Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се опазим от инсулт?Как да се опазим от инсулт?
08 Ноем.
Болестите на сърцето, както и инсултите са най-честата причина за смърт при съвременния начин на живот. Лошото хранене е една от причините за възникване на подобни опасности. Как да се намали рискът от инсулт и коронарни...
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Как да се опазим от злонамерени хораКак да се опазим от злонамерени хора
29 Септ.
Няма съмнение, че почти всеки човек ежедневно се среща със злонамерени хора. Дори да не ги познавате лично, те могат да ви накарат да се чувствате наистина зле. Това може да се дължи на завист или ревност от тяхна страна...
Как да се опазим от хакерски атаки?Как да се опазим от хакерски атаки?
21 Април
Безопасността ни винаги е важна – без значение дали става въпрос за ежедневието, или за кибер пространството. Интернет е широко пространство, привличащо много потребители. Но колкото ползи носи той, толкова и вреди. Въпреки...
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Отстраняват се неравностите отстрани, много леко може да се ползва белачката за картофи и леко се подравнява долната им част, за да може да стоят изправени кубчета....
Различните вируси през зимата - как да се опазимРазличните вируси през зимата - как да се опазим
11 Дек.
Спортът ще ви опази от зимните вируси Характерно за зимния сезон е, че предпочитаме да се излежаваме на топло под юргана вместо да се разхождаме навън....
Как да се опазим от сухотата на очите през зиматаКак да се опазим от сухотата на очите през зимата
25 Ноем.
Не е необичайно да забележите, че очите ви са по-сухи през зимата. Сухота в очите е най-вероятно да се появи през зимата и пролетта, според експертите. Сезонните промени, като по-ниска влажност на въздуха в дома и офиса...
Как да се опазим от капаните на големите хранителни веригиКак да се опазим от капаните на големите хранителни вериги
12 Април
Съвременният пазар е пълен с нездравословни храни. Големите вериги супермаркети имат и специални тактики за подреждането на стоките, които са с цел да ни изкушат. Важно правило за здравословното хранене на цялото ви...
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Гюзлемета с готово тесто на сачГюзлемета с готово тесто на сач
14 Април
Всяка топчица тесто трябва да е добре намаслена, за да не хване кора. Намаслете си ръцете и разтеглете всяка от топките на тънка кора внимателно, както се разтеглят домашно точени кори за баница....
Пълнен шаран в тесто на фурнаПълнен шаран в тесто на фурна
08 Дек.
За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца. Слага се в намазана с олио тава и се намазва кората отвсякъде. Затваря се тавата с фолио и се пече на 200-220°C за поне 1 час....
Банички от парено тесто на ЙолиБанички от парено тесто на Йоли
24 Окт.
3
След като тестото се омеси хубаво със яйцата, се изсипва малка част от него върху набрашнен плот. Отгоре върху тестото също поръсете хубаво с брашно, за да можете по-лесно да го разточите....
Банички от парено тесто на тиганБанички от парено тесто на тиган
14 Август
След като сместа се охлади, добавяме останалата част от брашното и замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 10-15 минути....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
От бутер тестото изрязваме кръгове с диаметър 2 см по-големи от купите. Отделно разбиваме жълтъка с една супена лъжица вода и с него намазваме тестото от двете страни....
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш (Pate brisee)
15 Януари
Тестото за киш Pate brisee е маслено тесто играещо роля на блат/основа за киша. Освен за киш то също се използва за тарт и тарталети. В него, вместо вода може да бъде добавено яйце, а набухвател да отсъсъва....
Тайните на тестотоТайните на тестото
22 Март
3
Не мажете края на изделия от многолистно тесто с яйце, тъй като то няма да позволи на тестото да се вдигне....
Как да опазим цветята от коткатаКак да опазим цветята от котката
16 Септ.
Как да опазим цветята от котката? За щастие, има начини за предпазване на цветята от котки, така че да не се налага да се лишавате от цветя или от любимци....
Как да опазим личните си данниКак да опазим личните си данни
08 Май
Интернет със сигурност е прекрасно изобретение, което значително улеснява живота ни. Но колкото повече го използваме, толкова повече трябва да мислим как да защитим личните си данни от хакерски атаки и други видове киберпрестъпници...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката....