Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем качествената куркума?Как да разпознаем качествената куркума?
14 Дек.
Как да разпознаете некачествената куркума? С един лесен тест: Напълнете чаша с топла вода и сипете е нея лъжица куркума, без да я разбърквате. Изчакайте 20 минути....
Как да разпознаем качественото кафе на зърнаКак да разпознаем качественото кафе на зърна
01 Април
Нека разгледаме основните критерии, които ще помогнат да се разпознаят качествените характеристики на напитката. Форма на кафето Това е една от най-очевидните характеристики за зрителното възприятие....
Как да различим качественото краве маслоКак да различим качественото краве масло
11 Ноем.
Качественото краве масло е богато на витамини А, Е, D, желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, натрий, мед, манган и цинк....
Как да разпознаем качеството руския порцеланКак да разпознаем качеството руския порцелан
09 Юни
Ако искате да притежавате оригинален руски антикварен или съвременен порцелан, трябва да знаете как да го разпознаете. Нека видим какво го отличава от фалшификатите....
Как да разпознаем качествената майонеза?Как да разпознаем качествената майонеза?
13 Януари
За да разпознаете качествената майонеза, гледайте съставките в нея - трябва да са с натурален произход, трябва да имат ниско ниво на киселинност, стабилна емулсия и висока плътност....
Как да разпознаете качественото вино и шампанскоКак да разпознаете качественото вино и шампанско
10 Дек.
За качеството на мехурчетата може да се преценява едва след като е минала половин минута след напълването на чашата....
Как да разпознаем качествените слънчеви очилаКак да разпознаем качествените слънчеви очила
25 Май
Как да разпознаете качествените очила?...
Какво съдържа родната бира и как да разпознаем качественатаКакво съдържа родната бира и как да разпознаем качествената
27 Юни
По негови думи качествената бира се разпознава по пяната – тя трябва да е най-малко 3 сантиметра и да се задържа за от 3 до 5 минути....
Масло с горчицаМасло с горчица
09 Януари
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Към него се добавя горчицата, овкусява се с черен пипер, магданоз и малко сол по желание. Разбърква се добре и се прибира в хладилник да се стегне....
Масло с бадемиМасло с бадеми
28 Септ.
Овкусеното масло се съхранява в хладилник....
Масло с магданозМасло с магданоз
20 Дек.
разбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок. Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
Масло с пикантни билкиМасло с пикантни билки
22 Ноем.
Избраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно....
Чесново масло с лаймЧесново масло с лайм
10 Юни
1
По традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
Ароматно масло с босилекАроматно масло с босилек
08 Март
Маслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта. Босилекът се смесва с останалото масло....
Билково масло с чесънБилково масло с чесън
17 Февр.
Оставете маслото да се отпусне на стайна температура. Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Масло от сельодкаМасло от сельодка
02 Юли
Добавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте. С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
Масло от орехиМасло от орехи
23 Септ.
1
В саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло. Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
Масло от лайкаМасло от лайка
25 Май
По този начин можете да направите и масло от рози или други билки. Водната баня може да се замени с оставяне на буркана с олиото на слънце за около месец....
Манатарки в масло с пармезанМанатарки в масло с пармезан
10 Септ.
Нарежете гъбите на филийки и ги сложете в тиган с разстопеното масло. Запържете. Овкусете леко със солта и черния пипер, прибавете бялото вино и сложете капак за около 7-8 минути....
Соленки с масло и кашкавалСоленки с масло и кашкавал
13 Дек.
От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
Баница с масло и сиренеБаница с масло и сирене
11 Дек.
1
Баницата с масло и сирене е готова....
Мозък в масло и зеленчуциМозък в масло и зеленчуци
10 Юли
Мозъкът в масло и зеленчуци е готов....