Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Да сготвим нещо диетичноДа сготвим нещо диетично
24 Февр.
Диетичното готвене е и по–здравословно. И ако хранителните ви навици са както на повечето българи и търсите възможно най–простия съвет, то ще ви кажем да ядете повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни и по–малко...
Как да сготвим житоКак да сготвим жито
03 Януари
Ето няколко рецепти как да сготвим жито: Жито с бисквити Необходими продукти: 200 г жито, 150 г обикновени бисквити (1 пакет), 1 ч.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. пудра захар, канела....
Как да сготвим пъстърваКак да сготвим пъстърва
06 Дек.
4
За да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Тези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....
Как да сготвим киноаКак да сготвим киноа
08 Март
3
Киноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни. Киноа е растение, което е било култивирано от...
Как да сготвим нахутКак да сготвим нахут
16 Февр.
Нахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час. Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
Как да сготвим паламудКак да сготвим паламуд
11 Февр.
Какво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
Как да сготвим евтиноКак да сготвим евтино
10 Февр.
Готвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...
Как да сготвим пуйкаКак да сготвим пуйка
04 Февр.
Сложното при пуйката е, че обикновено е с голям размер и ако нямате домашна такава, си я купувате замразена. Тя не е толкова сочна, колкото е прясната и домашно гледана, но пък е някакъв компромисен вариант. Ако сте решили...
Как да сготвим гювечКак да сготвим гювеч
28 Януари
Гювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо. Нека да разгледаме първо постната гозба и това какво съдържа, а после ще обърнем внимание и...
Как да сготвим лавракКак да сготвим лаврак
27 Януари
Лавракът е много вкусна риба, особено ако се приготви така, че гостите ви да си оближат пръстите и да искат допълнителна порция. Има стотици рецепти за приготвяне на лаврак, от които тук ще представим 2 от тях, а...
Как да сготвим ципураКак да сготвим ципура
25 Януари
Ципурата е много полезна и много вкусна риба. Тя е нежна и ароматна и съдържа много малко калории. Преди готвене ципурата се измива добре, почиства се от люспите и се изваждат вътрешностите, като се внимава с жлъчния...
Как да сготвим тикваКак да сготвим тиква
19 Януари
С тиква може да се приготви супа, основно ястие и десерт. За да направите супа от тиква, са необходими следните продукти: 400 грава тиква, 200 грама картофи, 1 глава лук, сметана за сервиране, сол и черен пипер...
Как да сготвим скумрияКак да сготвим скумрия
08 Ноем.
Как да сготвим правилно скумрия Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
Да си сготвим резенеДа си сготвим резене
07 Май
Приготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава. За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
Волски езикВолски език
20 Февр.
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....