Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От нищо нещо или какво да сготвим от вчерашните манджиПонякога готвим по-голямо количество ястия и ето какво може да направим, ако са ни останали по 1-2 порции от различни блюда, предястия.
- Парчета печено месо без сос - нарязваме на малки хапки. Слагаме в тавичка и...
27 Юли
Да сготвим нещо диетичноДиетичното готвене е и по–здравословно. И ако хранителните ви навици са както на повечето българи и търсите възможно най–простия съвет, то ще ви кажем да ядете повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни и по–малко...
24 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да сготвим мидиТези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....
26 Март
Как да сготвим киноаКиноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни.
Киноа е растение, което е било култивирано от...
08 Март
3
Как да сготвим нахутНахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час.
Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
16 Февр.
Как да сготвим паламудКакво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
11 Февр.
Как да сготвим евтиноГотвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...
10 Февр.
Как да сготвим пуйкаСложното при пуйката е, че обикновено е с голям размер и ако нямате домашна такава, си я купувате замразена. Тя не е толкова сочна, колкото е прясната и домашно гледана, но пък е някакъв компромисен вариант. Ако сте решили...
04 Февр.
Как да сготвим гювечГювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо. Нека да разгледаме първо постната гозба и това какво съдържа, а после ще обърнем внимание и...
28 Януари
Как да сготвим лавракЛавракът е много вкусна риба, особено ако се приготви така, че гостите ви да си оближат пръстите и да искат допълнителна порция.
Има стотици рецепти за приготвяне на лаврак, от които тук ще представим 2 от тях, а...
27 Януари
Как да сготвим ципураЦипурата е много полезна и много вкусна риба. Тя е нежна и ароматна и съдържа много малко калории. Преди готвене ципурата се измива добре, почиства се от люспите и се изваждат вътрешностите, като се внимава с жлъчния...
25 Януари
Как да сготвим тикваС тиква може да се приготви супа, основно ястие и десерт. За да направите супа от тиква, са необходими следните продукти: 400 грава тиква, 200 грама картофи, 1 глава лук, сметана за сервиране, сол и черен пипер...
19 Януари
Как да сготвим житоЕто няколко рецепти как да сготвим жито:
Жито с бисквити
Необходими продукти: 200 г жито, 150 г обикновени бисквити (1 пакет), 1 ч.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. пудра захар, канела....
03 Януари
Как да сготвим пъстърваЗа да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре....
06 Дек.
4
Как да сготвим скумрияКак да сготвим правилно скумрия
Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
08 Ноем.
Как да сготвим език?Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
20 Август
1
Да си сготвим резенеПриготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава.
За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
07 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Опиянени бутчета с гъби, картофи и още нещоИзмийте картофите и ги нарежете на ивици, гъбите също на по-дебели половинки.
Сипете ги в тава и добавете разтопеното масло като оставите една част за намазване на бутчетата.
Разбъркайте добре и подредете осолените...
14 Януари
1
Как правилно да сготвим калканМоже да се сготви по хиляди разнообразни начини - на фурна, скара, тиган или на плоча и дори да се добави в супи и яхнии....
11 Окт.
Какво да сготвим с киселец?Киселецът е ароматна билка, известна със своя кисел вкус, напомнящ лимонова кора.
Отличителният вкус на киселеца се дължи на оксаловата киселина, която присъства в много храни, но е особено концентрирана в тази билка....
14 Май