Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Див заек капамаДив заек капама
12 Дек.
1
Оставяте капамата да къкри на тих огън. Дивият заек капама е готов....
Див заек яхнияДив заек яхния
20 Юни
Сервираме, докато е още топла яхнията от див заек....
Пълнен див заекПълнен див заек
23 Януари
1
Към края се отваря фолиото и заекът се полива със сместа под него, при нужда се обръща, като се внимава да не се разцепи и излезе плънката....
Папаска с див заекПапаска с див заек
12 Февр.
Поставя се да заври за секунди и е готово. Сервира се със сварения с малко сол ориз....
Марината за Див ЗаекМарината за Див Заек
04 Април
Оставяме я да изстине и заливаме почистения и измит заек. Държим 24 часа. Обръщаме от време на време....
Див заек със зеленчуциДив заек със зеленчуци
02 Юни
После се запържва за малко, за да се запечата. Всички зеленчуци се нарязват на едро....
Супа от див заекСупа от див заек
16 Септ.
Тогава я изсипете при супата от див заек и доварете още десетина минути....
Див заек със сланинаДив заек със сланина
14 Септ.
Покрийте съда с капак и оставете ястието да къкри на слаб огън около 1 ч 15 мин., или докато месото започне да се отделя от кокала. Междувременно разбърквайте и доливайте гореща вода....
Задушен див заек по италианскиЗадушен див заек по италиански
14 Окт.
Месото на заека е препоръчително да се маринова с вино, подправки и ароматни билки, за да се балансира ароматът му....
Пълнен див заек на фурнаПълнен див заек на фурна
25 Май
След като изстине, оставете заека да престои в нея 24 часа, след което го извадете, шпиковайте го с парченца сланина и го напълнете с предварително приготвената плънка от ситно нарязаните лук, магданоз, гъби и кренвирши,...
Френско предястие от див заекФренско предястие от див заек
20 Юли
Месото се разрязва на 8 парчета, слага се в тенджера със студена вода и се вари до омекване на месото на среден огън. След това месото се смила. Яйцата се разбиват. Кашкавалът се настъргва на едро и половината се добавя...
Задушен див заек по селскиЗадушен див заек по селски
03 Юли
Загрейте зехтина в тенджера, запържете месото до златисто, изхвърлете мазнината, на нейно място сложете ситно нарязаната сланина и продължете да пържите на тих огън....
Див заек с пикантен сосДив заек с пикантен сос
31 Януари
1
Сложете за 1-2 часа почистения заек (задна половина) в марината, като веднъж обърнете заека по време на мариноването. Преди приготвянето го измиваме, шпиковаме със сланина, посоляваме, поставяме в тавичка със сгорещена...
Попска яхния с див заекПопска яхния с див заек
09 Януари
Направете марината за дивечово месо от водата, оцета, нарязаните на едро лук, морков, целина и скилидки чесън, зърната черен пипер и захарта и накиснете в нея заека най-малко за 24 часа, за да омекне стегнатата му мускулатура...
Мусака от див заек с макарониМусака от див заек с макарони
04 Дек.
1
Мусаката от див заек с макарони е готова....
Див заек със сметана по литовскиДив заек със сметана по литовски
14 Август
Приготвя се марината, като оцетът, бялото вино, майораната, белият и черният пипер, солта и зехтинът се смесват и се добавя нарязаният на тънки шайби лук. Почистеният заек се разрязва на две и се слага в ледено студена вода...
Как да сготвим крехък заекКак да сготвим крехък заек
12 Окт.
Няма да сбъркате ако сготвите заека не в обикновена тава за печене, а в гювеч. Независимо дали ще го пълните или ще го порционирате, няма месо, което да не става крехко, след като е бавно печено в гювеч....
Див заек с дюли и сини сливиДив заек с дюли и сини сливи
24 Окт.
Нарежете заешкото месо на порции. Направете марината от бялото вино, добавете дафинов лист и зрънца черен пипер. Мариновайте заешкото месо за 3-4 часа. Задушете месото в маслата от всички страни за кратко. Наредете...
Кюфтенца от див заек в доматен сосКюфтенца от див заек в доматен сос
20 Дек.
Украсявам кюфтенцата от див заек в доматен сос с останалите листенца босилек! Да ви е сладко! Източник: Tihomir Todorov - Българските ястия и рецепти...
Как да сготвя заек?Как да сготвя заек?
27 Окт.
Това време е достатъчно, за да може месото да се сготви идеално, без да губи сочност....
В каква марината да накисна див заек?В каква марината да накисна див заек?
11 Дек.
Заешкото месо е не само вкусно, но е и изключително полезно. То е рекордьор по съдържание на белтъчини, като в това отношение превъзхожда свинското месо, говеждото месо и пилешкото месо. Освен това белтъчините в заешкото...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Див ямсДив ямс
22 Септ.
Див ямс /Dioscorea villosa/, познат още като див ям и мексикански сладък картоф, представлява диворастящо растение, което се среща предимно в Северна Америка. Дивият ямс е пълзящо растение, с дебели грудести корени и увивни...