Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Красива и пухкава празнична питкаВ купа изсипвате част от млякото, добавяте маята, захарта и 2-3 с.л. брашно.
Разбърквате, прибавяте яйцата, останалото мляко, 5-те с.л. разтопено масло, супената лъжица олио, супената лъжица оцет и 3-те лъжици кисело...
30 Дек.
Красив и вкусен кекс с шоколадова глазураПолучава се много красив и вкусен кекс с шоколадова глазура!
Източник: Elena Valkova по адаптация на Sanie Zeynel - Кулинарна мрежа...
07 Март
Подмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожаМожете да приготвите 3-4 комплекта и да замразите наведнъж.
Леда можете да приготвите и от чай от лайка, като го редувате със зеления чай. Никога не изхвърляйте употребените пакетчета от чая....
15 Юни
Как да сервираме мангоПреди да сервирате мангото, трябва да изпълните няколко неща.
Измийте мангото под обилна течаща вода. Мангото е най-вкусно, когато се сервира леко охладено....
28 Септ.
Как да сервираме хайверКак да сервирате хайвер?
Гастрономическият етикет задава определени правила за сервиране на червен и черен хайвер.
Сервиране на червен хайвер
Червеният хайвер традиционно се сервира в порцелан или стъклария....
21 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Красиво пандишпаново рулоЧерните захарни топчета се ползват за център на цветята на моето красиво пандишпаново руло....
13 Април
Питка Красиво цветеОставяме питката да втаса, мажем с белтък и я печем на 180 градуса за около 50 минути....
04 Януари
Здрави и красиви с маска за лице и шия с английска солДа, тя не се използва само с една цел. Има много полезни качества, които разкрих преди време.
И аз самата останах изумена за колко неща може да се използва....
12 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да сервираме и консумираме бяло вино?Подходящата температура за бялото вино при сервиране в зависимост от качеството е от 8 до 12 С.
Млади резливи вина се пият по-хладки – от 8 до 10 градуса....
31 Май
Красива питчицаПитката се оставя да втаса и преди да се сложи във фурната, се намазва с жълтък. Пече се на 180 градуса за около час....
19 Януари
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Красив тутманикОт изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на две топчета.
Втасва, след това се разтегля, поръсва се предварително приготвената плънка / яйца и сирене/ и се усуква тестото на осморка и се прегъва на две....
09 Август
2