Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектния козунакПерфектния козунак
09 Май
Сплетените козунаци оставяме отново да втасат, докато удвоят от обема си. Намазваме с жълтъка и прясното мляко, поръсваме с мокра захар. Поставяме перфектния козунак във фурната и печем до готовност....
Перфектния ЛучникПерфектния Лучник
30 Юни
Това буквално е перфектният лучник!...
Перфектния усукан тутманикПерфектния усукан тутманик
07 Април
В зависимост от големината на яйцата може да трябва да добавите още малко брашно, но не прекалявайте. Най-много добавете още 50 г. Оставете тестото да втаса за около 30 минути....
Перфектния сладкиш НегърчеПерфектния сладкиш Негърче
28 Февр.
Да ви е сладко с моя перфектен сладкиш Негърче!...
Перфектния винен кебапПерфектния винен кебап
15 Май
1
Перфектният винен кебап се сервира с топка ориз и картофено пюре....
Как да сготвим перфектните бъркани яйца всеки път?Как да сготвим перфектните бъркани яйца всеки път?
02 Април
Но как да гарантираме, че винаги ще имаме перфектните бъркани яйца? Ето няколко съвета и стъпки, които трябва да следвате....
Перфектния щрудел с тикваПерфектния щрудел с тиква
05 Дек.
Може да отнеме и 1 час, но заради суровите плодове е необходимо повече време за печене. Още топъл перфектния щрудел с тиква се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко!...
Няколко трика за перфектно приготвен оризНяколко трика за перфектно приготвен ориз
29 Юли
Всичко, което е нужно да знаете за приготвянето на перфектния пухкав ориз събрахме на едно място. Оризът е един от тези продукти, които много лесно се приготвя, но още по-лесно може да се обърка....
Какво да сготвя с останал ориз?Какво да сготвя с останал ориз?
03 Дек.
Ако ви е останал ориз и се чудите какво да го правите, то този съвет е за вас. Ще ви дадем няколко страхотни идеи за апетитни ястия, които се правят лесно. Дали ви е останал бял или кафяв ориз, можете да направите страхотни...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво да сготвя с вече сварен ориз?Какво да сготвя с вече сварен ориз?
13 Окт.
Приготвянето на вкусен ориз, който е добре сварен, не се слепва и не се разкашква е предизвикателство, дори и за най-опитните домакини. С времето обаче това изкуство се овладява и тогава оризът на фурна или задушеният...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Тези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....
Как да сготвим киноаКак да сготвим киноа
08 Март
3
Киноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни. Киноа е растение, което е било култивирано от...
Как да сготвим нахутКак да сготвим нахут
16 Февр.
Нахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час. Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
Как да сготвим паламудКак да сготвим паламуд
11 Февр.
Какво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
Как да сготвим евтиноКак да сготвим евтино
10 Февр.
Готвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...
Как да сготвим пуйкаКак да сготвим пуйка
04 Февр.
Сложното при пуйката е, че обикновено е с голям размер и ако нямате домашна такава, си я купувате замразена. Тя не е толкова сочна, колкото е прясната и домашно гледана, но пък е някакъв компромисен вариант. Ако сте решили...
Как да сготвим гювечКак да сготвим гювеч
28 Януари
Гювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо. Нека да разгледаме първо постната гозба и това какво съдържа, а после ще обърнем внимание и...