Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се разпознава истинското сирене?Но истинското сирене с неговите естествени млечни киселини може да се нареже дори на съвсем тънки филии с дебелина около 5 мм при това без да се разпадне....
03 Дек.
Как да разпознаваме златотоАко няма никакво оцветяване, то бижуто най-вероятно е истинско....
16 Юни
4
Масло с магданозразбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
20 Дек.
Масло с горчицаМаслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Към него се добавя горчицата, овкусява се с черен пипер, магданоз и малко сол по желание. Разбърква се добре и се прибира в хладилник да се стегне....
09 Януари
Как да разпознаваме отровните гъбиПри узряване достига до 16 см. в диаметър, а цветът е жълтеникаво-зелен и/или зеленикаво-маслен до зеленикаво кафенеещ, като нюансът на оцветение избледнява към периферията й, която може леко да се накъса при по-старите гъби...
01 Септ.
Как да разпознаваме качествения мед?Някои хора се съмняват в качеството на меда, когато е кристализирал. Трябва да се знае, че кристализацията на меда е естествен физически процес и зависи от състава на меда и условията на съхраняването му.
Пчелният мед...
21 Февр.
Как да разпознаваме подготвителните контракцииИстинските родилни контракции са на равни интервали от време, като времето между тях постепенно се скъсява....
10 Май
Как да разпознаваме опасните бенкиБенките могат да се появяват на различни места по тялото, като определени изменения в техния вид могат да сигнализират за опасно заболяване. Затова внимателно трябва да оглеждаме бенките си за тревожни признаци....
28 Август
Как да разпознаваме опасната пластмасаПластмасата може да причини различни вреди на организма, а някои лекари и проучвания дори казват, че определени вещества от нея са канцерогенни. За да разберем обаче до колко е опасна, трябва внимателно да четем етикета...
14 Август
Масло с пикантни билкиИзбраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно....
22 Ноем.
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
10 Юни
1
Ароматно масло с босилекМаслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
08 Март
Билково масло с чесънОставете маслото да се отпусне на стайна температура.
Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
17 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Ето как да разпознаваме скучните хораТочно по този причина ви представяме някои от основните характеристики на скучните хора, с горещата препоръка, ако разпознавате някоя от тях във вашето поведение, да се постараете да промените тази си черта....
08 Август
Масло от сельодкаДобавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
02 Юли
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
23 Септ.
1
Масло от лайкаПо този начин можете да направите и масло от рози или други билки.
Водната баня може да се замени с оставяне на буркана с олиото на слънце за около месец....
25 Май
Соленки с масло и кашкавалОт брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
13 Дек.
Юфка с масло и бадемиСложете юфката да се вари в тенджера с подсолена вода.
Накълцайте бадемите на ситно.
Разтопете маслото в тиган и запържете ядките в него. Добавете босилека, накълцан на ситно....
03 Дек.