Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибен бистър бульонРибен бистър бульон
16 Февр.
Оставете я да ври във вода 10 минути на силен огън. От време на време махайте пяната. Отдръпнете от огъня и извадете рибата от водата след десетина минути. Прецедете получения бульон с кърпа....
Бульон с пилеБульон с пиле
03 Август
Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се сервира горещ....
Бульон с пържени филийкиБульон с пържени филийки
03 Септ.
Малко преди да го сервирате, изпържете в маслото филийките хляб без кората, наредете ги по две във всяка чиния. Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
Картофен бульон с чесънКартофен бульон с чесън
09 Юли
Кипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер. Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
Украински бульон с галушкиУкраински бульон с галушки
10 Юни
Сервират се заедно с бульона....
Зеленчуков бульон с яйцаЗеленчуков бульон с яйца
14 Юни
Яйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците. Сервира се с пармезан....
Бульон с капано тестоБульон с капано тесто
03 Дек.
Сипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки. Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
Как да си приготвим телешки бульонКак да си приготвим телешки бульон
06 Април
Ето как можете да си приготвите обикновен или укрепващ концентриран телешки бульон: Слаб телешки бульон Необходими продукти: 500 г телешки ребра, 1 морков, 1 кромид лук, 1 парче корен от целина, 1 връзка магданоз,...
Бульон от рибаБульон от риба
26 Март
4
Готовият бульон се прецежда преди консумация....
Руски бульон с ивици омлетРуски бульон с ивици омлет
30 Септ.
Приготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон. Месото се изважда и бульонът се прецежда....
Месен бульон с тестени капкиМесен бульон с тестени капки
17 Март
След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон. Поръсваме с нарязан магданоз....
Свински бульон по селскиСвински бульон по селски
22 Дек.
Изваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон. Бульонът се прецежда през марля....
Зеленчуков бульон за пречистванеЗеленчуков бульон за пречистване
14 Април
Прецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца. После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
Зеленчуков бульон за отслабванеЗеленчуков бульон за отслабване
05 Април
1
По желание можем да ядем и зеленчуците като супа....
Бульон от дивечова птицаБульон от дивечова птица
22 Юни
Прибавяме го с крутони към бульона....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Полученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
Картофи с патешки бульон и месоКартофи с патешки бульон и месо
12 Април
Прецеждаме бульона с цедка в друг съд. От бульона си отделяме 2 ч.ч., който ще ни е нужен за приготвянето на нашето ястие. Обелваме картофите и ги измиваме....
Соба нудли с бульон и водораслиСоба нудли с бульон и водорасли
27 Ноем.
Разбърква се до пълно разтваряне и се сваля се от котлона, бульонът се оставя похлупен. В бульона се изсипват дъмплингс и се оставят за няколко минути да омекнат, след което се изваждат....
Бульон с ориз и градински чайБульон с ориз и градински чай
09 Август
Бульонът се загрява и когато кипне, се добавя оризът. Вари се до готовност и се сваля от котлона. В горещата супа се добавят маслото, градинският чай и солта. Поръсва се с накълцан магданоз....
Картофена супа с телешки бульон и празКартофена супа с телешки бульон и праз
07 Ноем.
Сваряваме ги в част от бульона докато омекнат, изваждаме, изстудяваме и ги пресоваме. Почистваме, нарязваме и задушаваме праза в 30 гр. масло и 2 с.л. олио....
Варени свински крачета с бульон в мултикукърВарени свински крачета с бульон в мултикукър
05 Юли
Изваждаме и поднасяме варените свински крачета с бульон в мултикукър цели....
Студен борш с бульон от цвеклоСтуден борш с бульон от цвекло
04 Юли
2
Обелете и сварете цвеклото (може да го разрежете на 4 части). Добавете сока от 1/2 лимон и захарта, разбъркайте и охладете бульона в хладилник....
Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтакеЯпонски нудъли в мисо бульон с гъби шийтаке
22 Ноем.
Гъбите шийтаке се нарязват на хапки, а тофуто - на кубчета. В 750 мл вряща вода се разтваря мисо пастата, добавя се джинджифил и се прибавят гъбите. Оставят се за около 2 минути. Нудълите се слагат във вряща вода и...
Картофи с бульон и сирене в микровълнова печкаКартофи с бульон и сирене в микровълнова печка
14 Април
Вкусен аламинут от картофи с бульон и сирене в микровълнова печка....
Бульон от риба с фиде по перуанскиБульон от риба с фиде по перуански
04 Септ.
Нарежете на ситно втората глава лук и доматите, запържете ги в малко олио, сипете ги във врящия рибен бульон, разбъркайте, добавете половината фиде и след като бульонът е готов, го прецедете и отделете фидето....