Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кантучини от ТосканаПечете кантучините в предварително загрята на около 170-180 градуса фурна до готовност.
Извадете тавата и оставете лентите да се охладят....
10 Юли
Кантучини с парченца шоколадИзваждат се от фурната кантучините и се оставят да изстинат за 5 мин. Още леко топли се нарязват под наклон на филийки....
27 Дек.
Коледни кантучини с лешнициТези Коледни кантучини с лешници са добро допълнение към празничната трапеза на Коледа....
10 Дек.
Шоколадови бишкоти Кантучини с ядкиПодредете обратно в тавата и изпечете повторно Кантучините за още 8-9 минути....
02 Януари
Веган какаови кантучини с лешнициХрупкави веган кантучини с какао и лешници, които можем да приготвим лесно в няколко стъпки.
1. Накисваме чиа в топла вода за няколко минутки, за да набъбне.
2....
16 Юли
Кантучини с орехи и зехтинНарежете на кантучини с дебелина 1 см и ги подредете пак в тавата. Върнете във фурната за 10-тина минути.
Кантучините с орехи и зехтин са готови....
15 Септ.
Здравословни тоскански кантучини с червени боровинкиНакисваме червените боровинки за 2-3 часа.
Смиламе овесените ядки на брашно в блендер или кафемелачка.
Омесваме не много твърдо и лепкаво тесто от овесените ядки, конопеното брашно, яйцата, боровинките, фурмите /обезкостени...
13 Април
Кантучини с ядки и сушени плодовеИзкарват се и се режат на тънки филийки, след което кантучините пак се слагат да се пекат за 10 мин....
28 Януари
1
Пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захарИзваждаме ги, оставяме ги да изстинат и след това ги прибираме в кутия.
Лесни, вкусни и ароматни пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар – невероятно хрупкави!
Чудно Вкусно!...
16 Юли
Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)За повече сладост на кантучините добавете и пресни фурми (5-10бр)....
15 Март
Коледни кантучини с дъх на джинджифил и мандаринаИ връщаме пак да се пекат.
Специфичното на този сладкиш е, че се запича двойно и това го прави наистина специален.
Да Ви е сладко!...
11 Дек.
Домашни кантучиниСлед изпичане нарежете франзелите на тънки филийки (~3см) и ги сложете във фурната отново за 10 мин. да станат хрупкави.
Чудесни сладки от италианската кухня. Обичам да ги правя, а още повече да ги консумирам....
17 Януари
1
Коледни кантучиниКантучините се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или докато се зачервят.
Изваждат се за 10 минути....
19 Дек.
Безглутенови кантучиниНа дъното на купата, в която ще месите изкушаващите кантучини, натрошете на прах хапчетата стевия. Добавете щипкта сол, яйцето, лимоновите корички. Изсипете брашното и разбъркайте.
Всичко се разбърква с ръка....
19 Дек.
Орехови КантучиниОставете вече готовите кантучини да се охладят напълно и съхранявайте в кутия с капак.
Ореховите Кантучини са готови....
03 Юли
Ароматни кантучиниСлед като ги извадите, изчакайте малко да поизстинат и ги нарежете диагонално. После ги върнете в тавата и печете още няколко минути....
16 Март
Празнични италиански кантучиниСложете кантучините в кутия и ги поднесете на празничната трапеза.
Празничните италиански кантучини са много вкусни....
05 Ноем.
Традиционни италиански кантучиниСложете ги да се пекат за около 30 минути на 180 °C.
Щом станат готови, оставете ги да изстинат и ги нарежете на филийки с остър нож.
Върнете тези италиански бишкоти кантучини във фурната за още 10 минути....
25 Август
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Кантучини със сушени плодовеПо желание кантучините се запичат за още 5 мин да станат хрупкави /аз пропускам тази част/....
08 Август
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1