Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Драконов ПлодДраконов Плод
19 Февр.
5
Драконовият плод може да тежи между 150-600 г до 1 кг. Драконов плод в кулинарията Драконовият плод се консумира добре охладен. Разрязва се на две части, а вътрешността се издълбава с лъжичка....
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?
02 Окт.
Вижте още: - Как да приготвим и консумираме драконов плод; - Питая за закуска е хит;...
Мелба горски плодМелба горски плод
03 Август
Да ви е сладко!...
Целия плод или сока му - кое е по-полезно да консумираме?Целия плод или сока му - кое е по-полезно да консумираме?
06 Април
Те се приготвят бързо и лесно, а се твърди, че помагат за отслабване и детокс на тялото....
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
Сурова торта Горски плодСурова торта Горски плод
05 Окт.
3
Оставете в хладилника да се охлади и стегне за 6 часа. Плодовете може да ги замените по ваш избор....
Как да консумираме алоеКак да консумираме алое
14 Февр.
Консумиране на гел от алое вера Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешки дробчета с плод от хвойна
06 Март
Пилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца. В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер. Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодКопринени ябълкови палачинки с цели парченца плод
16 Септ.
Това време е ориентировъчно, вие може да ги приготвите със загар, какъвто ви харесва. Поднесете вкусните ябълкови палачинки топли. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво кисело мляко да консумирамеКакво кисело мляко да консумираме
18 Януари
Киселото мляко е изконен български продукт и от векове присъства на трапезата ни. Според част историците българското кисело мляко води началото си от млечнокиселата напитка „кумис, която прабългарите приготвяли от издоено...
Защо да консумираме обезмаслено сирене?Защо да консумираме обезмаслено сирене?
16 Дек.
На тях им се препоръчва редовно да консумират обезмаслено сирене....
Как да консумираме пчелен прашец?Как да консумираме пчелен прашец?
09 Ноем.
Подсилете имунитета си, като приготвите: - варено жито с пчелен прашец; - палачинки с пчелен прашец;...
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
Това означава, че на закуска е достатъчно със сандвича да хапнете 1 тънък резен шунка, на обяд можете да си направите вкусна пилешка супа, а на вечеря да си приготвите риба на фурна; - Спортистите имат по-голяма...
Как да консумираме чия?Как да консумираме чия?
08 Окт.
Най-бързо и лесно можете да консумирате чия, като поръсите от семената върху храната, която сте си приготвили, независимо дали става дума за задушено свинско месо, пилешка яхния или домашни сладки....
Защо да консумираме коприва?Защо да консумираме коприва?
22 Май
От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....