Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МидиНай-добре е да сготвите току-що купените миди същия ден, но във влажни кърпи или вестници в долното отделение на хладилника, може да ги запазите за 3-4 дена. На мидите е нужно да дишат....
27 Февр.
Как да готвим мидиКогато сготвите миди, те трябва да се изядат веднага.
Приготвените миди не могат да се съхраняват, а още по-малко да се притоплят, тъй като съществува риск от натравяне....
08 Юни
Как да ядем мидиМидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни.
Но в ресторант трябва...
10 Септ.
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да готвим замразени миди?Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти не се пълнее. В 100 грама от него е съдържат едва 50 калории.
Отделно от това то съдържа огромни количества качествени протеини, витамин Е, витамин В, както и полиненаситени...
15 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да съхраняваме миди и калмариВкусните сочни дарове на морето – миди и калмари – са изискана добавка към всяка трапеза. Когато избирате миди или калмари, които не са замразени, трябва да внимавате за свежестта им.
Те трябва да имат вид на пресни,...
08 Окт.
Да приготвим миди бързо и лесноМидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо и лесно за вечеря. Подходящи са дори и при посрещането на гости, стига да сте сигурни, че те обичат морски деликатеси.
На мнозина им е писнало да бъдат...
30 Септ.
Бърза работилница: Как да готвим миди?Мидите са деликатес и полезен продукт, съдържащ естествен висококачествен протеин, който по съдържание на аминокиселини е равен на кокошето яйце.
В допълнение, съставът на мидите включва повече от 30 минерали...
06 Август
Как да сготвим киноаКиноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни.
Киноа е растение, което е било култивирано от...
08 Март
3
Как да сготвим нахутНахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час.
Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
16 Февр.
Как да сготвим паламудКакво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
11 Февр.
Как да сготвим евтиноГотвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...
10 Февр.
Как да сготвим пуйкаСложното при пуйката е, че обикновено е с голям размер и ако нямате домашна такава, си я купувате замразена. Тя не е толкова сочна, колкото е прясната и домашно гледана, но пък е някакъв компромисен вариант. Ако сте решили...
04 Февр.
Как да сготвим гювечГювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо. Нека да разгледаме първо постната гозба и това какво съдържа, а после ще обърнем внимание и...
28 Януари
Как да сготвим лавракЛавракът е много вкусна риба, особено ако се приготви така, че гостите ви да си оближат пръстите и да искат допълнителна порция.
Има стотици рецепти за приготвяне на лаврак, от които тук ще представим 2 от тях, а...
27 Януари
Как да сготвим ципураЦипурата е много полезна и много вкусна риба. Тя е нежна и ароматна и съдържа много малко калории. Преди готвене ципурата се измива добре, почиства се от люспите и се изваждат вътрешностите, като се внимава с жлъчния...
25 Януари
Как да сготвим тикваС тиква може да се приготви супа, основно ястие и десерт. За да направите супа от тиква, са необходими следните продукти: 400 грава тиква, 200 грама картофи, 1 глава лук, сметана за сервиране, сол и черен пипер...
19 Януари
Как да сготвим житоЕто няколко рецепти как да сготвим жито:
Жито с бисквити
Необходими продукти: 200 г жито, 150 г обикновени бисквити (1 пакет), 1 ч.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. пудра захар, канела....
03 Януари