Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МидиМиди
27 Февр.
Най-добре е да сготвите току-що купените миди същия ден, но във влажни кърпи или вестници в долното отделение на хладилника, може да ги запазите за 3-4 дена. На мидите е нужно да дишат....
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Мидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни. Но в ресторант трябва...
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
Когато сготвите миди, те трябва да се изядат веднага. Приготвените миди не могат да се съхраняват, а още по-малко да се притоплят, тъй като съществува риск от натравяне....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
15 Януари
Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти не се пълнее. В 100 грама от него е съдържат едва 50 калории. Отделно от това то съдържа огромни количества качествени протеини, витамин Е, витамин В, както и полиненаситени...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Бърза работилница: Как да готвим миди?Бърза работилница: Как да готвим миди?
06 Август
Мидите са деликатес и полезен продукт, съдържащ естествен висококачествен протеин, който по съдържание на аминокиселини е равен на кокошето яйце. В допълнение, съставът на мидите включва повече от 30 минерали...
Да приготвим миди бързо и лесноДа приготвим миди бързо и лесно
30 Септ.
Мидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо и лесно за вечеря. Подходящи са дори и при посрещането на гости, стига да сте сигурни, че те обичат морски деликатеси. На мнозина им е писнало да бъдат...
Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
08 Окт.
Вкусните сочни дарове на морето – миди и калмари – са изискана добавка към всяка трапеза. Когато избирате миди или калмари, които не са замразени, трябва да внимавате за свежестта им. Те трябва да имат вид на пресни,...
Как да сготвим скумрияКак да сготвим скумрия
08 Ноем.
Как да сготвим правилно скумрия Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
Как да сготвим език?Как да сготвим език?
20 Август
1
Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
Как да сготвим пъстърваКак да сготвим пъстърва
06 Дек.
4
За да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре....
Как да сготвим житоКак да сготвим жито
03 Януари
Ето няколко рецепти как да сготвим жито: Жито с бисквити Необходими продукти: 200 г жито, 150 г обикновени бисквити (1 пакет), 1 ч.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. пудра захар, канела....
Да си сготвим резенеДа си сготвим резене
07 Май
Приготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава. За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
Да сготвим нещо диетичноДа сготвим нещо диетично
24 Февр.
Диетичното готвене е и по–здравословно. И ако хранителните ви навици са както на повечето българи и търсите възможно най–простия съвет, то ще ви кажем да ядете повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни и по–малко...
Как да сготвим киноаКак да сготвим киноа
08 Март
3
Киноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни. Киноа е растение, което е било култивирано от...
Как да сготвим нахутКак да сготвим нахут
16 Февр.
Нахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час. Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
Как да сготвим паламудКак да сготвим паламуд
11 Февр.
Какво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
Как да сготвим евтиноКак да сготвим евтино
10 Февр.
Готвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...