раци, уловени в ранните дни на есента. Тогава...
Да си приготвим ципураДа си приготвим ципура
25 Февр.
Първата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
Как да приготвим кантучиниКак да приготвим кантучини
06 Окт.
Кантучините са известен десерт, с който се гордеят жителите на италианския град Прато. Кантучините са известни още с името бишкоти ди Прато. Те са били популярни още през XVIII век. През 1867 година италианецът Антонио...
Как да приготвим лаврак?Как да приготвим лаврак?
05 Дек.
Как да приготвим лаврак? Можете да приготвите рибата Лаврак цяла, или нарязана на филета, да изберете различни подправки за риба, които да придадат уникален вкус и аромат на ястието....