Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кантучини с ликьорКантучини с ликьор
18 Юли
4
Кантучините с ликьор са готови....
Кантучини от ТосканаКантучини от Тоскана
10 Юли
Печете кантучините в предварително загрята на около 170-180 градуса фурна до готовност. Извадете тавата и оставете лентите да се охладят....
Кантучини с парченца шоколадКантучини с парченца шоколад
27 Дек.
Изваждат се от фурната кантучините и се оставят да изстинат за 5 мин. Още леко топли се нарязват под наклон на филийки....
Коледни кантучини с лешнициКоледни кантучини с лешници
10 Дек.
Тези Коледни кантучини с лешници са добро допълнение към празничната трапеза на Коледа....
Шоколадови бишкоти Кантучини с ядкиШоколадови бишкоти Кантучини с ядки
02 Януари
Подредете обратно в тавата и изпечете повторно Кантучините за още 8-9 минути....
Веган какаови кантучини с лешнициВеган какаови кантучини с лешници
16 Юли
Хрупкави веган кантучини с какао и лешници, които можем да приготвим лесно в няколко стъпки. 1. Накисваме чиа в топла вода за няколко минутки, за да набъбне. 2....
Кантучини с орехи и зехтинКантучини с орехи и зехтин
15 Септ.
Нарежете на кантучини с дебелина 1 см и ги подредете пак в тавата. Върнете във фурната за 10-тина минути. Кантучините с орехи и зехтин са готови....
Здравословни тоскански кантучини с червени боровинкиЗдравословни тоскански кантучини с червени боровинки
13 Април
Накисваме червените боровинки за 2-3 часа. Смиламе овесените ядки на брашно в блендер или кафемелачка. Омесваме не много твърдо и лепкаво тесто от овесените ядки, конопеното брашно, яйцата, боровинките, фурмите /обезкостени...
Кантучини с ядки и сушени плодовеКантучини с ядки и сушени плодове
28 Януари
1
Изкарват се и се режат на тънки филийки, след което кантучините пак се слагат да се пекат за 10 мин....
Пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захарПълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар
16 Юли
Изваждаме ги, оставяме ги да изстинат и след това ги прибираме в кутия. Лесни, вкусни и ароматни пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар – невероятно хрупкави! Чудно Вкусно!...
Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)
15 Март
За повече сладост на кантучините добавете и пресни фурми (5-10бр)....
Коледни кантучини с дъх на джинджифил и мандаринаКоледни кантучини с дъх на джинджифил и мандарина
11 Дек.
И връщаме пак да се пекат. Специфичното на този сладкиш е, че се запича двойно и това го прави наистина специален. Да Ви е сладко!...
Домашни кантучиниДомашни кантучини
17 Януари
1
След изпичане нарежете франзелите на тънки филийки (~3см) и ги сложете във фурната отново за 10 мин. да станат хрупкави. Чудесни сладки от италианската кухня. Обичам да ги правя, а още повече да ги консумирам....
Коледни кантучиниКоледни кантучини
19 Дек.
Кантучините се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или докато се зачервят. Изваждат се за 10 минути....
Безглутенови кантучиниБезглутенови кантучини
19 Дек.
На дъното на купата, в която ще месите изкушаващите кантучини, натрошете на прах хапчетата стевия. Добавете щипкта сол, яйцето, лимоновите корички. Изсипете брашното и разбъркайте. Всичко се разбърква с ръка....
Орехови КантучиниОрехови Кантучини
03 Юли
Оставете вече готовите кантучини да се охладят напълно и съхранявайте в кутия с капак. Ореховите Кантучини са готови....
Ароматни кантучиниАроматни кантучини
16 Март
След като ги извадите, изчакайте малко да поизстинат и ги нарежете диагонално. После ги върнете в тавата и печете още няколко минути....
Празнични италиански кантучиниПразнични италиански кантучини
05 Ноем.
Сложете кантучините в кутия и ги поднесете на празничната трапеза. Празничните италиански кантучини са много вкусни....
Традиционни италиански кантучиниТрадиционни италиански кантучини
25 Август
Сложете ги да се пекат за около 30 минути на 180 °C. Щом станат готови, оставете ги да изстинат и ги нарежете на филийки с остър нож. Върнете тези италиански бишкоти кантучини във фурната за още 10 минути....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Кантучини със сушени плодовеКантучини със сушени плодове
08 Август
По желание кантучините се запичат за още 5 мин да станат хрупкави /аз пропускам тази част/....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...