Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Драконов ПлодДраконовият плод може да тежи между 150-600 г до 1 кг.
Драконов плод в кулинарията
Драконовият плод се консумира добре охладен. Разрязва се на две части, а вътрешността се издълбава с лъжичка....
19 Февр.
5
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Вижте още:
- Как да приготвим и консумираме драконов плод;
- Питая за закуска е хит;...
02 Окт.
Целия плод или сока му - кое е по-полезно да консумираме?Те се приготвят бързо и лесно, а се твърди, че помагат за отслабване и детокс на тялото....
06 Април
Ледено Фрапе Горски плодПоставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
03 Август
Сурова торта Горски плодОставете в хладилника да се охлади и стегне за 6 часа.
Плодовете може да ги замените по ваш избор....
05 Окт.
3
Как да консумираме алоеКонсумиране на гел от алое вера
Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
14 Февр.
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца.
В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер.
Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
06 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодТова време е ориентировъчно, вие може да ги приготвите със загар, какъвто ви харесва.
Поднесете вкусните ябълкови палачинки топли.
Да ви е сладко!...
16 Септ.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Какво кисело мляко да консумирамеКиселото мляко е изконен български продукт и от векове присъства на трапезата ни. Според част историците българското кисело мляко води началото си от млечнокиселата напитка „кумис, която прабългарите приготвяли от издоено...
18 Януари
Защо да консумираме обезмаслено сирене?На тях им се препоръчва редовно да консумират обезмаслено сирене....
16 Дек.
Как да консумираме пчелен прашец?Подсилете имунитета си, като приготвите:
- варено жито с пчелен прашец;
- палачинки с пчелен прашец;...
09 Ноем.
Няколко причини да консумираме месоТова означава, че на закуска е достатъчно със сандвича да хапнете 1 тънък резен шунка, на обяд можете да си направите вкусна пилешка супа, а на вечеря да си приготвите риба на фурна;
- Спортистите имат по-голяма...
31 Януари
3
Как да консумираме чия?Най-бързо и лесно можете да консумирате чия, като поръсите от семената върху храната, която сте си приготвили, независимо дали става дума за задушено свинско месо, пилешка яхния или домашни сладки....
08 Окт.
Защо да консумираме коприва?От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
22 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май