Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем качествената куркума?Как да разпознаете некачествената куркума?
С един лесен тест: Напълнете чаша с топла вода и сипете е нея лъжица куркума, без да я разбърквате. Изчакайте 20 минути....
14 Дек.
Как да разпознаем качественото кафе на зърнаНека разгледаме основните критерии, които ще помогнат да се разпознаят качествените характеристики на напитката.
Форма на кафето
Това е една от най-очевидните характеристики за зрителното възприятие....
01 Април
Как да различим качественото краве маслоКачественото краве масло е богато на витамини А, Е, D, желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, натрий, мед, манган и цинк....
11 Ноем.
Как да разпознаем качеството руския порцеланАко искате да притежавате оригинален руски антикварен или съвременен порцелан, трябва да знаете как да го разпознаете. Нека видим какво го отличава от фалшификатите....
09 Юни
Как да разпознаем качествената майонеза?За да разпознаете качествената майонеза, гледайте съставките в нея - трябва да са с натурален произход, трябва да имат ниско ниво на киселинност, стабилна емулсия и висока плътност....
13 Януари
Как да разпознаете качественото вино и шампанскоЗа качеството на мехурчетата може да се преценява едва след като е минала половин минута след напълването на чашата....
10 Дек.
Какво съдържа родната бира и как да разпознаем качественатаПо негови думи качествената бира се разпознава по пяната – тя трябва да е най-малко 3 сантиметра и да се задържа за от 3 до 5 минути....
27 Юни
Масло с горчицаМаслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Към него се добавя горчицата, овкусява се с черен пипер, магданоз и малко сол по желание. Разбърква се добре и се прибира в хладилник да се стегне....
09 Януари
Масло с магданозразбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
20 Дек.
Масло с пикантни билкиИзбраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно....
22 Ноем.
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
10 Юни
1
Ароматно масло с босилекМаслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
08 Март
Билково масло с чесънОставете маслото да се отпусне на стайна температура.
Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
17 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Масло от сельодкаДобавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
02 Юли
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
23 Септ.
1
Масло от лайкаПо този начин можете да направите и масло от рози или други билки.
Водната баня може да се замени с оставяне на буркана с олиото на слънце за около месец....
25 Май
Манатарки в масло с пармезанНарежете гъбите на филийки и ги сложете в тиган с разстопеното масло. Запържете. Овкусете леко със солта и черния пипер, прибавете бялото вино и сложете капак за около 7-8 минути....
10 Септ.
Соленки с масло и кашкавалОт брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
13 Дек.