Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да пържим правилно риба?Подготовка на отделните видове риба за пържене
Дребната риба се пържи цяла и на силен огън, а едрата се почиства, нарязва на парчета и се пържи на по-слаб огън, за да може топлинната обработка да е равномерна....
05 Дек.
Цаца или сьомга да изберем?Твърди се, че цацата има същите омега мазнини като сьомгата и също като нея е много полезна за здравето, а в същото време е доста по-евтина. Наистина ли е така и коя от двете риби да изберем.
Цацата е дребна морска...
28 Януари
Панирана ЦацаВсяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.
Пържи се до златисто.
Панираната риба се сервира топла, с резени лимон....
05 Дек.
Цаца плакияИзчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке.
Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата.
Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
25 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Полезно ли е да ядем цаца?Пържена цаца и студена бира - има ли по-известна класика за лятно ястие, особено в близост до морските курорти? Почти няма човек, който да не е опитвал този деликатес по време на лятната си почивка, а много хора асоциират...
25 Август
Чироз от цацаОсолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник.
Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно....
22 Април
Маринована цаца-ПерлаСмесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата.
Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа.
След...
26 Юли
Чистена панирана цацаПремахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността.
Осоляваме я и оставяме за 30 минути.
След това подсушаваме с кухненска хартия.
В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
02 Август
Перфектната пържена цацаВзимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне брашното по рибата....
20 Юли
Цаца във фолиоИзмиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио.
Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре.
След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
24 Май
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Цаца на шишчеРазклатете хубаво, така че да полепне брашното по цацата.
Нанижете рибките на метални шишове и ги сложете да се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Пържената риба е много вкусна с една ледена бира....
02 Юни
Хрупкава пържена цацаПотопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със сгорещена мазнина до готовност.
Хрупкавата пържена цаца е страхотно бирено мезе за лятото....
20 Август
1
Пържена балтийска цацаИзчакваме да се загрее добре и след това поставяме цацата, която предварително сме оваляли в сместа.
Подреждаме всяка рибка и пържим.
Когато е готова от едната страна, обръщаме и на другата....
26 Март
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1