Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да пържим правилно риба?Как да пържим правилно риба?
05 Дек.
Подготовка на отделните видове риба за пържене Дребната риба се пържи цяла и на силен огън, а едрата се почиства, нарязва на парчета и се пържи на по-слаб огън, за да може топлинната обработка да е равномерна....
Цаца или сьомга да изберем?Цаца или сьомга да изберем?
28 Януари
Твърди се, че цацата има същите омега мазнини като сьомгата и също като нея е много полезна за здравето, а в същото време е доста по-евтина. Наистина ли е така и коя от двете риби да изберем. Цацата е дребна морска...
Панирана ЦацаПанирана Цаца
05 Дек.
Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина. Пържи се до златисто. Панираната риба се сервира топла, с резени лимон....
Цаца плакияЦаца плакия
25 Април
Изчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке. Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата. Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
Пържена цацаПържена цаца
09 Юли
5
За гарнитура може да поднесете свежа салата....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Полезно ли е да ядем цаца?Полезно ли е да ядем цаца?
25 Август
Пържена цаца и студена бира - има ли по-известна класика за лятно ястие, особено в близост до морските курорти? Почти няма човек, който да не е опитвал този деликатес по време на лятната си почивка, а много хора асоциират...
Чироз от цацаЧироз от цаца
22 Април
Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник. Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно....
Маринована цаца-ПерлаМаринована цаца-Перла
26 Юли
Смесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата. Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа. След...
Чистена панирана цацаЧистена панирана цаца
02 Август
Премахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността. Осоляваме я и оставяме за 30 минути. След това подсушаваме с кухненска хартия. В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
Перфектната пържена цацаПерфектната пържена цаца
20 Юли
Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне брашното по рибата....
Пържена балтийска цацаПържена балтийска цаца
04 Юни
Пържим и от двете страни до готовност....
Цаца във фолиоЦаца във фолио
24 Май
Измиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио. Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре. След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
Панировка за цацаПанировка за цаца
25 Март
4
Потапяме рибата в панировката и пържим в олио....
Цаца на фурнаЦаца на фурна
15 Май
5
Почистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке. Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре. Слагаме във фурната...
Цаца на шишчеЦаца на шишче
02 Юни
Разклатете хубаво, така че да полепне брашното по цацата. Нанижете рибките на метални шишове и ги сложете да се пържат в сгорещена мазнина до златисто. Пържената риба е много вкусна с една ледена бира....
Хрупкава пържена цацаХрупкава пържена цаца
20 Август
1
Потопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със сгорещена мазнина до готовност. Хрупкавата пържена цаца е страхотно бирено мезе за лятото....
Пържена балтийска цацаПържена балтийска цаца
26 Март
Изчакваме да се загрее добре и след това поставяме цацата, която предварително сме оваляли в сместа. Подреждаме всяка рибка и пържим. Когато е готова от едната страна, обръщаме и на другата....
Панировка за цацаПанировка за цаца
25 Март
4
Потапяме рибата в панировката и пържим в олио....
Цаца на фурнаЦаца на фурна
15 Май
5
Почистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке. Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре. Слагаме във фурната...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...