Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъстърва с лукОставя се да престои 10-15 минути, след което рибата се пече в умерена фурна.
Пъстървата с лук е готова....
23 Дек.
Пъстърва с ГорчицаПочистваме пъстървата и я измиваме. Оставяме я да се изцеди в гевгир. Поръсваме я отвън и отвътре с малко сол и черен пипер и я оставяме да се овкуси за 15- 20 минути....
13 Юни
Пъстърва с бадемиПочистените пъстърви се овкусяват отвън и вътре с черен пипер и сол.
Овалват се в брашното и се запържват в 4 с.л. от сгорещеното масло. Подреждат се в чинии....
12 Август
Пъстърва с орехиРазбъркайте, оставете още 1-2 минути да се пържи и отстранете от котлона.
Хубаво почистете рибата от вътрешностите. Измийте я и я посолете отвън и отвътре. Напълнете с готовата смес....
17 Август
Пъстърва с доматиСитно настърганият лук се задушава в 1 супена лъжица мазнина, прибавят се нарязани домати и се задушават 5 минути. Ястието се подправя със сол, пипер и джоджен.
Отделно се изпържва рибата в маргарин равномерно от двете...
26 Септ.
1
Пъстърва с беконПригответе марината от изброените продукти и поставете в нея пъстървата за 1 час.
Извадете и оваляйте в ръженото брашно. В тиган запържете нарязания на кубчета бекон без мазнина, докато стане хрускав....
31 Януари
Пъстърва с печуркиРибата се почиства, посолява се и се намазва с масло. Приготвя се следната плънка: задушават се нарязаните на дребно гъби, прибавят се сол, пипер, ситно нарязан магданоз.
С така приготвената смес се напълва рибата и се...
30 Юни
Пъстърва с маслиниМалко преди да е готова, прибавете маслините и бялото вино и оставете рибата да поеме почти цялата течност.
Поднесете с чаша бяло вино....
24 Май
Пъстърва с гъбиИзмийте пъстървите, подсушете ги и ги овкусете със сол и черен пипер. Наредете ги в намазана с мазнина тавичка.
Около рибите наредете нарязаните гъби и поръсете с магданоз. Залейте с виното и разтопеното масло.
Печете...
28 Април
3
Пъстърва в керемидаПочистете пъстървата хубаво и не забравяйте да отстраните хрилете. Измийте рибата и подсушене. Натрийте рибата със сол чи черен пипер отвътре, а отвън намажете с прясно изцеден лимонов сок....
16 Април
Пъстърва с пестоАз купувам почистена пъстърва, но ако Вие сте се сдобили с цяла, въоръжете се с нож и търпение и почистете от вътрешностите....
27 Февр.
Пъстърва с желатинПоставяме изчистената пъстърва в студена вода и оставяме да се свари на слаб огън за 20-25 минути.
Вадим я, обезкостяваме и подправяме със сол и черен пипер....
18 Дек.
Пъстърва с подправкиЩом започне да покафенява, добавете лимоновия сок и подправките. Разбъркайте и сипете върху рибите. Сервирайте с лимонови резени....
27 Юни
Пъстърва с доматиСитно настърганият лук се задушава в 1 супена лъжица мазнина, прибавят се нарязани домати и се задушават 5 минути. Ястието се подправя със сол, пипер и джоджен.
Отделно се изпържва рибата в маргарин равномерно от двете...
26 Септ.
1
Пъстърва с портокалиВърху всяко парче фолио се слага филе от пъстърва, полива се с вино, поръсва се със сол и черен пипер. Поръсват се с джинджифил.
Лимонът и портокалът се нарязват на кръгчета, без да се обелват....
12 Дек.
Пъстърва с картофиДобавя се сметаната и се изчаква да се сгъсти.
Рибата се почиства, изважда се гръбната кост, разтварят се двете ѝ половини и се поръсват със сол, пипер лимонов сок....
20 Март
Задушена пъстърва с плънкаПочистете пъстървата и я посолете. Оваляйте я в подправките и я оставете да си поеме от миризмите....
28 Окт.
2
Печена пъстърва в маринатаИзвадете от фурната готовата печена пъстърва и сервирайте с гарнитура по ваш избор....
16 Юни
Печена пъстърва с оризНарежете пъстървата и я сложете на резенчета маслото и накълцан магданоза....
15 Май
Печена пъстърва с плънкаИзмиваме добре пъстървата и я подсушаваме. Посоляваме я от всички страни, както и коремната част.
Лука режем на шайби с дебелина ½ см. Нарязваме и чери доматите.
Сотираме за три минути зеленчуците в масло....
06 Дек.
Сьомгова пъстърва с пестоПрепоръчвам да направите двете филета отделно. така ще се сготвят по-добре.
Ако правите рибата цяла, я напълнете със пестото вътре и леко с нож цепнете кожата през около 2 см, но не надълбоко, за да не се разпадне....
08 Август
Пъстърва с ароматни подправкиОставяте за 20 минути да престоят. Загрявате електрическата скара и запичате рибите от двете страни....
03 Февр.