Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как правилно да си приготвим елда?Как правилно да си приготвим елда?
09 Август
После отново трябва да я сварите, но по този начин ще скъсите времето на сваряването ѝ значително....
Пет начина да сварим картофиПет начина да сварим картофи
31 Юли
3
Не е трудно да сварите картоф и най-вероятно го правите по един и същ начин, всеки път. Следващия път пробвайте по друг, защото има няколко начина да сварим картофи....
Как да си сварим компотКак да си сварим компот
22 Август
2
След като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
Да сварим идеално прясното млякоДа сварим идеално прясното мляко
01 Май
Ето как трябва да се свари безопасно млякото....
Как да сварим безкофеинов чай?Как да сварим безкофеинов чай?
10 Май
Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т.н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове. След закупуване е необходимо чаят да бъде добре съхранен. Съхранява...
Как бързо да почистите калмари и да ги сварите правилноКак бързо да почистите калмари и да ги сварите правилно
06 Август
1
Калмарите са чисти, но сурови и сега ще разберете как да ги сварите правилно. Правилно варене на калмари Слагаме тенджера с чиста вода на котлона, добавяме една супена лъжица сол....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Как да си сварим великденските яйца?Как да си сварим великденските яйца?
08 Април
3
Друго основно правило е никога да не слагате яйцата във врящата вода, веднага след като сте ги извадили от хладилника. Това почти винаги гарантира нежелано напукване....
Елда (Гречка)Елда (Гречка)
23 Ноем.
14
Елдата не е зърнена култура макар, че се приготвя често като такава. У нас елдата придоби голяма популярност през последните години и макар, че някога се е използвала предимно като храна за простолюдието, днес дори и най-добрите...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим киноа, амарант и соргоКак да сварим киноа, амарант и сорго
28 Февр.
Преди да се сварят, семената трябва да се накиснат за около 12 часа - сместват се една част зърна с три части вода. Варят се, докато не омекнат....
Как да сварим по-бързо старо месоКак да сварим по-бързо старо месо
20 Септ.
1
За да се свари или изпържи за по-кратко време, то най-добре преди готвене го натрийте със сода бикарбонат и го оставете да престои 3—4 часа или една нощ. След това се измива добре и се слага да се вари....
Да пречистим организма си с елда!Да пречистим организма си с елда!
14 Дек.
1
Безспорно качество на елдата е, че при правилен хранителен режим, в който е включена, можете да прочистите организма си от вредните влияния на околната среда и некачествените храни, които консумираме....
Защо да пием чай от елда?Защо да пием чай от елда?
31 Окт.
Чаят от елда произхожда от Азия, и по-точно от Корея, където го наричат Мемил-Ча, в Япония – Соба-Ча и в Китай – Кучао-Ча. Приготвя се от печена елда. Подобно на други традиционни корейски чайове, Мемил-Ча може да се пие...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....