Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Сватбарско житоКогато е готово (може да е останала малко течност, не пречи), слагаме захарта и разбъркваме да се стопи. Махаме от огъня.
В тиган разтопяваме маслото и слагаме брашното....
10 Април
Сладко житоИзсипваме водата и го оставяме настрани да се отцеди.
2. През това време взимаме една купа и трошим бисквитките на прах (може да използвате блендер или да ги сложите в плик и да ги натрошите с ръце).
3....
01 Юни
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Защо е добре да хапваме житоМного е полезно да се хапва редовно жито, защото то съдържа много ценни вещества, които зареждат организма с енергия и даряват с красота и здраве.
Да, точно така - може би бялото рафинирано брашно не е от най-полезните...
06 Януари
Как да варим жито и лимец?За да сготвите варено жито, просто трябва да изсипете в тенджера 4/5 чаени чаши вода и да изчакате тя да заври. За това количество течност е необходимо да добавите 1 чаена чаша жито....
19 Ноем.
Камут - древноегипетското житоКамутът е древен вид египетска пшеница. Тя е била позната още на строителите и ползвателите на пирамидите, тъй като нейни останки се откриват именно там.
Това я прави по-стара от 3000 години. Самото име - камут, е древноегипетското...
15 Август
Диета с житоСега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Вече има всякакви разновидности на диети за отслабване, така че всяка жена може да прецени за себе си...
04 Август
Жито с гъбиРазбъркайте, за да се овкуси.
Разбъркайте житото с лимоновия сок. Смесете със запържените гъби и зеленчуци. Бъркайте, за да се овкуси тази вкусна рецепта с жито.
След 3 минути ястието с гъби е готово....
06 Февр.
Варено сухо житоОставя се около 12 часа водата напълно да е попила и на пипане да е почти сухо.
Поставя се в дълбок подходящ съд, прибавят се счуканите орехи, галетата, настърганата лимонова кора и стафидите. Разбърква се....
09 Май
Бисквити с житоПри всички положения тестото трябва да е меко и се оформя с намазнени ръце, за да не лепне....
09 Февр.
Жито със спанакОставете ястието да се свари на слаб огън, като периодично разбърквате, за да не загори.
Житото със спанак е готово....
09 Февр.
Варено жито ПарастасНа етапи към тях добавете от житото и разбъркайте, за да се овалят и отделят едно от друго житните зрънца.
Поставете житото в подходяща чиния и разпределете равномерно....
11 Февр.
1
Жито за ЗадушницаКогато зрънцата се пукнат, се отцежда и сипваме да съхне върху чиста кърпа, отгоре покрито с фолио....
03 Март
Салата с житоСваряваме житото в подсолена вода, изцеждаме и оставяме да изстине.
Почистваме и нарязваме лука, чушката и доматите....
06 Май
Как да сготвим език?Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
20 Август
1
Как да сготвим пъстърваЗа да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре....
06 Дек.
4
Как да сготвим скумрияКак да сготвим правилно скумрия
Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
08 Ноем.
Да сготвим нещо диетичноДиетичното готвене е и по–здравословно. И ако хранителните ви навици са както на повечето българи и търсите възможно най–простия съвет, то ще ви кажем да ядете повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни и по–малко...
24 Февр.