Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как правилно да си приготвим елда?После отново трябва да я сварите, но по този начин ще скъсите времето на сваряването ѝ значително....
09 Август
Пет начина да сварим картофиНе е трудно да сварите картоф и най-вероятно го правите по един и същ начин, всеки път. Следващия път пробвайте по друг, защото има няколко начина да сварим картофи....
31 Юли
3
Как да си сварим компотСлед като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
22 Август
2
Как да сварим безкофеинов чай?Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т.н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове.
След закупуване е необходимо чаят да бъде добре съхранен. Съхранява...
10 Май
Как бързо да почистите калмари и да ги сварите правилноКалмарите са чисти, но сурови и сега ще разберете как да ги сварите правилно.
Правилно варене на калмари
Слагаме тенджера с чиста вода на котлона, добавяме една супена лъжица сол....
06 Август
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Важни правила, за да протече бременността правилноБременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
25 Май
Как да си сварим великденските яйца?Друго основно правило е никога да не слагате яйцата във врящата вода, веднага след като сте ги извадили от хладилника. Това почти винаги гарантира нежелано напукване....
08 Април
3
Елда (Гречка)Елдата не е зърнена култура макар, че се приготвя често като такава. У нас елдата придоби голяма популярност през последните години и макар, че някога се е използвала предимно като храна за простолюдието, днес дори и най-добрите...
23 Ноем.
14
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим киноа, амарант и соргоПреди да се сварят, семената трябва да се накиснат за около 12 часа - сместват се една част зърна с три части вода. Варят се, докато не омекнат....
28 Февр.
Как да сварим по-бързо старо месоЗа да се свари или изпържи за по-кратко време, то най-добре преди готвене го натрийте със сода бикарбонат и го оставете да престои 3—4 часа или една нощ. След това се измива добре и се слага да се вари....
20 Септ.
1
Да пречистим организма си с елда!Безспорно качество на елдата е, че при правилен хранителен режим, в който е включена, можете да прочистите организма си от вредните влияния на околната среда и некачествените храни, които консумираме....
14 Дек.
1
Защо да пием чай от елда?Чаят от елда произхожда от Азия, и по-точно от Корея, където го наричат Мемил-Ча, в Япония – Соба-Ча и в Китай – Кучао-Ча. Приготвя се от печена елда. Подобно на други традиционни корейски чайове, Мемил-Ча може да се пие...
31 Окт.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли