Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Да сварим идеално прясното млякоДа сварим идеално прясното мляко
01 Май
Ето как трябва да се свари безопасно млякото....
Как да сварим правилно елдаКак да сварим правилно елда
25 Юни
за бебешки храни, по-добре не слагайте сол; - Елдата трябва да се вари на силен огън за около 5 минути, на среден огън - за около 7, и на най-ниската степен на котлона - за около 3 минути; - След като елдата се е сварила...
Пет начина да сварим картофиПет начина да сварим картофи
31 Юли
3
Не е трудно да сварите картоф и най-вероятно го правите по един и същ начин, всеки път. Следващия път пробвайте по друг, защото има няколко начина да сварим картофи....
Как да си сварим компотКак да си сварим компот
22 Август
2
След като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да си сварим великденските яйца?Как да си сварим великденските яйца?
08 Април
3
Не забравяйте да почистите добре яйцата преди да ги сварите. Най-лесно това става, като ги сложите за няколко минути в хладка вода, след което всяко едно се забърсва внимателно с кърпа....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим киноа, амарант и соргоКак да сварим киноа, амарант и сорго
28 Февр.
Преди да се сварят, семената трябва да се накиснат за около 12 часа - сместват се една част зърна с три части вода. Варят се, докато не омекнат....
Как да сварим по-бързо старо месоКак да сварим по-бързо старо месо
20 Септ.
1
За да се свари или изпържи за по-кратко време, то най-добре преди готвене го натрийте със сода бикарбонат и го оставете да престои 3—4 часа или една нощ. След това се измива добре и се слага да се вари....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Безкофеиново кафе - за и противБезкофеиново кафе - за и против
20 Март
Консумацията на безкофеиново кафе задържа по-високи нивата на мозъчна активност и е бариера пред умствения спад, защото защитава невроните в мозъка....
Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?
30 Април
1
Често количествата им са неоправдано големи, защото повечето домакини не знаят как правилно да ги сварят и от една цяла кора, пълна с яйца, успяват да оцелеят едва половината....
Как да сварим лимец?Как да сварим лимец?
28 Март
Тоя може да се използва при направата на салати или да се консумира сварен лимец с тахан, мед и ядки. Зърната от лимец се почистват, заливат се с хладка вода и се варят около 45 минути до омекване....
Как да сварим пиле?Как да сварим пиле?
01 Окт.
Пилето може да бъде сварено цяло или нарязано на порционни парчета. Освен това то може да се вари в обикновена тенджера или в тенджера под налягане, което значителни би съкратило времето за кулинарна обработка. Ако сте...
Как да сварим кестени?Как да сварим кестени?
06 Дек.
Вече знаете как можете да си сварите кестени. Остава само да се снабдите с тях и да си приготвите нещо вкусно. Например каша с кестени, ориз с кестени или дори десерти с кестени....