Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешко МесоОбикновено то е достъпно в пет различни форми, включващи:
- агнешка плешка;
- агнешки врат;
- агнешки гърди;
- агнешко филе;
- агнешки бут....
25 Януари
Курбан от овче месоВарете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят.
Курбанът от овче месо е готов....
13 Януари
Супа от овче месоОбелете корените и морковите, смесете ги с месото и ги залейте с 2 литра студена вода. Посолете като заври и варете, докато месото омекне.
Извадете го и го нарежете на ситно, а корените пасирайте. Върнете ги в бульона...
21 Окт.
Капама с овче месоСложете тавата в загряна фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността.
По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....
20 Юли
Люти суджуци от овче месоТова продължава около 30 дни, като на 2 ден ги разточваме, за да придобият плоска форма.
Лютите суджуци от овче месо са готови!...
01 Май
Зимен гювеч с овче месоНаливаме виното и оставяме ястието да ври на тих огън до изпоряване на виното и полусварйване на месото....
24 Август
Домашен суджук с овче месоОкачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса.
Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!...
24 Дек.
Курбан чорба с овче месоМесото се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се оставя да се вари.
Когато заври, се маха образувалата се пяна. Щом месото омекне, се добавят нарязаните зеленчуци....
14 Януари
Замразено и свежо агнешко – как да ги различаваме?За да не се опарите при избора на месо, е добре да се научите да различавате замразеното от прясното агнешко месо. Най-често замразеният продукт е с произход Австралия и Нова Зеландия....
05 Април
Чорба зелен фасул и овче месоСлед това се добавя 2 ч.ч. вода, за да поври. През това време си обелваме лука и чесъна, нарязват се на ситно. След 15-20 мин. ги добавяме към месото, за да пуснат аромат....
26 Февр.
Супа от овче месо по турскиПостепенно прибавяме сместа в супата, като непрекъснато бъркаме, за да не се пресече. По желание може да сервирате с лют пипер....
03 Август
Овче месо с картофи в гювечДоливаме още вода, колкото да покрие продуктите, и варим още 60 мин на тих огън.
Готовото ястие поръсваме с магданоз....
17 Февр.
Кебап от овче месо на шишНанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание.
Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете....
16 Ноем.
Овче месо с ориз на фурнаПри необходимост може да долеете вода по време на готвенето на ориза на фурна.
Сервирайте овче месо с ориз на фурна топло....
19 Юли
Диета с агнешко месоДнес дори се водят редица проучвания, тъй като се смята това, че агнешкото е отлично за превенцията на рака....
04 Януари
Сарми с прясно зеле и овче месоСлагаме да се вари за няколко минути в подсолена и подкислена с малко оцет вода. Изваждаме от водата и когато се охлади, отделяме листата.
Почистваме лука и нарязваме на ситно....
10 Юли
Подходящи подправки за агнешко месоСлед като сте запознати с правилното овкусяване на агнешко месо, препоръчваме да си приготвите агнешко със спанак или агнешко с картофи. Да ви е вкусно!...
08 Май
1
Какво да си приготвим с мляно агнешко месо?Ако сте почитатели на агнешкото месо, препоръчваме да опитате нашите рецепти за:
- печено агнешко бутче;
- агнешко с картофи;
- или агнешки шишчета....
27 Февр.
Вкусни арабски ястия с агнешко месоРазгледайте и другите ни рецепти за:
- задушено агнешко;
- агнешка яхния;
- или агнешко с ориз;...
14 Февр.
1
Тънкости при готвене на козе и овче месоКогато приготвяте ястие от овче месо, трябва да имате предвид, че най-вкусно е месото на животни до година и половина. То се отличава със светлочервения си цвят, мазнината е бяла и еластична.
Месото от старо животно...
30 Май
1
Задушено агнешко месоЗадушаване 1-2 мин. и заливаме с бульон (ако месото е с кости, ги сваряваме предварително за да ползваме бульона) или вода, посоляваме и оставяме да къкри докато месото омекне....
06 Май